Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagyszülői láthatás? Van...

Nagyszülői láthatás? Van esélyük?!

Figyelt kérdés

Röviden leírom a történetünket. Férjemnek elég rossz a viszonya a szüleivel, mikor össze jöttünk nem is akarta velük tartani a kapcsolatot, de én eröltettem..

Most fél éve nem beszélünk, mert legutóbb kitalálták, hogy cseréljünk házat, mi bele mentünk (teszem hozzá 2 kis gyerekkel, 2 éves, 9hós) minden jó volt kemény 1.5hónapig mikor is kitalálták hogy szellemek vannak a lakàsban mert hívtak szelleműzőt (36szellem, meg dimenzio kapu) így cseréljük vissza...

Jó vissza újra költözés.. akkor azt mondtam befejeztem nem beszélünk többet..

Mindig kitalált vmi hülyeséget,volt hogy reggel 9 előtt megjelentek hogy jöttek unokázni.. Anyósom nem egyszer azt mondta hogy elege van ki fekszik a vonat elé és befejezte.. nyugtatót is szed, pszichológushoz is járt állítása szerint.. meg sorolhatnám...

most kaptunk egy levelet a gyámhivataltól nagyszülői láthatàssal kapcsolatban...

Most tényleg?! Mit szeretne?! a nagyobbik egyszer nem mondta neki hogy mama.. mindig csak néni..

A fiával is szar a viszony, a másik fia és ott a 3 unoka sem jár közel 4 éve..

de mi közel lakunk ezért vergődik....

Van esélyük láthatásra ? Tudom majd a gyámhivatalnál többet tudunk,de addig is érdekelne

2019. dec. 6. 14:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%

"A gyerekeknek joguk lenne ismerni a nagyszüleiket, akármilyenek. Akár betegek, alkoholisták, vagy "mérgezők", ahogy itt valaki nagy pszichoblablával írta."

Azért ne túlozzunk. Egy kisgyereknek semmi keresnivalója sincs az általad felsorolt emberek között.

Persze van, amikor a szülő vs. nagyszülő harc miatt kerül hátrányba a gyerekkel való kapcsolattartás, de először a felnőtteknek kéne azt is megoldani és nem a gyereket feszült légkörbe vinni. Egy kisgyerek nem fogja megoldani, és ha 9 hónap alatt nem sikerült, ott valószínűleg nagyobb gondok vannak.

2019. dec. 6. 17:45
 12/24 anonim ***** válasza:
35%

11

A családi realitástól, a valóságtól, az igazságtól elzárni a gyereket károsabb mindennél.

Miről is beszélünk? Havi 1 -vagy néhány- óra FELÜGYELET melletti láthatásról.

2019. dec. 6. 17:52
 13/24 anonim ***** válasza:
79%

10es: akkor vidd te rendszeresen a gyerekedet az alkoholista apámhoz, aki 18 éves koromig vert meg éheztetett, meg a pszichoátriai eset anyámhoz, aki szerint mindezért én vagyok a hibás. Sok sikert, biztos nagy élmény lesz. Én nem teszem ki ennek a gyerekeimet.

A pszichoblablás

2019. dec. 6. 17:56
 14/24 anonim ***** válasza:
86%
#12 nem kell titkolni, hogy miért nem találkoznak. Úgyis kérdezni fognak a nagyszüleikről. Mindent el kell mondani. Szerintem sokkal karosabb odavinni. Eléri azt a kort, akkor menjen és ismerje meg, ha akarja. De inkább kérje számon rajtam, hogy miért nem ismerhette őket, minthogy miért engedtem őt a közelükbe.
2019. dec. 6. 18:04
 15/24 anonim ***** válasza:
34%
Jah, és szülőnek lenni elsősorban kötelesség, és csak másodsorban lehet beszélni arról, hogy ezzel milyen jogok járnak együtt.
2019. dec. 6. 18:05
 16/24 anonim ***** válasza:
29%

Az én gyerekeim nagyszüleinek más problémái voltak. Mindenkinek a saját keresztjét kell viselnie, vállalnia.

Akár tetszik, akár nem, a gyerekeinknek köze van hozzá, és az igazság, a megismerés megvédheti őket a jövőben.

Nem a szülőnek kell a nagyszülőhöz vinni az unokát, hanem a nagyszülő jöhet házhoz. Ha szükséges, hatósági kisérettel.

Kiváló nevelési alkalom, kockázat nélkül.

A temetőbe is kiviszed a gyereket a további felmenőkhöz, nem? Róluk is mesélsz, hogy kik voltak, mit csináltak, igaz? Így lehet nézni a nagyszülőket is. Ha elhallgatjuk, attól csak rosszabb lesz az ismeretlen.

Arról nem is beszélve, hogy oka kellett hogy legyen az alkoholizmusnak is, meg másnak is. Könnyű ítélkezni, ha nem ismerjük a hátteret.

2019. dec. 6. 18:09
 17/24 anonim ***** válasza:
30%

"A temetőbe is kiviszed a gyereket a további felmenőkhöz, nem? Róluk is mesélsz, hogy kik voltak, mit csináltak, igaz? Így lehet nézni a nagyszülőket is. Ha elhallgatjuk, attól csak rosszabb lesz az ismeretlen."

Nem járunk temetőbe. Bőven elég a sztorizgatás, ha kérdezi.

Miért kéne szemtől szembe szembesíteni a gyereket velük? Beszélni kell róluk, nem titkolózni. De az arcukba sem jell tolni a rosszat.

2019. dec. 6. 18:14
 18/24 anonim ***** válasza:
72%
Volt esélyük, elbacták. Akinek nincs gyereke, unokája sem lesz. Az én gyerekem meg ettől még teljes életet él.
2019. dec. 6. 18:18
 19/24 anonim ***** válasza:
86%
Egy 3 éves gyereknek nem gondolom, hogy szembesülnie kell pl. az alkoholizmussal. A korához megfelelő szinten kell őket bevezetni a családi gondokba. Úgyis meg fogja tudni, ha eljön az ideje. Mindenkinek eljön sz az idő, hogy érdekelni kezdi a gyökeri. Addig felesleges teher és nagy valószínűséggel nem is fogja érteni.
2019. dec. 6. 18:20
 20/24 anonim ***** válasza:
13%

14

A baj ott van, hogy mire a gyerek akkora lesz, meghalhat a nagyszülő. Főleg amilyen későn manapság születnek a gyerekek. És akkor már végképp beszélhet rá bárki bármit, védekezni sem tud.

A nők, a menyek hihetetlenül kegyetlenek tudnak lenni -magukat ráadásul áldozatnak feltüntetve-, és a férjeiket-gyerekeiket birtokolni akarják -a jót akarok címszó alatt-. Az áldozatok nem számítanak nekik.

Hallgat a férj, tűr a nagyszülő, kiszolgáltatott a gyerek.

2019. dec. 6. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!