Ha valakit egyetem közelében, vagy attól kicsit távol megütök, annak milyen következményei lehetnek rám nézve?
Egyáltalán nem kenyerem az erőszak, és nem is bántalmazni akarom, csak egy tasit adni neki.
Egyetemisták vagyunk.
Az illető átvert egy közös projektmunkával kapcsolatban, aminek köszönhetően nem lett meg a tárgyam.
Ezt még úgy, ahogy lenyeltem, de egy másik közös óra elején, meg emiatt lett egy kisebb szóváltásunk, ahol gyakorlatilag olyan dolgot mondott, ami becsületsértés.
Tudniillik, akkoriban volt valami betegségem amiért sűrűn elájultam, rohamom volt és nem dolgoztam éppen. Ez meg beszól, hogy más velem ellentétben dolgozik. - A betegség vagy i megoldódott.
Ezt az egészet meg tetézte azzal, hogy még pár apró dologba hazudik, levegőnek néz, meg újabban letiltott fészről, amire személy szerint fütyülök, de rajta keresztül egy csomó dologról nem szerzek tudomást. Nem vághat el információtól.
Ráadásul ezt a fész dolgot meg akkor művelte le, amikor pont, hogy én akartam ráírni, hogy hagyjuk az egészet.
Vele nem lehet beszélni.
Szóval mi lehet ebből, ha adok neki egy taslit, ha ilyeneket művel? Nem akarok bíróságot, vagy felfüggesztettet. De ezt nem tudom lenyelni.
Vagy esetleg feljelenthetném becsületsértésért?
Itt meg az a bibi, hogy sajnos nem tudom a személyes adatait, és tucatneve van.
Lehet, hogy most jött rá, hogy a rendőrségen nem azt mondták, hogy ez bizony bűnügy, és x idő alatt felgöngyölítjük az ügyet, aztán az ügyészség vádat emel, és megy a bíróságra és két év letöltendőt kap a kölök, aki ezt tette veled, hanem azt, hogy ha akar, tegyen feljelentést, talán x idő múlva ítélet is lesz belőle. Persze azt nem mondták, hogy akkor is körberöhögik a bíróságon, ha sarokba áll. :D
Szerintem a szex hiányzik neki, azért ilyen frusztrált.
Azért utolsó ne essünk túlzásokba.
Sok bicskanyitogató húzása volt az illetőnek, de már amennyire mérges voltam (itt is), már annyira nem érdekel a dolog.
Írtam a Tanszékvezetőnek (oda irányítottak egyetemen belül), kifejtettem minden mocskát. És ott is leírtam, hogy nem érdekel a továbbiakban, csak tudjanak róla egyetemen belül.
Kerülni fogom egyszerűen. Annyira, hogy az átjelentkezést is fontolóra vettem.
Vannak tárgyak ahol a közös projektmunkára mindenki egy azonos jegyet kap. Így aki sokat dolgozott se kap jobbat mint az aki esetleg semmit. Aztán van, amikor a tanár egyesével értékel vagy ad egy adott pontszámot és azt a hallgatók elosztják egymás közt és ennek megfelelően kapnak jegyet.
Ha utóbbi kettő valamelyike volt, akkor ne csodálkozz, hogy nem lett meg.
Igen, beteg voltál, sajnálatos dolog de nem lehet kifogás. Ha súlyos hosszabb ideig elhúzódó betegség/sérülés, akkor félév közben is tudod passziváltatni az adott féléved. Nyilván a tárgyaid így sem lesznek meg, de cserébe egyest sem kapsz és “tiszta” maradsz. Ha te ezzel a passziváltatással nem éltél, de a munkában nem tudtál részt venni, akkor ne csodálkozz. Azt nem tudja megítélni senki, hogy tényleg beteg vagy, vagy esetleg szimplán lusta. Ilyen alapon akkor több csoportmunkában nem veszek részt, azt állítom beteg voltam, majd ugyanúgy megkapom a jó jegyet mint az aki összerakta az egészet. Egyszerűen ez így nem lenne fair.
Az pedig nem becsületsértés ha az igazat mondta el rólad. Beteg voltál? Igen. Tudtál dolgozni? Nem.
Ha ő ennyit mondott rólad akkor semmi becsületsértés nem történt. Ha össze-vissza hazudott volna, például “ez egy lusta disznó, állandóan bulizott ezért nem dolgozott a projekten” na az már inkább becsületsértés, mert nem így történt.
Szerintem nincs értelme árulkodni a tanároknak vagy a tanszékvezetőnek. Többszáz hallgatóból nem fogják csak azért megjegyezni, mert “kiszúrt” veled. Azokat viszont sehol nem szeretik akik ilyen semmiségekkel zaklatják az egyetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!