Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Akkor most én ki leszek...

Akkor most én ki leszek lakoltatva vagy maradhatok az ingatlanomba?

Figyelt kérdés

7. kerületbe lakok, azt mondták a híradóba, hogy felfüggesztik a kilakoltatásokat. Nekem a végrehajtó küldött levelet meg fenyegetőzött, hogy ki leszek lakoltatva, tudni illik pár éve vettem egy autót hitelre akkori új 1.8 tsi dsg váltós Audit, de nem tetszett mert én szeretem a manuálist, felhívtam a bankot, hogy töröljék a hitelem, nem kell az autó mégsem, eladtam aztán vettem másikat.

De a bank kéri vissza azt a pénzt ami már nem is engem terhel, most rájött erre a végrehajtó is lefoglalták a házam meg az autóm, hívtam a bankot, hogy miért kell ezt a végrehajtónak is tudni, erre nem válaszoltak.

Aztán ez a végrehajtó meg küldte, hogy 2 hét múlva menjek el a SAJÁT lakásomból. Nincs joga, tudom, de ha mégis akkor ügye írhatok az önkormányzatnak ,hogy engem ez a maffia vezér fenyeget?

2019. okt. 30. 18:49
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

#10: nem kell bírói végzés.

Ha a hitelszerződés közjegyző előtt lett aláírva, és erre is kitér, közvetlenül is végrehajtható.

De ha nincs, akkor is kevés ügy jut már a bíróságra. A hitelező beadja az igényt, a közjegyzői kamara kiküld egy értesítést.

Ha valaki ellentmond, megy bíróságra az ügy.

Ha nem mond ellent, X nap után jogerős, és végrehajtható.

2019. okt. 31. 04:42
 12/32 A kérdező kommentje:
Hitelt felvettem, de mondtam nem tetszett az a vacak autó fél év után sem szoktam meg, hogy centizésnél picit ránt, dsg hibája, tré. Mondtam a banknak, hogy nem fogok többet fizetni nem így gondoltam és eladom az autót nem érdekel tovább semmi, jöttek felszólítások, de utána felhívtam a bankot, hogy már nem is az enyém az az autó nekem másik van. Kollégám a tanum, hogy beszéltem velük! Feljelentettem már a végrehajtót, facebook csoportba írták, hogy amúgy egy gazember az a végrehajtó bankok csicskása, én nem tudom komolyan venni, nem is jogász, nem dr. írtam neki, hogy nem legitim nem jogász tehát nem foglalkozok vele, hívtam a karjukat, hogy hogy engedik, hogy egy senki náluk legyen, erre nem válaszoltak! Kértem, hogy másik végrehajtóhoz menjek, talán meg lehet velük beszélni ezt a félreértést mert a bíróságon szinte kiröhögtek. Ez miatt a szerződésem is át kellett írni a munkahelyen, 2 órás bejelentettel vagyok és papíron 45 ezret keresek , mert 240 ezret tiltottak volna ezek a maffiák!
2019. okt. 31. 09:31
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Most ez komoly? Te FELVETTED a hitelt majd KÖZÖLTED a bankkal hogy NEM FIZETED TOVÁBB mert nem tetszik az autó amire felvetted?

Ki nem sz*rja le hogy mire evtted fel a hitelt és mit kezdesz a pénzeddel utána?

A HITELT VISSZA KELL FIZETNI!

Visszafizetted? Nem. Akkor mit gondoltál mi lesz? Majd szépen hazamennek, mert neked nem tetszett az az autó?

Tartozásod van. Nem fizetted vissza. Akkor ennek ez a következménye.

Igen, kilakoltatnak.

2019. okt. 31. 10:02
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, adjál nekem kölcsön! Aztán nem adom vissza, mert nem tetszik, amit vettem.
2019. okt. 31. 10:36
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha megkaptad a hitelt, tehat tartozasod volt a bank fele, x millio. Vilagos. Eladtad az autot valakinek. Megkaptad erte jo esetben aztbaz osszeget, amiert te vetted. (valoszinuleg azert kevesebbet)

Ebbol a penzbol visszakellett volna fizetned a banknak a tartozast. Azzal hogy eladtad a hitelbol vasarolt autod a hiteltol nem szabadultal meg. Ha nem fizetted vissza a hitelt akkor ados vagy.

Ha ilyen hulye vagy, meg is erdemled hogy kilakoltassanak.

2019. okt. 31. 10:43
 16/32 A kérdező kommentje:
Komolyan senki nem érti ezt? 7 millió volt az autó, most meg 13-at kér a bank, ez nem legitim. A másik autómat meg olcsón foglalták le 9 milliót ért vettem mert eladtam a másikat és kipótoltam, és így is el fogják vinni olyan 5 millióért. Ilyen nem lehet, de mégis akár hol jelentem fel a maffiat csak én szívom meg.
2019. okt. 31. 11:21
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
De ez teljesen jogszerű, nem fizettél, arra jöttek a kamatok és a végrehajtó díjai, ez így működik, annyit kellett volna tegyél, hogy időben visszafizeted és akkor most nem foglalnának
2019. okt. 31. 11:27
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

#16 HA akkor visszafizetted volna a hitelt amikor kellett, vagyis amikor eladtad az autót, akkor azt a 7 milliót kellett volna kifizetned. De nem tetted meg.

A bankot nem érdekli hogy te mit csináltál azzal a pénzzel ha nálad volt és van érvényes szerződésetek - akkor bizony az téged terhel minden következményével.

Ha most nálad lenne az autó akkor is ugyanígy kellene fizetned, ugyanígy 13 milliót követelhetnének.

Az a lakás már nem a saját többet, eljátszottad. Szerződést kötöttél rá, hogy ha nem fizeted vissza hitelt akkor elveheti tőled a bank. Aláírtad, a pénzt cserébe megkaptad és mindez idáig nálad is volt, mert nem fizetted vissza.

A bank nem tesz semmi mást mint amit TE aláírtál, ami szerződést TE megkötöttél velük. Vagy fizetsz - időben és annyit - vagy viszik a lakást.

Majd legközelebb nem próbálsz meg banktól lopni és akkor nem buksz bele.

2019. okt. 31. 11:37
 19/32 qkker1 ***** válasza:
100%
Eleve nem adhattad volna el a kocsit, amit a hitelből vettél /fedezetelvonás, nem gyenge bűncselekmény/, a banknál kell lennie a törzskönyvnek.
2019. okt. 31. 13:01
 20/32 A kérdező kommentje:

Személyi kölcsönt vettem fel!

De ez akkor sem legitim, jogaim vannak és ezt nem tartják be!

2019. okt. 31. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!