Ilyenkor hogy lehet lemondani az örökségről?
Anyukám 4 éve meghalt, és akkor rendben lezárult a hagyatéki. Nem volt tartozás, a testvéremmel örököltünk pénzt.
Most derült ki, hogy anyukám nevén volt valami zsebkendőnyi földrész az isten háta mögött, amit még az ő anyukája halála után örökölt.
Ez nem kéne se nekem, se a testvéremnek, de hogy lehet így lemondani? Egyáltalán le lehet, ha 4 évvel ezelőtt nem mondtunk le az örökségről?
Nem, nem akarjuk eladni, nem akarjuk a nevünkön tudni egy NAV illetéknyi pillanatig sem. Egy szaros kis semmire nem jó föld 48-ad része. A nagypapámtól - aki anyukám után halt meg, tehát mi örököltünk anyu helyett - ugyanígy megörököltük volna ezt, de lemondtunk róla másik örökös javára.
Póthagyatéki volt, tárgyalás nélkül, csak a levélből tudtuk meg, hogy ez megtörtént.
hát az örökség az csomagban van, vagy minden vagy semmi
olyan nincs h ez kell ez nem ! nincs válogatás
szóval ha elfogadtátok a többit akkor ezt is el kell.
ajándékozzátok el a tulajdonostársaknak vagy a szomszéd föld tulajdonosának.
"hát az örökség az csomagban van, vagy minden vagy semmi
olyan nincs h ez kell ez nem ! nincs válogatás"
Köszönöm, ez volt a kérdésem. Ezt tudtam, hogy nincs válogatás, de nem tudtam, hogy akkor is így van-e, ha a hagyatéki után évekkel derül ki, hogy hoppá, van még valami, ami lemaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!