Elég kellemetlen kérdés, de mit tegyek ilyen ügyben?
" de szeretnék másokat megóvni az ilyen patkányoktól, meglehet esetleg találni az illetőket?"
Hogy milyen önzetlen ember vagy te, egyem a kis szívedet. De tudod amíg van balek, addig csalós is lesznek.
Én nem ugrálnék a helyedben. Egyrészt megbüntethetnek, másrészt a csalók ismerik a címedet, és meglephetnek.
Kétszeresen hülye voltál. Egyrészt leálltál csalókkal, másrészt nem voltál elég gondos a csomag átvételekor. Tanulj belőle!
1. nem mondta senki, hogy én szent vagyok, sőt, én is csaló lettem volna, ha használom a papirt, de akkor verjenek át másokat is? Én igy jártam, akkor járjanak mások is igy? Ezért tettem fel a kérdést, hogy elérek-e valamit vele, ha bemegyek a rendőrségre, eltudnak.e jutni hozzájuk. Nyilván ebben benne van az én sértettségem is, de azért belegondol az ember, hogy nem csak én járhatok igy. Nyilván nem olyanokra gondolok akik jogositványt, esetleg orvosi vagy nem tudom milyen papirt akarnak venni, és mások épségét kockáztatni, hanem akik velem hasonlóan jók valamiben, amit szeretnek is csinálni, és ezzel senkinek nem tudnak ártani.
2. Köszönöm a véleményed, és teljesen igazad van, hogy balek voltam.
amúgy sem nézheted volna meg, a postásnak/futárnak semmi köze nincs a csomagod tartalmához, csak az épségéért felel, ha nem fizeted ki és nem veszed át, akkor a feladónak felel...csak ugye ha visszamegy egy bontott csomag a feladónak, azzal ki fog elszámolni? ki bizonyítja, hogy nem hiányzik-e belőle valami?
ha ezt meg lehetne nézni, akármelyik futár csinálhatná azt, hogy szépen kifosztja a csomagot, majd ír egy jegyzőkönyvet, hogy a címzett átvétel előtt megtekintette és a csomag tartalmát nem találta a rendelésnek megfelelőnek, így az átvételt megtagadta...
A Btk a 342. §-ban foglalkozik a közokirat-hamisítással. Az előkészület csak azok esetében büntethető, akik elkészíteni vagy felhasználni akarták. A felhasználás előkészülete pedig szerintem csak onnantól számít, hogy a kezedbe vetted, de itt a gyakorlatban el sem készült az adott dokumentum. Ha tévedek is esetleg, akkor legrosszabb esetben egy szóbeli figyelmeztetést kapsz a bírótól, főleg, ha még közre is működsz a csalók elfogásában. Itt a valóságban nem történt semmilyen hamisítás, csak ezzel hitegettek téged.
A helyedben bemennék a rendőrségre feljelentést tenni, és előtte konkrétan rákérdeznék, hogy kaphatok-e büntetést, és mit, mert ha igen, és túl sokat, akkor nem adom meg az eljáráshoz szükséges adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!