Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakit egyetem közelében,...

Ha valakit egyetem közelében, vagy attól kicsit távol megütök, annak milyen következményei lehetnek rám nézve?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem kenyerem az erőszak, és nem is bántalmazni akarom, csak egy tasit adni neki.

Egyetemisták vagyunk.

Az illető átvert egy közös projektmunkával kapcsolatban, aminek köszönhetően nem lett meg a tárgyam.

Ezt még úgy, ahogy lenyeltem, de egy másik közös óra elején, meg emiatt lett egy kisebb szóváltásunk, ahol gyakorlatilag olyan dolgot mondott, ami becsületsértés.

Tudniillik, akkoriban volt valami betegségem amiért sűrűn elájultam, rohamom volt és nem dolgoztam éppen. Ez meg beszól, hogy más velem ellentétben dolgozik. - A betegség vagy i megoldódott.

Ezt az egészet meg tetézte azzal, hogy még pár apró dologba hazudik, levegőnek néz, meg újabban letiltott fészről, amire személy szerint fütyülök, de rajta keresztül egy csomó dologról nem szerzek tudomást. Nem vághat el információtól.

Ráadásul ezt a fész dolgot meg akkor művelte le, amikor pont, hogy én akartam ráírni, hogy hagyjuk az egészet.

Vele nem lehet beszélni.

Szóval mi lehet ebből, ha adok neki egy taslit, ha ilyeneket művel? Nem akarok bíróságot, vagy felfüggesztettet. De ezt nem tudom lenyelni.

Vagy esetleg feljelenthetném becsületsértésért?

Itt meg az a bibi, hogy sajnos nem tudom a személyes adatait, és tucatneve van.

2020. febr. 14. 01:03
1 2 3 4 5
 11/45 árokpart ***** válasza:
47%
2-es nagy tévedésben vagy kizáró ok lehet egy nagyobb betegség több szempontból is nemcsak a nagyobb műtét. Ugyanis ha netán valaki egyetemista és kórházba kerül attól még, hogy egyetemista és van előadása stb. attól még a kórház nem fogja elengedni, ugyanis a kórház területe zárójelentés nélkül nem hagyható el. Az osztályos főnővér ugyan rendkivűli eseteben adhat kilépőt, de ilyenért egészen biztosan nem fog. Ha még vegyük azt adna is és egy adott előadás teszem azt este 8-ig tartana akkor már bukott is a dolog, mert este fél 7 után már csak fent az adott betegosztályon lehet tartózkodni. Hidd el így van sajnos tudom bár ne tudnám.
2020. febr. 14. 14:03
 12/45 árokpart ***** válasza:
0%
A tasli meg nem jogi kategória nem büntetendő. Egyetemi ügyekbe ha bűntény nem történik a hatóságok nem szólnak bele.
2020. febr. 14. 14:06
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

"attól még a kórház nem fogja elengedni"

Ha nem a zárt osztályon vagy esetleg elkülönítve van, mert olyan betegsége van, akkor akármikor távozhat. Nincs olyan jogköre a kórháznak, hogy ezt megakadályozza.

Az egyetemen nincs igazolt hiányzás. Csak rendkívüli esetben. Ilyen az, ha elüt az autó és úgy kerülsz kórházba, hogy 5 hétig bent vagy....

De ha csak 1 hetet vagy bent, az nem ok arra. Mert akkor csak 1 alkalmat hiányoztál mindenből.

2020. febr. 14. 14:48
 14/45 árokpart ***** válasza:
47%
Igen távozhat viszont csak saját felelősségre és akkor a gyógyítását nem folytatják. Csak úgy nem mehetsz ki egy kórházból ha kezelés alatt állsz (legyen az bármi, bármilyen osztály), hogy teszem azt a pizsamából felöltözöl ruhába és elhagyod a kórházat és azt mondod, hogy teszem azt esti gyógyszerosztásra és vacsorára itt vagyok. Az nem hotel vagy fősulis vagy egyetemi kollégium. Nem tudsz olyan kórházi házirendet az országban mondani ahol ezt megteheted még magánklinikán sem nagyon vagy esetleg 1-2 magánklinikán ahová kb. felsővezetők gyógyulnak. Reggeli vizitek idején a kórtermet el sem hagyhatod, a mobilodat is ki kell kapcsolni. Vizitek után az osztályon engedély nélkül az osztályon kívül pl. kórházi büfébe lemenni vagy a kórház udvarára sétálni a főnővér engedélyével teheted meg. A wi-fi jelszót ha nagyon jóban vagy a nővérekkel, kezelőorvosoddal akkor talán megadják neked, hogy tudj netezni e-mailt küldeni stb. Ezt az egyetemek is tudják. Ha viszi valaki a kórházi zárójelentését nemhogy egy egyetemen de még egy munkahelyen , sőt egy BV intézet esetében is hivatalos hiányzás.
2020. febr. 14. 14:59
 15/45 anonim ***** válasza:
47%

"Vizitek után az osztályon engedély nélkül az osztályon kívül pl. kórházi büfébe lemenni vagy a kórház udvarára sétálni a főnővér engedélyével teheted meg. "

Nettó hülyeség, ahogy van.

Simán lejártam cigizni, sétálni stb.

Sőt. Volt, hogy az altató orvosról a is lemaradtam, aztán csak a műtőbe találkoztunk már. Nem kerítettek semmit neki. Aki a sajat talpán képes menni, és nincs olyan, gond h nem mehet azzal nem úgy fognak bánni, ahogy leírtad...

Persze ha egy szívátültetés után vagy nem fogják engedni, hogy mászkálj.. nem is tudnál :D

2020. febr. 14. 15:24
 16/45 anonim ***** válasza:
47%

Sőt: ezt skubizd: apám is volt kórházba, májgyulladással. Péntektől- Hétfő reggelig hazajöhetett. ;).

Simán elenged a kórház órára, ha nincs olyan bajod.

Minden megoldható..

De 1 heti kórház miatt nem engedik az utólagos passzivot.

Az egyetemeken általában 33%-ot lehet hiányozni. Az 12 hetes szemeszternél 4 hiányzás. Tehát 4 hetet hiányozhatsz. Ha ennél tovább tart kerheted a rendkívülit. Vagy esetleg ha zh és potzh időszakban van es a tanár nem engedi, hohy egyedül megird.

En is voltan kórházba zh időszakba. Telefonon felhívtam a tanárt és megmondtam, hogy még potzh előtt megírhatom-e. Meg is írhattam. Szóval erről ennyit.

2020. febr. 14. 15:30
 17/45 anonim ***** válasza:
47%

Fhú kérdező, volt egy hasonló osztálytársam mint te...

Ő se csinált semmit, a négyfős csoportból a másik kettő legalább csinálta a munka 1/10 részét (a 90% rámnyomták... 😬)

És amikor kiadtam a srácnak a feladatom egy részét, megsértődött, h mit verem át...

Ugyanúgy megkapta az 5öst, és emelett még előadta a hattyú halált, hogy ő milyen szegény pára, és milyen bajai voltak, amikor az elejétől b*szott bele az egészbe!!!! Remélem kibukik az egyetemről, megérdemelné...

Egy kicsit gondolj már bele a másik szitujába is. Oke, hogy neked tényleges bajod volt, de attól még ha nem dolgoztál semmit, nem érdemled a tárgyat!!!!

És különben is, te magad írtad, hogy egy prezi volt, lazán megoldható otthon... akkor mi a fenéért nem tetted?!

És még te akarsz verekedni... basszus...

2020. febr. 14. 18:07
 18/45 A kérdező kommentje:

Megtörtént a feljelentés, és az egyik TO-st is értesítettem.

Pént délután ennyit tudtam.

Hétfőn még pár tanárral folytatom.

2020. febr. 14. 18:08
 19/45 anonim ***** válasza:
32%
Elfogják utasítani. Hamis vád miatt meg még neked lehet belőle bajod.
2020. febr. 14. 19:20
 20/45 anonim ***** válasza:
73%
Szóval nem csak a srácot, hanem az iskolát is feljelented? Meg a tanárokat? Ugye tudod, hogy ezutan elvágtad magad örökre attól, hogy diplomát szerezz? Szerinted átfognak bármiből is engedni? :D Vagy bárki elvállalja, hogy a konzulensed legyen?:D
2020. febr. 14. 19:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!