Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek olyan tulajdonsága...

Szerintetek olyan tulajdonságaiért utálni embereket amiről ők maguk nem tehetnek, és nyilvánosan gyűlölni őket ezekért, az a szabad vélemény kinyilvánítását jelenti, vagy ezen emberek elleni uszításnak minősülhet?

Figyelt kérdés

-Valaki azt írja: Utálom a vakokat mert idegesít ahogy a hülye botjukkal csapkodva járnak.

-Valaki azt írja: Utálom a xy bőrszínű embereket mert undorít az a szín ha csak rájuk nézek.

-Valaki azt írja: Utálom az xy nemzetiségűeket, mert hangosak és büdösek, idegesítenek ezek a férgek, ezt el kellene végre fogadnia mindenkinek, sokan gyűlölik őket.

-Valaki ezt írja: A férjemen kívül minden férfit utálok, idegesít ha a közelembe vannak és undorodom az arcszőrzetüktöl, az ilyen igénytelen gennyek miatt utálják őket ennyien.

-Valaki ezt írja: Utálom a gyerekeket, idegesítő kis taknyok, gyűlölöm mindet, kivéve a testvéremet.

Azt szeretném tudni miben különböznek ezek a kijelentések jogi szempontból egymástól, miért számít az egyik rasszizmusnak, hátrányos megkülönböztetésnek, kirekesztésnek, és mitől lesz a másik pusztán felvállalt vélemény. Köszönöm azoknak akik érdemben hozzá tudnak szólni a témához!

2020. márc. 8. 13:28
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Kérdező még soha senkit se zártak börtönbe cigánygyalázás miatt.

Miről beszélsz?

2020. márc. 8. 20:59
 22/22 A kérdező kommentje:
Te miről beszélsz? Én soha nem is állítottam ilyet. Az egyik válaszoló miatt kérdeztem. Ez egy folyamatos beszélgetés, érdemes elolvasnod az egészet mielőtt hozzászólnál. Mint láthatod a #19-ben állította ezt valaki, nem én. Erre vonatkozott a kérdésem. Az a mondatom aminek a végén egy kérdőjel áll. Tehát nem beszéltem erről, hanem visszakérdeztem.
2020. márc. 9. 08:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!