Ez lehet hamis vád?
Üdvözletem mindenkinek!
Szívességi közös képviselő vagyok egy társasházban, nem kérek a munkámért pénzt. Másfél éve beköltözött a házba egy személy, aki az összes többi lakóval összeveszett már, napi-heti szintűek vele a konfliktusok. Másfél éven keresztül folyamatosan panaszkodtak a lakók. Ezért írtam már neki levelet, személyesen és telefonon is beszéltem vele, hasztalanul. Most megint gondok voltak vele, ezért tettem egy szabálysértési feljelentést. Nem neveztem meg név szerint, de azt leírtam, hogy melyik lakásban lakik, tehát beazonosítható, hogy kiről van szó. Két szabálysértést neveztem meg, a csendháborítást illetve hogy ellopta valaki másnak a virágát a kertből, ezt az egyik lakó mondta nekem. Lakók egy része hajlandó tanúskodni szabálysértési hatóság előtt.
De ha nem áll meg a dolog, akkor én elkövettem a hamis vádat, ami viszont már nem szabálysértés, hanem bűncselekmény?
Köszönöm!
Van egy-két dolog, amivel helyre lehet tenni az ilyen lakót, főleg, ha közös költség elmaradása van, elég gyorsan tolhatjátok a végrehajtó elé az ügyet. Az eljárási költséget is ráterhelheti a társasház, ha van, főleg, ha az SZMSZ-t eszerint módosítjátok.
A tulajdonosok kezdeményezhetnek birtokháborítási pert akár perközösségben, sérelmi díjat is kérhetnek, de ha maguk nem hajlandók tenni magukért, akkor te miért teszel?! Főleg hogy egy vasat nem kapsz érte?!
Tudod hányszor el lett mondva nekik, hogy:
1.) Kérjenek birtokvédelmet a jegyzőtől
2.) Hívják ki a rendőröket
Hát azt egyik sem akarja. Helyette inkább engem basztattak folyamatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!