Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Holtig tartó haszonélvezeti...

Holtig tartó haszonélvezeti jogától öngyilkossági kísérlete után megfosztható? 4 éves gyermeke talált rá. Az eset óta minden nap követeli a házba való bejutást, mi félünk tőle, mert agresszív, fenyegetőző.

Figyelt kérdés
Ha nem érkezünk időben, azzal - mármint halálával - megszűnt volna a haszonélvezeti joga. Ezek után is illeti őt az ingatlanban tartózkodás joga? Ha lehet, jogász segítségét várnám 1-2 mondatban.
2010. júl. 18. 12:20
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb véleményeket, én csak békét és nyugalmat szeretnék, hiba volt ilyen közel költöznünk egy ennyire erőszakos ember mellé....Persze akkoriban örültünk, hogy egyáltalán nem albérletben kell laknunk. Most azonban, hogy nem csak 1 éves gyermekem fültanúja a vitáknak, hanem korai terhességemet is veszélyezteti a minden napos stressz, az elköltözés mellett döntöttünk. Azt hiszem, azt nem kell ecsetelnem, hogy a cél a mi esetünkben nem a másik kifosztása, hanem a békés, nyugodt mindennapok megteremtése. Sajnálom, hogy Önöknek rossz tapasztalatai vannak, az anyósom anno ugyanígy kibabrált a váláskor a férjével, undorítónak találom az ilyen hozzáállást. Kisemmizni valakit 20 év után embertelen, én sosem tennék ilyet azzal, akivel valaha boldogan építettem a jövőt. Viszont nem vagyok hajlandó ilyen környezetben élni tovább.
2010. júl. 23. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!