Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagyszülői láthatás? Van...

Nagyszülői láthatás? Van esélyük?!

Figyelt kérdés

Röviden leírom a történetünket. Férjemnek elég rossz a viszonya a szüleivel, mikor össze jöttünk nem is akarta velük tartani a kapcsolatot, de én eröltettem..

Most fél éve nem beszélünk, mert legutóbb kitalálták, hogy cseréljünk házat, mi bele mentünk (teszem hozzá 2 kis gyerekkel, 2 éves, 9hós) minden jó volt kemény 1.5hónapig mikor is kitalálták hogy szellemek vannak a lakàsban mert hívtak szelleműzőt (36szellem, meg dimenzio kapu) így cseréljük vissza...

Jó vissza újra költözés.. akkor azt mondtam befejeztem nem beszélünk többet..

Mindig kitalált vmi hülyeséget,volt hogy reggel 9 előtt megjelentek hogy jöttek unokázni.. Anyósom nem egyszer azt mondta hogy elege van ki fekszik a vonat elé és befejezte.. nyugtatót is szed, pszichológushoz is járt állítása szerint.. meg sorolhatnám...

most kaptunk egy levelet a gyámhivataltól nagyszülői láthatàssal kapcsolatban...

Most tényleg?! Mit szeretne?! a nagyobbik egyszer nem mondta neki hogy mama.. mindig csak néni..

A fiával is szar a viszony, a másik fia és ott a 3 unoka sem jár közel 4 éve..

de mi közel lakunk ezért vergődik....

Van esélyük láthatásra ? Tudom majd a gyámhivatalnál többet tudunk,de addig is érdekelne

2019. dec. 6. 14:28
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
76%

"A nők, a menyek hihetetlenül kegyetlenek tudnak lenni -magukat ráadásul áldozatnak feltüntetve-, és a férjeiket-gyerekeiket birtokolni akarják -a jót akarok címszó alatt-. Az áldozatok nem számítanak nekik.

Hallgat a férj, tűr a nagyszülő, kiszolgáltatott a gyerek."

Azok a szent anyósok. 😊 Minden korosztályban vannak önző emberek. De a legtöbb gond az, hogy nem tudnak kompromisszumot kötni és nem a gonosz menyek és a tutyimutyi férjek miatt van.

Ismeretségi körömben sokszor az anyós alázta meg a menyt és próbálta elüldözni. Itt kezdődik sokszor a gond. Az anyós nem olyan feleséget képzelt el a fiának. És bizony ezeket nem fogja felettetni egy gyerek.

Ha a kölcsönös tisztelet már a kezdetektől megvan, akkor nem mérgesedik el ennyire egy kapcsolat.

2019. dec. 6. 18:31
 22/24 anonim ***** válasza:
75%
42% Remélem provokálsz és trollkodsz és nem gondolod komolyan azt a sok f4szságot, amit ide összehordtál. Persze, traumatizáljuk a gyereket alkoholista lecsúszott nagyszülők látványával, zavarjuk össze őket félidegen emberekkel való havi programokkal (ha nincs köztük kapcsolat, akkor félidegenek, akkor is, ha rokonok) sőt azt tanítsuk azt nekik, hogy véletlenül se merjenek hátat fordítani azoknak az embereknek, akik bántalmazták őket. Egy gyereknek nem lesz semmi baja attól, ha nincsenek nagyszülei, attól viszont lehet, ha ILYEN nagyszülei vannak. A nagyszülők meg elvesztettek minden jogot akkor, amikor a saját gyerekükkel bántak szarul, egy ember nem fogja utálni a szüleit, ha nincs rá alapos oka. A legjobb az lett volna, ha már rég nincsenek a krédezőék életében, semmilyen szinten.
2019. dec. 6. 18:31
 23/24 anonim ***** válasza:
14%

22

Jól szemlélteted a "jóindulatodat".

Szerintem még külön jogvédelemre is szüksége lenne az unokáiktól akármilyen módon és okon elzárt nagyszülőknek.

Ha az ilyen nagyszülők btk-ba ütköző dolgot csináltak a gyerekeikkel szemben, természetesen felelősségre kell vonatni őket először és a büntetésük letöltése után az unokák láthatása.

Ha szükséges -mondjuk elítélt pedofil valaki-, akkor felügyelettel.

Segélyszervezetek is felkarolhatnák az ügyet, hiszen a mai nagyszülők nagy valószínűséggel az elmúlt kommunista rendszer különböző fokú áldozatai, amit úgy néz ki, a gyerekeik nem vesznek figyelembe.

A szülők nem tulajdonosai a gyerekeiknek, hanem összekötő láncszemek a családban a nagyszülők és az unokák között.

2019. dec. 6. 19:02
 24/24 anonim ***** válasza:
72%
23: jól láthatóan fogalmad sincs, miről beszélesz.
2019. dec. 6. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!