Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beperelhetem az államot, ha...

Beperelhetem az államot, ha hajléktalan leszek miattuk?

Figyelt kérdés

134 ezer nettó a fizetésem közalkalmazottként (tanár vagyok).

Anyagi segítségem nincs sehonnan, de fizetni kell a szobabérlést, rezsit, háztartási kiadásokat, étkezést, tömegközlekedést, stb...

A főbérlőnek már most sokkal tartozom, csak a jóindulatán múlik hogy nem rakott ki.

Ha hajléktalan leszek, beperelhetem az államot, mer tisztességes munkával, teljes munkaidős állásban nem biztosítanak annyi fizetést, ami elegendő arra, hogy biztosított legyen az, hogy legyen hol laknom és mit ennem?

2020. jan. 10. 13:49
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
73%
NEM!
2020. jan. 10. 13:55
 2/29 anonim ***** válasza:
42%

Nyilván nem, nem kötelező nekik dolgoznod.

Nem keresel sokat, de azért ez a hajléktalanság, meg éhhalál túltolt önsajnáltatás, ha egyáltalán igaz abból bármi, amit írtál.

Munkahelyre való bejárást fizetik, az meg, hogy te hol és menyiért bérelsz szobát, vagy lakást, az a te bajod, "mindig van olcsóbb". Étkezést megint csak olcsón is ki lehet hozni, meg nagyon drágán is. Valószínűleg ha kétszer ennyit keresnél sem tudnál bánni a pénzzel, és akkor is kevesellnéd.

2020. jan. 10. 14:05
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Beperelheted.

Viszont, csak egyet találgathatsz, hogy ki fog nyerni!

2020. jan. 10. 14:14
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen nem.

De pl annak utána nézhetsz, hogy önkormányzati bérlakást igényelhetsz-e.

Nálunk pl több tanár is ott lakik. Az árakkal nem vagyok tisztában, de biztos olcsóbb, mint az albérlet.

2020. jan. 10. 14:20
 5/29 anonim ***** válasza:
30%

Sajnos nem. Pont ez a baj, hogy a politikusoknak semmilyen felelőssége nincs.

Az egyetlen, amit tehetsz, az az, amit a húgom és a feleségem is tett: hagyd ott a tanári pályát és keress jobb állást.

A mai (de)generáció már úgyis elveszett, 80%-a életképtelen zombi lesz, ha felnő.

2020. jan. 10. 15:09
 6/29 anonim ***** válasza:
31%

Jobb lenne ilyen mentalitású tanároktól megszabadulni. Mit tanít ez a diákjainak, ahogy követelőzik?

A teljes munkaidő mellett lehet részmunkaidőset is vállalni, vagy alkalmi munkát. Pihenésképpen.

Amúgy igazán érdekelnének a részletek, ha nem titok.

2020. jan. 10. 15:34
 7/29 A kérdező kommentje:

"Amúgy igazán érdekelnének a részletek, ha nem titok."

Milyen részletek?

2020. jan. 10. 16:26
 8/29 A kérdező kommentje:

"Jobb lenne ilyen mentalitású tanároktól megszabadulni. Mit tanít ez a diákjainak, ahogy követelőzik?"

Az nem követelőzés, hogy tisztességes munkáért tisztességes bért szeretnék. Vagy legalább annyit, ami a túléléshez elég.

2020. jan. 10. 16:29
 9/29 anonim ***** válasza:
64%

Már bocsáss meg, de a "beperelés" nem a "szeretnék" kategória. Az bizony követelőzés.

Milyen részletek? Pl, hogy hol, milyen tanár vagy, Hol mennyiért bérelsz szobát, mennyi a rezsi, milyen kiadásokról beszélsz, stb.

Csak azért, mert tudod hallottam én már olyat, hogy valaki azt mondta, hogy már évek óta nem evett húst, nincs rá pénze. Aztán beszélgetés közben kiderült, hogy a csirke neki nem hús, csirkét meg hetente evett.

2020. jan. 10. 16:56
 10/29 A kérdező kommentje:

55 a szoba + rezsi fele (15 körül van átlagosan). Budapesten lakom, itt van az iskola, ahol tanítok.

Tömegközlekedés kb. 10 ezer havonta, ebben a helyijárat és a távolsági is.

Kaja 45 körül van alaphangon, mert tejfehérje és tojásérzékeny vagyok, így nagyon meg kell válogatnom mindent.

Tehát ha lakom valahol és van mit ennem, akkor marad havi 20 ezrem minden másra. Nem csak ilyen apróságokra, mint mosogatószer, tusfürdő, mosópor, tampon, stb, hanem ebből kéne megoldanom minden "luxust" is, pl. a telefonom épp haldoklik, de használtan is nagyon drágák vannak. Jelenleg arra sincs pénzem, hogy vegyek egy csizmát, pedig a mostani borzalmasan néz ki. Minden cuccom lassan olyan már, mintha egy csöves lennék (kabát, táska, ...), de ezek még a turkálóban is drágábbak, mint amit meg tudok engedni magamnak.

Soha nem tudok utazni, pihenni, úgy élni, mint más emberek. Se nyaralás, sem mozi, sem színház, sem kávézók... Abból áll az életem, hogy tanórák, órákra készülés, helyettesítés, tantestületi értekezletek, munkaközösségi megbeszélések, szülői értekezletek, fogadóórák, versenyfelkészítések, versenyfelügyeletek, hajnali ügyeletek, délutáni ügyelet, iskolai ünnepélyek szervezése, stb...

Karácsonyfám sem volt az idén, mert nem volt miből. Családom nincs akikre számíthatnék, kitagadtak, mert kiderítettem, hogy apám nem az apám és végül ezért is én lettem a hibás a szemükben.

Amúgy 25 éves nő vagyok.

2020. jan. 10. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!