Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyerektartas, ha nincs nevemen...

Gyerektartas, ha nincs nevemen gyerek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, jogilag meg lehet oldani hogy a fizetesem 50%at vonjak gyerektartaskent ugy hogy a paromnak van csak 1 lanya,nekem nincs.

Jogilag megoldhato?

2019. aug. 8. 13:16
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

A baratnomnek van egy lanya.

Mivel van tartozasom le vonnanak 33%-ot.

De hallottam olyat hogy sokan ugy oldjak meg hogy hivatalosan levonatjak a fizetesuk 50%-at gyerektartaskent.

De elvileg nalam nem lehet mert nem az enyem a gyerek igy semmilyen jogcimen nem vonhatnak le tolem penzt :/

2019. aug. 8. 16:00
 12/12 anonim ***** válasza:
68%

"A baratnomnek van egy lanya."

Mivel nem a te gyereked, jogilag semmi közöd hozzá. Másrészt ha az apja fizet utána, akkor még egy "apától" nem kaphat rá gyerektartást.

Harmadszor, ha együtt éltek, akkor semmi esetben sem jár gyerektartás.

"Mivel van tartozasom le vonnanak 33%-ot."

HA tartozásod van, akkor azt fizesd vissza, ne pedig trükközni próbálj.

"De hallottam olyat hogy sokan ugy oldjak meg hogy hivatalosan levonatjak a fizetesuk 50%-at gyerektartaskent."

Ezt rosszul hallottad, fordítva van. Ha valaki köteles gyerektartást fizetni, akkior azt a törlesztés elött vonják le. De a tartozás ettöl megmarad, söt egyre töb lesz, mert kamatozik és pár év múlva végrehajtanak, ha nem fizetsz.

"De elvileg nalam nem lehet mert nem az enyem a gyerek igy semmilyen jogcimen nem vonhatnak le tolem penzt :/"

Magyarul, marad az, hogy a tartozásodat fizeted, és nem próbálsz meg kibújni a kötelezettségeit alól.

2019. aug. 8. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!