Ha az okmányiroda, nem tud arra a napra időpontott biztositani, mikor az okmány lejár. Másnap már miért kéri egy 14 éves gyerektöl a büntetést az ügyintéző?
Akkor kérj időpontot előző napra!
Én a személyimeg egy héttel a lejárat előtt újítottam, abból semmi baj nem fog származni, ha hamarabb csináltatod meg.
Milyen okmányod járt le, személyi?
Milyen büntetéstről van szó? Mesélj, mert érdekelne mi az amiért már az ocsmányiroda is büntethet!
14 éves gyermek személyiigazolványa.
Mert amit 14 év alatt kiállitottak azt még nem lehet a gyereknek aláirni .
Azért kell a gyerek az iskoláböl hiányoznia, hogy ne büntessen az okmányirodai tul buzgó ügyintéző ?
Okmányirodai dolgozó nem kérhet büntetést.
Az ügyintézésnek meghatározott illetéke van (egyes esetekben illetékmentes), ettől az okmányirodai dolgozó nem térhet el.
A személyit az ország bármelyik okmányirodájában megcsináltathatod, interneten is foglalhatsz időpontot.
Most a te gyerekednek van személyije és lejár, vagy nincs és első személyit igényelsz, esetleg nincs személyije, de van útleve?
14 év alatti, vagy már betöltötte a 14-et?
"Azért kell a gyerek az iskoláböl hiányoznia, hogy ne büntessen az okmányirodai tul buzgó ügyintéző ?"
Ha annyira gond, az iskolai hiányzás, meg lehetett volna csináltatni a nyári szünetben. De az okmányirodákban délután is van ügyfélfogadás, suli után is el lehet intézni a személyit.
Igen igazad van , De okmányiroda és okmány iroda között nagykülömségek vannak ám. Az lenne a természetes, hogy oda megyek, és fél 1 orás várakozás után sorra kerülök.
Itt ha nam vagy ott reggel nyitás előtt , és nem vagy benne az első 10-15 személyibe , simán elküldenek, hogy gyere holnap.
Akkor még nálatok gyors az ügyintézés.
Nálunk (a környékbeli 3 okmányirodában) 7-14 napra kapsz időpontot. Kérhetsz személyesen, telefonon, foglalhatsz interneten. Megmondja mikor vannak szabad időpontok (melyik nap hány órára), azok közül választhatsz. Akkor viszont ha odamégy az adott időpontra, maximum 10-15 percet kell várni.
Nem írtad, van-e személyije, vagy ez lesz az első, van-e útleve, betöltötte-e a 14-et. Mert ezek határozzák meg, hogy kell-e és ha igen, mennyi illetéket fizetnie.
Tudomásom szerint nem az okmányirodák határozzák meg, hogy mikor mennyit kérjenek, hanem valami központi díjtarifa van: ha lejárat előtt újítjuk a személyit, akkor (emlékezetem szerint) kb. 2000.- Ft a díj, aki lejárat után, annak ha jól tudom, 10000.- Ft.
Másrészt - jogszabály szerint -, ha valaki telefonon keresztül meghatározott időpontot kér ügyfélfogadásra, pl. x napon d.e. 9-re, vagy y napon d.u. 2-re, és csak akkorra megy oda, az ügyintéző köteles abban az időpontban behívni, tehát nem kell előtte órákat sorbanállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!