Ha egy 16 éves gyerek megpróbál a boltból ellopni egy laptopot, és elkapják, milyen büntetésre számíthat?
Beviszik a rendőrőrsre, és ott éjszakázik. Értesítik a szüleit, akik - remélhetőleg - gondoskodnak róla, hogy ez soha többé ne forduljon elő.
Jó, én is loptam, de csokit, nem laptopot.
Én 16 vagyok, sosem lopnék boltból...(Megelőzően, mielőtt valami eszes a liberális térhódításról kezdene magyarázni.)
Mivel igen nagyon értékről van szó (20 ezer forintnál többet ér), ha saját keresete van valószínűleg lehúzzák egy kevéssel, jó alaposan megfenyítik börtönnel, és első esetben megússza, mint bárki más...
Esetleg valaki olyan, aki képben is van? A testvéremről van szó, és az biztos, hogy az éjszakát otthon tölti, már tartottak házkutatást, felvették valami adatbázisba a fényképét, ujjlenyomatát, tárgyalás lesz. Jövedelme nincs.
A szüleink tönkre fognak menni ebben, és nem tudom, hogy segíthetnék nekik. Jó lenne, ha legalább tudnák, mire lehet számítani, ez az ügy egyszerűen borzasztó :(
Mégis hogyan lopnád el? Ruha alatt?
Minden üzlet manapság tele van kamerákkal, tuti lebuknál. később meg ha jó állásod lesz, biztos visszaüt ez a baklövésed, aztán nesze neked karrier.
Lehetne, hogy aki csak trollkodik, az nem ír? A kérdésem komoly, értelmes választ szeretnék kapni.
Elég nagy tragédia ez így is, muszáj még alaptalan vádakkal is illetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!