Akkor most én ki leszek lakoltatva vagy maradhatok az ingatlanomba?
7. kerületbe lakok, azt mondták a híradóba, hogy felfüggesztik a kilakoltatásokat. Nekem a végrehajtó küldött levelet meg fenyegetőzött, hogy ki leszek lakoltatva, tudni illik pár éve vettem egy autót hitelre akkori új 1.8 tsi dsg váltós Audit, de nem tetszett mert én szeretem a manuálist, felhívtam a bankot, hogy töröljék a hitelem, nem kell az autó mégsem, eladtam aztán vettem másikat.
De a bank kéri vissza azt a pénzt ami már nem is engem terhel, most rájött erre a végrehajtó is lefoglalták a házam meg az autóm, hívtam a bankot, hogy miért kell ezt a végrehajtónak is tudni, erre nem válaszoltak.
Aztán ez a végrehajtó meg küldte, hogy 2 hét múlva menjek el a SAJÁT lakásomból. Nincs joga, tudom, de ha mégis akkor ügye írhatok az önkormányzatnak ,hogy engem ez a maffia vezér fenyeget?
#10: nem kell bírói végzés.
Ha a hitelszerződés közjegyző előtt lett aláírva, és erre is kitér, közvetlenül is végrehajtható.
De ha nincs, akkor is kevés ügy jut már a bíróságra. A hitelező beadja az igényt, a közjegyzői kamara kiküld egy értesítést.
Ha valaki ellentmond, megy bíróságra az ügy.
Ha nem mond ellent, X nap után jogerős, és végrehajtható.
Most ez komoly? Te FELVETTED a hitelt majd KÖZÖLTED a bankkal hogy NEM FIZETED TOVÁBB mert nem tetszik az autó amire felvetted?
Ki nem sz*rja le hogy mire evtted fel a hitelt és mit kezdesz a pénzeddel utána?
A HITELT VISSZA KELL FIZETNI!
Visszafizetted? Nem. Akkor mit gondoltál mi lesz? Majd szépen hazamennek, mert neked nem tetszett az az autó?
Tartozásod van. Nem fizetted vissza. Akkor ennek ez a következménye.
Igen, kilakoltatnak.
Ha megkaptad a hitelt, tehat tartozasod volt a bank fele, x millio. Vilagos. Eladtad az autot valakinek. Megkaptad erte jo esetben aztbaz osszeget, amiert te vetted. (valoszinuleg azert kevesebbet)
Ebbol a penzbol visszakellett volna fizetned a banknak a tartozast. Azzal hogy eladtad a hitelbol vasarolt autod a hiteltol nem szabadultal meg. Ha nem fizetted vissza a hitelt akkor ados vagy.
Ha ilyen hulye vagy, meg is erdemled hogy kilakoltassanak.
#16 HA akkor visszafizetted volna a hitelt amikor kellett, vagyis amikor eladtad az autót, akkor azt a 7 milliót kellett volna kifizetned. De nem tetted meg.
A bankot nem érdekli hogy te mit csináltál azzal a pénzzel ha nálad volt és van érvényes szerződésetek - akkor bizony az téged terhel minden következményével.
Ha most nálad lenne az autó akkor is ugyanígy kellene fizetned, ugyanígy 13 milliót követelhetnének.
Az a lakás már nem a saját többet, eljátszottad. Szerződést kötöttél rá, hogy ha nem fizeted vissza hitelt akkor elveheti tőled a bank. Aláírtad, a pénzt cserébe megkaptad és mindez idáig nálad is volt, mert nem fizetted vissza.
A bank nem tesz semmi mást mint amit TE aláírtál, ami szerződést TE megkötöttél velük. Vagy fizetsz - időben és annyit - vagy viszik a lakást.
Majd legközelebb nem próbálsz meg banktól lopni és akkor nem buksz bele.
Személyi kölcsönt vettem fel!
De ez akkor sem legitim, jogaim vannak és ezt nem tartják be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!