Jogosnak tartjátok Aurelio büntetését?
A büntetés jogos, ám szerintem enyhe, egy korábban drogbirtoklásért vagy kábítószerrel való visszaélésért elítélt személy szerintem a 4 évnél többet kellett volna hogy kapjon.
Az emberrablás jogilag márpedig totálisan ezt a fajta cselekményt jelenti. Ha valakit jogellenesen megfosztasz a szabadságától majd a szabadulását követelés teljesítésétől teszed függővé (valami ilyesmi a pontos törvényi tényállás) a szabadon bocsátását, az bizony emberrablás. Sőt, többen voltak, nem is értem ez hogy nem bűnszövetségben elkövetett, minősített eset lett. Az amerikai mértékektől messze vagyunk nagyon, mivel ott kumulatív büntetőjog érvényesül, összeadódnak a büntetések, Magyarországon halmazat és 1,5 "szorzó" van. Mondok szebbet: bankrablás. Amint bezárkózik az elkövető a bankba hogy ő túszokat ejt, és a rendőrségnek csak annyi követelést intéz, hogy egy pizzát kér, máris terrorcselekménnyé válik a minősítés, mert állami szervet próbál kényszeríteni. Az is kisarkított? Mert szerintem picit abszurd, de nem mondom rá hogy felesleges vagy teljesen életszerűtlen, pusztán elválik a jogi értelme a köznapi-köznyelvitől. Ennyi.
Rezesova, aki négy ember haláláért felelős 9 évre ültették le, de 6 év után szabadult. Részegen 160km/h-val belement az előtte lévőkbe. Hárman az autóban égtek el, a negyedik utas két nappal rá a kórházban adta fel a küzdelmet. Nem Aurélió büntetése sok, hanem Rezesová kevés. Igenis fogjon a ceruza vastagon, amikor a börtönéveket számolják.
Válaszolva. Aurélió reakciója érthető volt, de aki kur.válkodni kezd, azt meg is dughatják.
Nem tartom jogosnak, hiszen csak a saját tulajdonát próbálta visszaszerezni.
Ismervén a rendőrséget, nem csoda, ha nem bízott a megfelelő eljárásukban.
Akik itt dicsőítik az ítélet jogosságát, tettek életükben büntetőfeljeltést?
Ilyen alapon akkor mondjuk egy középiskolai könnyebb bunyónak is a fiatalkorúak börtönében kéne végződnie.
Szerintem itt betű szerint értelmezte a törvényt bíró, mint az ostoba kisiskolás, aki bemagolja a matekot, de semmit nem ért belőle.
Milyen kár, hogy ha a bűncselekményeket bírók, rendőri vezetők, önkormányzati vezetők és egyéb minden hájjal megkent gazemberek követik el, az illetékesek jogi tudása csak az eltussolásig terjed.
Csak akkor „okosodnak meg”, ha nem kiváltságos kerül eléjük.
Ilyen alapon, ha iskolás gyerekek bohóckodnak, és egyikük bezárja a másikat az iskolai öltözőszekrénybe, amíg az azt nem mondja, hogy bakfitty, az is emberrablás.
Ha teszem azt, a csínytevő éppen betöltötte a 18. életévét, és az elszenvedő éppen nem, akkor 15 évre fegyházba kell zárni a Btk. 190. § (2) a) szerint?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!