Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagyszülői láthatás? Van...

Nagyszülői láthatás? Van esélyük?!

Figyelt kérdés

Röviden leírom a történetünket. Férjemnek elég rossz a viszonya a szüleivel, mikor össze jöttünk nem is akarta velük tartani a kapcsolatot, de én eröltettem..

Most fél éve nem beszélünk, mert legutóbb kitalálták, hogy cseréljünk házat, mi bele mentünk (teszem hozzá 2 kis gyerekkel, 2 éves, 9hós) minden jó volt kemény 1.5hónapig mikor is kitalálták hogy szellemek vannak a lakàsban mert hívtak szelleműzőt (36szellem, meg dimenzio kapu) így cseréljük vissza...

Jó vissza újra költözés.. akkor azt mondtam befejeztem nem beszélünk többet..

Mindig kitalált vmi hülyeséget,volt hogy reggel 9 előtt megjelentek hogy jöttek unokázni.. Anyósom nem egyszer azt mondta hogy elege van ki fekszik a vonat elé és befejezte.. nyugtatót is szed, pszichológushoz is járt állítása szerint.. meg sorolhatnám...

most kaptunk egy levelet a gyámhivataltól nagyszülői láthatàssal kapcsolatban...

Most tényleg?! Mit szeretne?! a nagyobbik egyszer nem mondta neki hogy mama.. mindig csak néni..

A fiával is szar a viszony, a másik fia és ott a 3 unoka sem jár közel 4 éve..

de mi közel lakunk ezért vergődik....

Van esélyük láthatásra ? Tudom majd a gyámhivatalnál többet tudunk,de addig is érdekelne

2019. dec. 6. 14:28
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
27%

"a nagyobbik egyszer nem mondta neki hogy mama.. mindig csak néni"

És ez szerinted kinek a hibája? A gyerek nem ösztönösen tudja, hogy ez a néni a nagymamám, meg kell mondani neki.

2019. dec. 6. 14:43
 2/24 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, tudom... Azt a részt kihagytam, hogy minden alkalommal többször mondtuk, hogy nem néni, hanem mama..
2019. dec. 6. 14:58
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Havi egy órát szoktak ítélni (ha megítélik), és mivel ilyen kicsik, az is nálatok lenne, nem vihetné sehová a gyerekeket.

Szerintem nem nagyon érdemes vergődni ezen, ha esetleg megítélik is a láthatást eljönnek egy-két alkalommal, aztán nem lesz már érdekes és többé nem jönnek.

2019. dec. 6. 15:21
 4/24 anonim ***** válasza:
33%

Egyébként semmi komoly dolgot nem írtál. Az, hogy hisznek a szellemekben, ebből a szempontból nem számít. Az ide-oda költözésbe ti is beleegyeztetek, ebben ugyanannyira vagytok ti is sarasak.

A 9 óra előtti érkezéssel mi a gond? Anyós szombat reggel hétkor csöngetett egyszer nálunk, szintén váratlanul, elküldtük haza és mentünk ügyeletre a gyerekkel, aki mellett az egész éjszakát átvirrasztottuk, olyan beteg volt.

2019. dec. 6. 15:26
 5/24 anonim ***** válasza:
70%

Ezt mondjuk jó tudni, hogy ilyen is van, hogy nagyszülői láthatás. Anyám három éve nem látta a nagy fiam, a kicsit meg még soha. Remélem neki nem jut eszébe ilyenen pereskedni.

Mondjuk a tieid csak bolondnak tűnnek, nem gonosznak meg mérgezőnek. Így valószínűleg megítélnék azt a havi egy órát.

2019. dec. 6. 15:49
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha a férjednek rossz a viszonya a szüleivel, akkor mégis miért mentetek bele a lakás cserébe?
2019. dec. 6. 15:53
 7/24 anonim ***** válasza:
21%
Mond meg a néninek, hogy nem fejezi be a hülyeségeit, akkor átküldesz hozzá hat szellemet, mert a hat a sátán száma, szóval szépen viselkedjen.
2019. dec. 6. 16:04
 8/24 anonim ***** válasza:
73%
"Férjemnek elég rossz a viszonya a szüleivel, mikor össze jöttünk nem is akarta velük tartani a kapcsolatot, de én eröltettem.." Nekem már itt felfordult a gyomrom, mi rosszatt tett ellened a férjed, hogy ezt kellett vele tenned?! Miért kellett így büntetned? Most meg iszod a levét és csodálkozol?
2019. dec. 6. 16:15
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
#6ossal egyetértetek. Miért cseréltek, ha rossz a viszony? A férjed mit szól ezekhez? Csak kullog utánad és azt csinálja amit mondasz? Vagy te a pénz miatt akartad a kapcsolatot? Gondolom a nagyszülőké mind a két ház, hogy ilyen egyszerű a cserebere.
2019. dec. 6. 17:00
 10/24 anonim ***** válasza:
19%

Remélem, van esélyük, a gyerekek érdekében.

A gyerekeknek joguk lenne ismerni a nagyszüleiket, akármilyenek. Akár betegek, alkoholisták, vagy "mérgezők", ahogy itt valaki nagy pszichoblablával írta.

A szülő és a hatóságok feladata pedig (meg)védeni a gyerekeket a láthatás alatt.

Semmi köze a nagyszülő-unoka viszonynak az apa-nagyszülők viszonyhoz, nem okos dolog a gyereket elzárni a nem szimpatikus családtagoktól.

Miért mondta "néninek" a mamát, különben?

2019. dec. 6. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!