Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosnak tartjátok Aurelio...

Jogosnak tartjátok Aurelio büntetését?

Figyelt kérdés
Szerintem túlzás ez a 4-5 év és az emberrablást sem teljesen értem. Inkább testi sértés, korlátozás és fogva tartás (ha van egyáltalán ilyen) de én az emberrablást inkább arra érteném, amikor valaki kifigyel valakit, elrabolja és bezárja egy sufniba. Valahogy ez nekem kisarkítottnak tűnik. Az utóbbi időben nem egyszer olvasok súlyos évek kiszabàsàról, amikor egyáltalán nem is biztos, hogy úgy történt a dolog, lásd Damu Roland esete. Mi a véleményetek? Lassan amerikai szintű büntetéseket fognak kiszabni nálunk is? Szerintetek jogos ez a büntetés, amit tegnap a volt VV győztesre kiszabtak?

2019. okt. 17. 12:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%
Ez egy alaptalan vád volt. Nem rabolt el embert. Csak rá kenték. Maga mondta sírva. És nem úgy tűnt mint aki megjátsza a sírást. Ennyi. Számtalan embert ítéltek már el alaptalanul. Ennyit erről.
2019. okt. 17. 14:57
 12/20 anonim ***** válasza:
27%
Egy drogos hülyegyerek megérdemelte talán kaphatott volna többet is.
2019. okt. 17. 15:42
 13/20 A kérdező kommentje:
Igen, nálunk is bevezethetnék az esküdtszékes rendszert, mert ez így sokszor nagyon fair. Emberek élete múlhat azon, hogy mennyire szimpatikus mondjuk a bírónak, súlyos évekkel kaphat többet az, akit mondjuk valami oknál fogva ki akarnak vonni egy időre a forgalomból. Senkit nem akarok védeni, de úgy gondolom, hogy néha egyszerű emberekre sokkal jobban lesújt a törvény keze, mint azokra, akik tényleg megérdemelnék a kemény büntetést, például akik milliárdokkal károsítják meg az államot és az adófizetőket. Ők nem hogy öt évet, de még öt napot sem kapnak, mert van pénzük, hatalmuk, kapcsolataik. Mindenki, aki csak egy jobban is belegondol, az rájön, hogy itt szó nem volt emberrablásról, egyszerűen nem illik ebbe a történetbe ez a kifejezés. Itt nem volt másról szó, hogy megint példát akartak statuálni egy ismert személyen, hogy folyamatosan az átlag emberek előtt legyen a kép, hogy: "Látod öreg, őt is lecsukták, pedig híres, legközelebb Te következhetsz, ha nem tudod hol a helyed!" Így történt Damu esetében, akinél szintén nem volt bizonyított minden részlet. Meg is írta az újabb könyvében, hogy volt olyan a börtönben, ki két pofonért került be. Mintha tényleg az lenne a cél, hogy rendőrállam épüljön és aki nem kussol, annak irány befelé... Vagy ott van például a Tomcat. Számtalanszor fogtak el bicikli tolvajokat, sehol egy kitüntetés, de amikor egyszer kicsit túlreagálták a dolgokat, rögtön perbe is lettek fogva és jött a büntetés, ő még ült is valamennyit. Ezzel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy manapság nagyon úgy néz ki a dolog, hogy bárki bekerülhet a hűvösre jóval több időre, mint ami valójában kijárna neki. Lehet ma Aurelio kapott letöltendőt, de lehet, hogy holnap Te csinálsz egy hülyeséget vagy holnap után én, amit mondjuk egy hülye körülmény szül, hozol egy rossz döntést a pillanat hevében és máris elintézted magad egy időre. Tudom, hogy neki volt már "előélete", de azért a helyén kellene kezelni szerintem a dolgokat és nem csak a bírákra hagyni és a jogra, hanem emberi oldalról is meg kellene vizsgálni néha a dolgokat és azt is figyelembe kellene venni, hogy a vádlott is ember, aki lehet, hogy már az elkövetéskor megbánta amit tett. Ezért is lenne jó az esküdtszék felállítása nálunk is.
2019. okt. 17. 19:34
 14/20 anonim ***** válasza:
93%

A büntetés jogos, ám szerintem enyhe, egy korábban drogbirtoklásért vagy kábítószerrel való visszaélésért elítélt személy szerintem a 4 évnél többet kellett volna hogy kapjon.

Az emberrablás jogilag márpedig totálisan ezt a fajta cselekményt jelenti. Ha valakit jogellenesen megfosztasz a szabadságától majd a szabadulását követelés teljesítésétől teszed függővé (valami ilyesmi a pontos törvényi tényállás) a szabadon bocsátását, az bizony emberrablás. Sőt, többen voltak, nem is értem ez hogy nem bűnszövetségben elkövetett, minősített eset lett. Az amerikai mértékektől messze vagyunk nagyon, mivel ott kumulatív büntetőjog érvényesül, összeadódnak a büntetések, Magyarországon halmazat és 1,5 "szorzó" van. Mondok szebbet: bankrablás. Amint bezárkózik az elkövető a bankba hogy ő túszokat ejt, és a rendőrségnek csak annyi követelést intéz, hogy egy pizzát kér, máris terrorcselekménnyé válik a minősítés, mert állami szervet próbál kényszeríteni. Az is kisarkított? Mert szerintem picit abszurd, de nem mondom rá hogy felesleges vagy teljesen életszerűtlen, pusztán elválik a jogi értelme a köznapi-köznyelvitől. Ennyi.

2019. okt. 17. 19:34
 15/20 A kérdező kommentje:
Akik itt könnyelműen hosszú börtönévekkel vagy életfogytiglannal dobàlóznak, állítom nem töltöttek még két éjszakát egymás után a gyerekszobájukon kívül. Még nem voltam börtönben, csak külsősként, de nem is akarok odakerülni semmi áron, kollégista voltam négy hosszú évig, de volt hogy hétfőn már a pénteket vártam, hogy egyedül lehessek. Tudom, hogy nem lehet összehasonlítani a kettőt, de ott is volt csicskàztatàs és néha verekedések is és nem könnyű több embernek együtt lenni egy légtérben éjjel nappal huzamosabb ideig. Állítom az itteni nethuszàrok közül, akik évekkel megtoldanàk még szerencsétlen büntetését, azok egy napot nem bírnànak egy legenyhébb foghàzban, de lehet, hogy egy kollégiumban vagy egy munkásszàllón sem. Olyan dolgokat kívántok, amik maximum egy gyilkosnak jàrnànak ki, nem egy baráti társaságon belüli pofozkodàs és egy tolvaj szàmonkéréséért. Lehet nem véletlen, hogy ennyire elszaladt a ló a kedves bíràkkal és közszolgákkal is, mert lassan már bàrmit megengedhetnek maguknak, mindenki hagy mindent és félrenéz, hisz nem vele történik a dolog, sőt sokan még örülnek is más nyomorànak, mert végre kiélhetik a beteg hajlamaikat. Képzeljétek el, hogy este 10-kor villanyoltàs és nem vesz más körbe, mint tégla, fém, koszos, ronggyà vizelt ágyak, néhány szék, asztal, egy budi és mondjuk 10 tesó Szabolcsból és a Nyolcból vegyesen. Na itt kívánjàtok hogy eltöltsön hosszú éveket úgy, hogy nem érdemel ilyen fokú ítéletet. Szerintem kicsit mindenki nézzen magába ma lefekvés előtt. Jó éjszakát!
2019. okt. 17. 20:33
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Rezesova, aki négy ember haláláért felelős 9 évre ültették le, de 6 év után szabadult. Részegen 160km/h-val belement az előtte lévőkbe. Hárman az autóban égtek el, a negyedik utas két nappal rá a kórházban adta fel a küzdelmet. Nem Aurélió büntetése sok, hanem Rezesová kevés. Igenis fogjon a ceruza vastagon, amikor a börtönéveket számolják.

Válaszolva. Aurélió reakciója érthető volt, de aki kur.válkodni kezd, azt meg is dughatják.

2019. okt. 20. 06:36
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartom jogosnak, hiszen csak a saját tulajdonát próbálta visszaszerezni.

Ismervén a rendőrséget, nem csoda, ha nem bízott a megfelelő eljárásukban.

Akik itt dicsőítik az ítélet jogosságát, tettek életükben büntetőfeljeltést?

Ilyen alapon akkor mondjuk egy középiskolai könnyebb bunyónak is a fiatalkorúak börtönében kéne végződnie.

Szerintem itt betű szerint értelmezte a törvényt bíró, mint az ostoba kisiskolás, aki bemagolja a matekot, de semmit nem ért belőle.

2019. okt. 20. 07:58
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kár, hogy ha a bűncselekményeket bírók, rendőri vezetők, önkormányzati vezetők és egyéb minden hájjal megkent gazemberek követik el, az illetékesek jogi tudása csak az eltussolásig terjed.

Csak akkor „okosodnak meg”, ha nem kiváltságos kerül eléjük.

2019. okt. 20. 08:15
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen alapon, ha iskolás gyerekek bohóckodnak, és egyikük bezárja a másikat az iskolai öltözőszekrénybe, amíg az azt nem mondja, hogy bakfitty, az is emberrablás.

Ha teszem azt, a csínytevő éppen betöltötte a 18. életévét, és az elszenvedő éppen nem, akkor 15 évre fegyházba kell zárni a Btk. 190. § (2) a) szerint?!

2019. okt. 20. 09:52
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem példát akartak statuálni vele ugyanúgy,mint a többi ismert ember lesittelésével,de szerintem jogosan akarta visszaszerezni a tulajdonát Aurélió!Arról nem szól a fáma,h a kis tolvaj g.ci megúszta egy ejnybejnyével?:/
2022. febr. 23. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!