Akkor most én ki leszek lakoltatva vagy maradhatok az ingatlanomba?
7. kerületbe lakok, azt mondták a híradóba, hogy felfüggesztik a kilakoltatásokat. Nekem a végrehajtó küldött levelet meg fenyegetőzött, hogy ki leszek lakoltatva, tudni illik pár éve vettem egy autót hitelre akkori új 1.8 tsi dsg váltós Audit, de nem tetszett mert én szeretem a manuálist, felhívtam a bankot, hogy töröljék a hitelem, nem kell az autó mégsem, eladtam aztán vettem másikat.
De a bank kéri vissza azt a pénzt ami már nem is engem terhel, most rájött erre a végrehajtó is lefoglalták a házam meg az autóm, hívtam a bankot, hogy miért kell ezt a végrehajtónak is tudni, erre nem válaszoltak.
Aztán ez a végrehajtó meg küldte, hogy 2 hét múlva menjek el a SAJÁT lakásomból. Nincs joga, tudom, de ha mégis akkor ügye írhatok az önkormányzatnak ,hogy engem ez a maffia vezér fenyeget?
Személyi kölcsönnél is van valami fedezet. Olyan nincs, hogy felveszek egy kölcsönt, és azt mondom, hogy meggondoltam magam, mégsem veszem azt, amit akartam, szóval nem adom vissza a kölcsönt. Akkor a banknak jogában áll bírósághoz fordulni, ahogy ez történt is (írtad is, hogy a bíróságon is kiröhögtek). Akkor született egy végrehajtási ítélet, miszerint x értékben lefoglalhatják a tulajdonodat. Evidens, hogy ekkora összegnél a házaddal kezdik.
A végrehajtó a bírói ítéletet hajtja végre a bíró felhatalmazásával. Mivel itt a gyakorin okoskodtál, és nem a bíróságon, ill. nem fordultál ügyvédhez gondolom, mert te okosabbnak hiszed magad náluk, nem történt fellebbezés, így a bírói határozat jogerőre emelkedett. Így a bíróság által meghatalmazott végrehajtó jogosultan jár el. Vagy netán a bíróság is illegitim volt szerinted?! Csak mert ha igen, akkor kellett volna azt mondani, nem mintha sokat számítana, mert nem attól válik egy törvény vagy egy intézmény jogosultá veled szemben eljárni, hogy te elismered, hanem attól, hogy a jogrendszer úgy határoz.
Hogy félmillát, vagy mennyit költöttél a lakásod/házad bekamerázására, a kutyát is hidegen hagyja, max élő közvetítést csinálsz arról, hogy hülye vagy, más aspektusból, mert nyilván ott elhallgatod a tények felét, hogy önként, hülyén, dalolva meneteltél a vesztedbe, esetleg néhányan szánakozva fogják nézni. Az élőlánccal se számít semmit:
A végrehajtó kimegy a bírói végzéssel, látja, hogy nem tudja lefoglalni egyből a házat, megvonja a vállát, kihívja a rendőrséget, megmutatja a jogerős határozatot, ami TÖRVÉNY EREJŰ, erre a rendőr köteles lesz felszólítani mindenkit a távozásra, téged az együttműködésre, szükség esetén erőszakot alkalmaznak az élőláncosokkal és veled szemben is. Az élőláncosok passzív ellenállásig mennek el, vagyis összeláncolják magukat, vagy összekapaszkodnak, de a rendőrök egyesével szétszedik őket, a lánchoz természetesen szerszámot is visznek, rutineljárás. és egyesével becipelik őket a rendőrautóba, és beszállítják őket rabosítani.
Ekkor te felébredsz, hogy jé, tényleg lefoglalják a házad, és kiakadsz.
Pontosan, a végrehajtó kulimunkás, de megvan a szükséges felhatalmazása, jogosultsága elvégezni a munkáját, és leszarja, a véleményed. Ha együttműködő lennél, ill. te is normálisan állnál hozzá, akkor még megpróbálna talán emberségből saját hatáskörén belül segítőkész lenni, de ha akadályozod a munkáját, sértegeted, akkor élből magasból telibe leszar téged. A végrehajtó olyan, mint a hóhér annak idején: bírói ítéletet hajt végre, és kész. Nem mondhatta az elítélt, hogy te nem vághatod le a fejemet, mert nem vagy dr.! Vagyis hát mondhat, amit akar, max. a hóhér is halálra röhögi magát, és még az unokájának is röhögve meséli, hogy milyen hülyével hozta össze a sors.
A börtönben a smasszerek sem doktorok, mégis jogukban áll a fogvatartottakat felügyelni, és hiába mondja neki egy szabadságvesztésre elítélt személy, hogy nincs joga fogva tartani, mert ő nem dr. szóval engedje el, csak kiröhögik.
Elárulom, a rendőrök sem lesznek doktorok, jogászok. Az ő jogosultságukat is kérdőre vonod majd, amikor erőszakkal dobnak ki a lefoglalt házból?
Megjegyzem, szerintem a ház már papíron nem is a tiéd, már csak a végrehajtás van hátra. Végrehajtás = kipenderítés.
Vettél oda kutyákat? Nagyszerű! Szerinted ki lesz a felelős azért, ha a rendőrt, vagy a hivatalból eljáró személyt megharapja?
Elárulom: TE! Mégpedig közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett súlyos testi sértésért. kb. de a rendőr simán lelőheti a kutyát, éppúgy mint téged is, ha veszélyeztetve látja az életét.
Akkor legalább nem a híd alá mész, hanem a börtönbe.
"végrehajtó kuli munkás, egy senki, semmi köze a saját házamhoz."
Utoljára: a bíró kulimunkása, olyan, mint a hóhér. A hóhérnak sem volt semmi köze az elítélt életéhez, de kötelessége volt végrehajtani a bírói ítéletet (ha már elvállalta azt a munkát) Tehát ő nem személyes érintettség alapján jár el, hanem felhatalmazás és megbízás alapján.
----
"Okoskám", tehát ha már sikerült elintézned azt, hogy hajléktalanná tegyenek, akkor én a helyedbe nem abba ölnék még több pénzt, hogy fokozzam a bajt, hanem hogy megoldást találjak a magam számára.
Jó hír az, hogy a kilakoltatási moratórium miatt november 15.-től április 30.-ig nem lakoltathatnak ki, kivéve, ha az eljárás alatt rendbírsággal sújtottak, mert akkor igen.
Tehát ha 15.-ig nem lakoltatnak ki, és nem sújtottak rendbírsággal, akkor április 30.-ig maradhatsz a házadban, de ez nem jelenti azt, hogy nem pakolnak ki. Én a helyedben elővarázsolnám azt a pénzt, bár ha jól sejtem, így nehéz lesz. A bankkal szemben nem okoskodni kellett volna, hanem konstruktívan együttműködni, csakúgy mint a bíróságon.
Ha képes vagy rá, kupálódj ki egy kicsit: [link]
-----------
Igen, valóban ízléstelen dolog más nyomorán viccelődni, de itt nem a más nyomorán viccelődünk, hanem azon, hogy milyen okosnak képzeli magát egy ostoba ember, és hogy pofára fog esni. És igen, megérdemli, mert rosszhiszemű, csaló. Mert úgy vett fel hitelt, hogy nem akarta visszafizetni. Igenis megérdemli, hogy kiröhögjék, mert rosszindulatú. Ha csak szimplán hülye lenne, akkor nem, arról nem tehetne, de nem erről van szó.
Egyáltalán mi szükség van egy 30 IQ-s embernek luxusautóra?! Trabantot nem adnék neki!
Valahogy mégis van egy olyan érzésem, hogy csak troll a kérdező, ennyire nem lehet valaki hülye.
Tehát május 1.-től bármikor kilakoltathatnak.
A helyedben a megmaradt pénzemet nem riasztókra és egyebekre költeném, hanem arra, hogy május 1-ig elköltözzek a házból, kivegyek egy albérletet, stb.
Bár a leírtak alapján ott se leszel becsületes: éldegélsz majd ott, és majd valami mondvacsinált ügyre hivatkozva, pl. nem tetszik a tapéta színe, azt mondod, hogy nem vagy hajlandó fizetni.
Előre sajnálom a bérlőket!
És mondok még egy érdekességet: tök jó, hogy csalást követtél el a munkáltatóddal, hogy kétórásra legyél bejelentve, csak aztán nehogy meglepetés érjen, amikor beteg leszel, és semmi táppénzt nem kapsz, vagy majd a nyugdíj meghatározásnál is mekkora pofára esés lesz.
Ha felmondanának neked, a végkielégítésed is olyan lesz, amilyen.
Érnek téged még jó kis meglepetések, de valahol meg is érdemled, magadnak ásod a sírod. Inkább azokat sajnálom, akik kapcsolatba kerülnek veled, mert őket lehúzod, legyen az barát vagy rokon, vagy bérbe adó, vagy akármi. Te alapból vagy gerinctelen.
Máshova tartozik, de azért megjegyzem, hogy előbb-utóbb mindenki megkapja azt, amit ad másoknak: ha átversz másokat, téged is át fognak, de ez nem igazolja a tettedet, hogy akkor jogosan verhetsz át másokat, mert az élet ilyen, hanem egy ok-okozati összefüggés, törvényszerűség. Te döntöd el, hogy süllyedsz egyre mélyebbre, vagy megpróbálod tartani magad, és kimászol az erkölcsi fertő gödréből.
Azt mondod, hogy bankot átverni nem bűn, én azt mondom, hogy az átverés bűn, lényegtelen, hogy kit versz át; ha eleve elítéled a bankokat, akkor ne lépj velük kapcsolatba, ne vegyél fel hitelt.
Ezek után azt is mondod, majd, hogy magánszemélyt átverni se bűn? Vagy tisztességgel fogod fizetni a bérleti díjat?
Vagy hol fogsz élni? Mert májusban erre már választ kell találnod, mert ha még akkor is csak a hisztizésnél tartasz, akkor az utcán találod magad a ház előtt, és kiabálhatsz, hogy ez akkor is a te házad, mert nem tetszett a sebességváltó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!