Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha rendes, törvényes keretek...

Ha rendes, törvényes keretek közötti felmondással a szerződés lejárta előtt megszüntetem a közmunka program jogviszonyomat, akkor is megvonják az aktív korúak ellátását?

Figyelt kérdés
Inkább másik állásba szeretnék elhelyezkedni, mert a közmunka programban nagyon megalázóan viselkednek az emberrel, gusztustalan az egész, ráadásul érettségim is van. Nagy bajom lehet belőle, ha felmondok?

2015. aug. 11. 20:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Erre modja Orbán, hogy milyen király a közmunka...

Hát nagyon király, ha így bánnak veled -_-

A legjobb tanács, ha előbb egy másik, NORMÁLIS munkahelyet szerzel, és ha felvételt nyersz, arra hivatkozol, hogy felvettek egy munkahelyre és szerződés bontást kérsz.

Jobban is teszed, ha otthagyod azt a rabszolga helyet!

Hogy nagy bajod lehet-e?

3 évre megvonnak mindenféle támogatástól!

2015. aug. 11. 20:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Szüneteltetni fogják az ellátást, amennyiben munkaviszonyt létesítesz, ezt be is kell jelentened nekik.
2015. aug. 11. 22:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha megszünteted a munkaviszonyod, akkor törölni fognak a munkanélküli nyilvántartásból, melybe x ideig nem regisztrálhatsz újra. így pedig semmilyen ellátásra nem leszel jogosult.

Viszont, ha rendelkezel munkaszerződéssel egy másik helyről, akkor közös megegyezéssel megszüntetheted a közfoglalkoztatotti munkaviszonyt és nem jár szankciókkal.

2015. aug. 12. 12:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nem , ha közös megegyezéssel lépsz ki. Az nem z "együttmüködési kötelezettség megtagadása.

Itt egy komment erről:

"én a vízügyet hagytam ott, /közmunkán voltam 1hónapig/ xarabb melo nem is létezik, de megmondtam a gátőrnek +a z irodában hogy találtam jobban fizető munkahelyet, oszt ennyi.

hó végén megszüntették a munkaviszonyomat, közös megeggyezéssel, és eljöhettem, nem érdekelte őket hogy hova-és miért.

1hét múlva már az ökinél voltam, igaz megint közmunkásként, viszont most gépkezelőként vettek fel, és a főnők,munkavezető is normálisabb, na meg a pénz is jobb,bizony, havi 66ez.ft., egész délig nyomni kell a gépet.."

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__71181..

2015. aug. 16. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!