Ha rendes, törvényes keretek közötti felmondással a szerződés lejárta előtt megszüntetem a közmunka program jogviszonyomat, akkor is megvonják az aktív korúak ellátását?
Erre modja Orbán, hogy milyen király a közmunka...
Hát nagyon király, ha így bánnak veled -_-
A legjobb tanács, ha előbb egy másik, NORMÁLIS munkahelyet szerzel, és ha felvételt nyersz, arra hivatkozol, hogy felvettek egy munkahelyre és szerződés bontást kérsz.
Jobban is teszed, ha otthagyod azt a rabszolga helyet!
Hogy nagy bajod lehet-e?
3 évre megvonnak mindenféle támogatástól!
Ha megszünteted a munkaviszonyod, akkor törölni fognak a munkanélküli nyilvántartásból, melybe x ideig nem regisztrálhatsz újra. így pedig semmilyen ellátásra nem leszel jogosult.
Viszont, ha rendelkezel munkaszerződéssel egy másik helyről, akkor közös megegyezéssel megszüntetheted a közfoglalkoztatotti munkaviszonyt és nem jár szankciókkal.
Szerintem nem , ha közös megegyezéssel lépsz ki. Az nem z "együttmüködési kötelezettség megtagadása.
Itt egy komment erről:
"én a vízügyet hagytam ott, /közmunkán voltam 1hónapig/ xarabb melo nem is létezik, de megmondtam a gátőrnek +a z irodában hogy találtam jobban fizető munkahelyet, oszt ennyi.
hó végén megszüntették a munkaviszonyomat, közös megeggyezéssel, és eljöhettem, nem érdekelte őket hogy hova-és miért.
1hét múlva már az ökinél voltam, igaz megint közmunkásként, viszont most gépkezelőként vettek fel, és a főnők,munkavezető is normálisabb, na meg a pénz is jobb,bizony, havi 66ez.ft., egész délig nyomni kell a gépet.."
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__71181..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!