Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakit egyetem közelében,...

Ha valakit egyetem közelében, vagy attól kicsit távol megütök, annak milyen következményei lehetnek rám nézve?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem kenyerem az erőszak, és nem is bántalmazni akarom, csak egy tasit adni neki.

Egyetemisták vagyunk.

Az illető átvert egy közös projektmunkával kapcsolatban, aminek köszönhetően nem lett meg a tárgyam.

Ezt még úgy, ahogy lenyeltem, de egy másik közös óra elején, meg emiatt lett egy kisebb szóváltásunk, ahol gyakorlatilag olyan dolgot mondott, ami becsületsértés.

Tudniillik, akkoriban volt valami betegségem amiért sűrűn elájultam, rohamom volt és nem dolgoztam éppen. Ez meg beszól, hogy más velem ellentétben dolgozik. - A betegség vagy i megoldódott.

Ezt az egészet meg tetézte azzal, hogy még pár apró dologba hazudik, levegőnek néz, meg újabban letiltott fészről, amire személy szerint fütyülök, de rajta keresztül egy csomó dologról nem szerzek tudomást. Nem vághat el információtól.

Ráadásul ezt a fész dolgot meg akkor művelte le, amikor pont, hogy én akartam ráírni, hogy hagyjuk az egészet.

Vele nem lehet beszélni.

Szóval mi lehet ebből, ha adok neki egy taslit, ha ilyeneket művel? Nem akarok bíróságot, vagy felfüggesztettet. De ezt nem tudom lenyelni.

Vagy esetleg feljelenthetném becsületsértésért?

Itt meg az a bibi, hogy sajnos nem tudom a személyes adatait, és tucatneve van.

2020. febr. 14. 01:03
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
Pedig a rendőr nekem igenis azt mondta, hogy ezzel nem ők foglalkoznak. És 1 hónapot mondott.
2020. febr. 14. 20:00
 32/45 anonim ***** válasza:
87%
Na jó. Ez a kérdés kamu.
2020. febr. 14. 20:21
 33/45 A kérdező kommentje:

Attól h idióta vagy ilyen téren, még nem kell kamut kiál

ltani.

Aztán végülis engem nem érdekel.

Lezártam.

2020. febr. 14. 20:23
 34/45 anonim ***** válasza:
87%
Nem így zajlanak a büntető ügyek, ahogy Te leírtad.
2020. febr. 14. 20:43
 35/45 A kérdező kommentje:

Én nem tudom zajlanak, így igaz.

De amiket leírtam rendőr mondta. És annyit én is tudok, hogy az ilyenekkel a bíróság foglalkozik, nem a rendőrség.

Tényleg lezártam a témát.

2020. febr. 14. 20:45
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

A bíróság csak a tárgyalás alatt foglalkozik. Az ügyészség viszi a vádat, de a rendőrségen kezdődik az egész. Nyomozati szakaszból áll. Ahol is bizonyítékokat gyűjtenek, tanúkat stb

Az, hogy te mit állítasz az semmit se jelent. Bizonyítani is kell. Ha nincs rá egyértelmű, megdönthetetlen bizonyíték, akkor hiába küldi az ügyészségnek el majd a nyomozati anyagot, az ügyészség nem emel vádat. Maximum pótmagánvádként mehetsz tovább saját ügyvéddel, de akkor azt a mostani feljelentéshez csatolni kellett volna.

2020. febr. 14. 22:23
 37/45 anonim ***** válasza:
100%

Inkább azt írd le, hogy alázott meg. Kik előtt. Vagy csak négy szemközt. Ameddig ezeket nem mondod el, honnan tudhatnánk mi lesz..

Azért mert megbuktál vagy nem tudtál tárgyat felvenni nem fognak büntető eljárást indítani, remélem ezzel tisztában vagy.

Maximum akkor lenne belőle valami, ha tényleg nagyon súlyosan megalázott mások előtt. FIZIKAILAG! Ha csak szóban mondott valamit azért se fognak...Akkor nagyon sok ember csücsülne már.

2020. febr. 14. 22:27
 38/45 anonim ***** válasza:
84%

1. Azt mondtad, hogy becsületet sértettek, azzal rágalmaztak, hogy nem dolgoztál a projektben, aztán azt mondod, hogy nem dolgoztál, mert beteg voltál.

Akkor most dolgoztál, vagy nem dolgoztál?! Igaz, vagy hamis az állítás?!

Ha egy szobafestőt megbíznak azzal, hogy egy hét alatt fessen ki egy lakást, de a szobafestő első nap rosszul lesz, és egy hétig kómában a kórházban fekszik, és jön a tulaj, és azt mondja, hogy nincs kifestve a lakás, akkor becsületet sértett?! Szaladhat-e ezzel a szobafestő a rendőrségre, hogy becsületsértés történt?

2. Azt mondtad, hogy megsértett a betegségeddel, konkrétan hogyan történt?!

Lépten-nyomon Tintaprüszkölő Hapci Benőnek hív? Vagy azzal zaklat, hogy nyomorék?

Csak mert ha szimplán azt mondja, semmit nem dolgoztál, mert beteg voltál, az nem sértés, hanem egy tény kinyilvánítása.

Azt mondod, hogy az ő felelőssége felvenni téged bárhova, és mivel letiltott, és nem tudtad elküldeni az adatokat. Miért nem hívtad fel telefonon vagy sms-ben, hogy itt vannak az adataim, lécci intézd el! Vagy mindenki más is letiltott, csak mert kérhetted volna egy másik tagot is, ha nem tudod a számát (és valóban kizárólag csak ő intézheti) adja meg a számát, vagy közvetítsen

Okoska, szerintem azt történt, hogy a rendőr lerázott, hogy ez nem bűnügy, vagyis nem a rendőrségre tartozik, hanem polgári, és ha valami problémád van, akkor menj a bíróságra. Polgári feljelentést bárki bármiért tehet, én is feljelenthetem a szomszédot azért, mert tüsszentett mellettem a liftben, és ezzel megijesztett, aztán elejtettem a kínai vázát, ami a kezemben volt, max. a bíró és a szomszéd kiröhög engem, és fizethetem a perköltséget, beleértve a szomszéd ügyvédjét is.

Engem az borzaszt el, hogy egy ilyen ostoba ember, aki mellesleg még írni is alig bír, hogy jut egyetemre.

2020. febr. 15. 20:35
 39/45 anonim válasza:
32%
Ezekkel a közös projektmunkákkal nagyon sok a baj, de tehetsz róla, ha átvert. Én csapatmunkában azonnal és gyorsan visszaadom a pofátlanságot. Viszont, ha neked nem lett meg a tárgy akkor neki se, mivel közös a feladat, így kvittek vagytok. Szerintem már mindegy h mit csinálsz. Majd, ha lesz alkalmad visszaadhatod. Találj egy jobb társat az egyetemen, aki tájékoztat a fontos eseményekről. Engedd el.
2020. febr. 15. 21:04
 40/45 anonim ***** válasza:
32%

Néma csönd a kérdező részéről. Úgy látszik, hogy ő se tudja, hogyan alázták meg. Vagy még csak gondolkodik rajta mit találjon ki nekünk.

Szerintem ez a csávó ugyanaz a troll akit 8 évre akarnak elitélni.

2020. febr. 15. 23:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!