Milyen szankciókkal jár ha nem írom alá a közmunka szerzödés hosszabbítását?
igen, azonnal megvonná!
(és nem a munkaügyi központ vonná meg, (az csak jelentené az aktuális hivatalos szervek felé) hanem az Önkormányzat szociális osztálya.
Dehogy kötelezhetnek, de ezt a múltkor már leírtuk.
Én csak azt tudom mondani ami velem történt 3 éve. 90 napig voltam közmunkás - akkor még a valós minimálbérért - majd felajánlották, hogy hosszabbítsak 30 napot, de megköszöntem a lehetőséget (most mindegy miért) és nemet mondtam. Semmi probléma nem volt belőle, mehettem leszámolni. Nem, hogy nem vonták meg a támogatást, de utána még kaphattam keresetpótló juttatást (akkor még 28 ezer forintot).
Nem tudom ma mi a helyzet, de én kizártnak tartom, hogy tőled megtagadnák a TB-t vagy a keresetpótlót, csak azért, mert nem hosszabbítottál, miközben aki meg 60 napot volt közmunkás, az mindent kap.
"Mindent megvonnak, ha visszautasítod a közmunkát!"
Nem a közmunkát utasítja vissza te agyonkiskolázott. Olvasd már el mit ír. 3 éve közmunkás.
"Sikerült beszélnem egy munkajogásszal. A válasz: igen mindent megvonhatnak ha nem írom alá a közmunka hosszabbítását! "
Akkor valamit nagyon rosszul tud. Ha felmondanak, vagy te felmondasz, akkor igen. De ha van indoklás és "rendes" a munkáltató, akkor az elszámoláskor is a közös megegyezés lesz odaírva és akkor mehetsz a munkaügyi központba.
Ne hidd már azt, hogy kötelezhetnek a szerződéshosszabbításra, ez nem Vietnám. Menj be egy munkaügyi központba, ott érdeklődj, ne pedig az interneten kérdezősködj. Helyetted senki nem fogja elintézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!