Nagyszülői láthatás? Van esélyük?!
Röviden leírom a történetünket. Férjemnek elég rossz a viszonya a szüleivel, mikor össze jöttünk nem is akarta velük tartani a kapcsolatot, de én eröltettem..
Most fél éve nem beszélünk, mert legutóbb kitalálták, hogy cseréljünk házat, mi bele mentünk (teszem hozzá 2 kis gyerekkel, 2 éves, 9hós) minden jó volt kemény 1.5hónapig mikor is kitalálták hogy szellemek vannak a lakàsban mert hívtak szelleműzőt (36szellem, meg dimenzio kapu) így cseréljük vissza...
Jó vissza újra költözés.. akkor azt mondtam befejeztem nem beszélünk többet..
Mindig kitalált vmi hülyeséget,volt hogy reggel 9 előtt megjelentek hogy jöttek unokázni.. Anyósom nem egyszer azt mondta hogy elege van ki fekszik a vonat elé és befejezte.. nyugtatót is szed, pszichológushoz is járt állítása szerint.. meg sorolhatnám...
most kaptunk egy levelet a gyámhivataltól nagyszülői láthatàssal kapcsolatban...
Most tényleg?! Mit szeretne?! a nagyobbik egyszer nem mondta neki hogy mama.. mindig csak néni..
A fiával is szar a viszony, a másik fia és ott a 3 unoka sem jár közel 4 éve..
de mi közel lakunk ezért vergődik....
Van esélyük láthatásra ? Tudom majd a gyámhivatalnál többet tudunk,de addig is érdekelne
"A nők, a menyek hihetetlenül kegyetlenek tudnak lenni -magukat ráadásul áldozatnak feltüntetve-, és a férjeiket-gyerekeiket birtokolni akarják -a jót akarok címszó alatt-. Az áldozatok nem számítanak nekik.
Hallgat a férj, tűr a nagyszülő, kiszolgáltatott a gyerek."
Azok a szent anyósok. 😊 Minden korosztályban vannak önző emberek. De a legtöbb gond az, hogy nem tudnak kompromisszumot kötni és nem a gonosz menyek és a tutyimutyi férjek miatt van.
Ismeretségi körömben sokszor az anyós alázta meg a menyt és próbálta elüldözni. Itt kezdődik sokszor a gond. Az anyós nem olyan feleséget képzelt el a fiának. És bizony ezeket nem fogja felettetni egy gyerek.
Ha a kölcsönös tisztelet már a kezdetektől megvan, akkor nem mérgesedik el ennyire egy kapcsolat.
22
Jól szemlélteted a "jóindulatodat".
Szerintem még külön jogvédelemre is szüksége lenne az unokáiktól akármilyen módon és okon elzárt nagyszülőknek.
Ha az ilyen nagyszülők btk-ba ütköző dolgot csináltak a gyerekeikkel szemben, természetesen felelősségre kell vonatni őket először és a büntetésük letöltése után az unokák láthatása.
Ha szükséges -mondjuk elítélt pedofil valaki-, akkor felügyelettel.
Segélyszervezetek is felkarolhatnák az ügyet, hiszen a mai nagyszülők nagy valószínűséggel az elmúlt kommunista rendszer különböző fokú áldozatai, amit úgy néz ki, a gyerekeik nem vesznek figyelembe.
A szülők nem tulajdonosai a gyerekeiknek, hanem összekötő láncszemek a családban a nagyszülők és az unokák között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!