Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakit egyetem közelében,...

Ha valakit egyetem közelében, vagy attól kicsit távol megütök, annak milyen következményei lehetnek rám nézve?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem kenyerem az erőszak, és nem is bántalmazni akarom, csak egy tasit adni neki.

Egyetemisták vagyunk.

Az illető átvert egy közös projektmunkával kapcsolatban, aminek köszönhetően nem lett meg a tárgyam.

Ezt még úgy, ahogy lenyeltem, de egy másik közös óra elején, meg emiatt lett egy kisebb szóváltásunk, ahol gyakorlatilag olyan dolgot mondott, ami becsületsértés.

Tudniillik, akkoriban volt valami betegségem amiért sűrűn elájultam, rohamom volt és nem dolgoztam éppen. Ez meg beszól, hogy más velem ellentétben dolgozik. - A betegség vagy i megoldódott.

Ezt az egészet meg tetézte azzal, hogy még pár apró dologba hazudik, levegőnek néz, meg újabban letiltott fészről, amire személy szerint fütyülök, de rajta keresztül egy csomó dologról nem szerzek tudomást. Nem vághat el információtól.

Ráadásul ezt a fész dolgot meg akkor művelte le, amikor pont, hogy én akartam ráírni, hogy hagyjuk az egészet.

Vele nem lehet beszélni.

Szóval mi lehet ebből, ha adok neki egy taslit, ha ilyeneket művel? Nem akarok bíróságot, vagy felfüggesztettet. De ezt nem tudom lenyelni.

Vagy esetleg feljelenthetném becsületsértésért?

Itt meg az a bibi, hogy sajnos nem tudom a személyes adatait, és tucatneve van.

2020. febr. 14. 01:03
1 2 3 4 5
 1/45 A kérdező kommentje:
Ha van rá mód, akkor feljelenteném inkább, és írnék az egyetemnek.De inkább mindkettő.
2020. febr. 14. 01:07
 2/45 anonim ***** válasza:
87%

Szóval, ha jól értem akkor:

Betegség miatt, nem dolgoztál a projekt munkán, de mások igen és emiatt nem lett meg a tárgyad. Szóval 0 befektetett munkával akartad, hogy meglegyen. Emiatt most szóváltásba is keveredtetek és emiatt meg akarod ütni.

Nos nem tudom honnan jöttél,de egyetemen a betegség sem kizáró ok. Kivétel abban az esetben, ha sürgős műtéted volt..stb. de ilyen esetekben utólag is passziválhatod a félévét.

A keresésedre a válasz pedig:

Igen lehet belőle bajod. Nagy is. Egy kis ütésbe is bele lehet halni.

2020. febr. 14. 01:35
 3/45 anonim ***** válasza:
88%
És, ha te erőszakkal akarsz megoldani valamit, hát öreg...nem vagy egyetemre való.
2020. febr. 14. 01:36
 4/45 A kérdező kommentje:

A projektmunka év elején volt. És azt még meg tudtam volna csinálni, főleg, hogy egy otthoni prezentáció.

Az egyetmi bejárással decemberig nem volt bajom.

2020. febr. 14. 01:39
 5/45 anonim ***** válasza:
100%

Hát a taslit én hagynám a csudába, mert az egy elég primitív módszer.

Az, hogy ő is primitív, nem jogosít fel arra, hogy te is az legyél, önbíráskodj, könnyű testi sértést okozz.

Az, hogy "más dolgozik" nem sértette a becsületed.

A projekt kapcsán elvileg tehetnél panaszt gondolom az egyetemen, de ennyi.

A Facebookon a saját oldaláról joga van letiltani, ha te csak rajta keresztül jutsz bizonyos infókhoz, az nem az ő baja, hanem a rendszer /csoport kommunikációs módszerhibája.

Esetleg az adminnak lenne ilyen esetben érdemes kiírni a csoportba a lényeges infókat külön, ill. más fórumot használni a csoportnak.

2020. febr. 14. 01:46
 6/45 A kérdező kommentje:

Igazatok van, primitív jobb ha nem leszek.

És igenis átvágott a közös munkával, az meg igenis becsületsértés, hogy azzal támadott (eléggé fájón), hogy nem dolgozom. Volt, hogy a buszmegállóban szedtek fel, mert elájultam. Így hogy dolgozzak?! Ez meg ezzel operál ellenem.

De egyetemen kinek írjak? Van erre külön csoport, vagy a TO?

2020. febr. 14. 01:51
 7/45 anonim ***** válasza:
79%
húha, nem kis bajok vannak veled kérdező.
2020. febr. 14. 02:27
 8/45 anonim ***** válasza:
100%
Az nem becsületsértés... de mégis, hogy vágott át a projekt munkával? Elárulod nekünk. Igy több rálátásunk lenne és talán hasznosabb tanácsot kaphatsz, minthogy pofont ossz le neki.
2020. febr. 14. 02:57
 9/45 anonim ***** válasza:
92%
Saját bevallásod szerint beteg voltál és nem tudtál dolgozni, akkor mégis mia francért lenne becsületsértés ezt kijelenteni? Max bunkóság de az nem törvénytelen. A faces dolog is nettó nonszensz, akkor tilt le vagy ignorál amikor akaor, olyan nincs, hogy neki kötelesség információt átadni. Egyébként mi a francot remélsz ettől a vergődéstől? Vedd fel jövőre a tárgyat megint és csá, nem kell itt hisztizni egy semmiség miatt.
2020. febr. 14. 06:30
 10/45 A kérdező kommentje:

Már mondtam, hogy a közös munka kezdetén még nem volt bajom! Utána decemberben.

És úgy vágott át, hogy ígérgette h közösen nyomjuk, aztán több mint egy hónapot nem válaszolt, végül nem lett meg a tárgyam.

És ez csak egy része. Fentebb leírtam miket művvelt, mondott.

Nem engedem el.

2020. febr. 14. 10:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!