Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beperelhetem az államot, ha...

Beperelhetem az államot, ha hajléktalan leszek miattuk?

Figyelt kérdés

134 ezer nettó a fizetésem közalkalmazottként (tanár vagyok).

Anyagi segítségem nincs sehonnan, de fizetni kell a szobabérlést, rezsit, háztartási kiadásokat, étkezést, tömegközlekedést, stb...

A főbérlőnek már most sokkal tartozom, csak a jóindulatán múlik hogy nem rakott ki.

Ha hajléktalan leszek, beperelhetem az államot, mer tisztességes munkával, teljes munkaidős állásban nem biztosítanak annyi fizetést, ami elegendő arra, hogy biztosított legyen az, hogy legyen hol laknom és mit ennem?

2020. jan. 10. 13:49
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

"provokációnak is szar...."

Igen, valóságnak meg még szarabb. Adj hálát, hogy nem te vagy a helyzetemben, hidd el, bárkivel szívesen cserélnék.

2020. jan. 10. 19:47
 22/29 anonim ***** válasza:
61%
Nyáron van napközis tábor. Ha nem untál rá a gyerekekre, akkor mehetsz. Erre előzetesen jelentkezni kell.
2020. jan. 10. 20:23
 23/29 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem mielőtt perelsz akárkit is, fordulj valamilyen tanácsadó szolgálathoz, akik a konkrét helyzetedben tudnak tanácsot adni.

HA végképp pereskedni akarsz, mert az jobban esik, akkor sem tartom indokoltnak, hogy "az államot" pereld, akármit is értesz alatta.

Perelheted a szüleid/az iskolákat konkrétan, hogy nem készítettek fel az életre, vagy nem megfelelően. Perelheted a főbérlőt, hogy túl sokat kér lakbérért/rezsire.

Kérhetsz valami étkezési segélyt, tekintettel az allergiáidra. Ha nem kapsz, perelheted őket is.

2020. jan. 10. 20:34
 24/29 anonim ***** válasza:
90%

“Viccesek” vagytok....

1) Budapestről költöztem vidékre, tele van cigánnyal a város, 15 év alatt semmi atrocitás nem ért cigányok részéről, ellenben a hófehér nyanya, a lépcsőházból kiszúrta párszor a kocsim ketekét, meg megrongálta az ajtómat, mert szerinte a falszomszédom ugatós kutyái nálam ugatnak, meg különben is dögöljek meg. És akkor a két korábbi albérletemben ne is beszéljünk az ottani összeférhetetlen nyanyákról.

Ez egy nyugis, jól “felszerelt” kisváros, munkaerőhiány van, a cigányok nagy része is dolgozik.

A lépcsőházban pár hete megöltek egy nőt, 2 nap alatt letartóztatták az elkövetőt, pedig a lépcsőházi kamera nem vett fel semmit, mert bedöglött. De azért ez nem általános (amúgy nem cigány a gyilkos, így ránézésre)

Pesten sincs kevesebb cigány, mint itt, ráadásul, itt a többségük régi bányászcsaládból van, nem segélyvadászok.

(Nem mellesleg egyszer két kollégám rohadtul felkapta a vizet, mikor a csoportvezetőjük roma lányoknak nevezte őket, és közölték, hogy ők cigányok, dolgoznak, nem segélyből élnek, mint a romák 😂, mondjuk melóztak is rendesen)

Vidék nem egyenlő a bűnözéssel, ahogy Budapest sem, mert a vidékiek meg azt szajkózzák. Az, hogy a híradó mit fúj fel, megint más tészta. Szar emberek mindenhol vannak,

2) Eredetileg tanári végzettségem van, már 22 éve is inkább pénztárosnak mentem el, mert ott többet kerestem részmunkaidőben, mint amennyit teljesben adtak volna tanárként. Szóval, ha 22 éve is lehetett tudni, hogy szar a tanári fizetés, akkor mi tartotta vissza a 25 éves kérdezőt attól, hogy mást tanuljon, a szarul fizető meló helyett? Sőt, mi tartja vissza, hogy most továbbtanuljon, még állami félévei is kell legyenek, meg diákhitelt is kaphat..

Én váltottam, 6-8 szorosát keresem, mintha gyerekeket tanítanék.

De ha elhivatottságból tanár, akkor is lehet másodállást vállalni vagy költözni olyan helyre, ahol kap lakást is.

3) Mi tartja vissza attól, hogy külföldre menjen? Bébiszitterként tuti foglalkoztatnák a tanári diplomájával, de sok helyen pedagógusasszisztensként is, sőt pár helyen még tanárként us, pláne különbözeti vizsgákkal. Semmi nem köti ide, hiszen egyedül él, családja se sok lehet, ha egy albérletből csak az utcára tudna menni. 25 évesen pedig au-pairként nagyon kevés összegből ki lehet menni.

2020. jan. 10. 21:55
 25/29 anonim ***** válasza:
0%

“ Kérhetsz valami étkezési segélyt, tekintettel az allergiáidra. Ha nem kapsz, perelheted őket is.” adókedvezmény jár rá

A 134k nettó mellé, gondolom, jár cafetéria is,

2020. jan. 10. 21:57
 26/29 A kérdező kommentje:
Tanárként nincs cafeteria sajnos.
2020. jan. 10. 22:32
 27/29 anonim ***** válasza:
55%

"1) senki nem mondta, hogy legyél tanár"

Az lehet, de egy tisztességes országban megbecsülik a tanárokat, mert ők nevelik a következő generációt. Magyarországon a tanároknak nincs megbecsülése.

"2) Mekiben van felvétel, nyáron és részmunkaidőben el tudsz menni dolgozni"

Tehát még jobban terhelje le magát, csak hogy megélhessen?

"3) vidéken van egy csomó tanári állás, ahol olcsóbb sz élet és sok helyen szolgálati lakást is adnak"

Ja, és max egy hónapig bírja bárki, mert a diákok 90%-a agresszív C kategóriás, akik mocskolódnak és/vagy tettleg is bántalmazzák a tanárt. Sajnos közvetlen tapasztalat!

2020. jan. 11. 21:15
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem tudjuk ám, hogy milyen tanár a kérdező.

A főbérlő lehet az anyukája is, vagy a nagymamája.

Nagy semmi általánosságok, azon kívül, hogy perelni akarja az ÁLLAMot.

2020. jan. 11. 22:38
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Jól felhígult ez a szakma...
2020. jan. 14. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!