Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit csináljak ha az apa...

Mit csináljak ha az apa bántott engem, de a gyereket meg látni akarja?

Figyelt kérdés
Fél éves a kisfiam és egy hete hazaköltöztem a szüleimhez, mert az apja megvert, akkor fel is jelentettem. Viszont gyereket látni akarja és mondtam neki, hogy akkor itt a házunkban ha nem vagyok egyedül csak úgy. Erre irta, hogy nem vigyem ki a parkba. Még hivatalosan nem tudtam bemenni intézkedni a láthatást meg ezeket. Vagy kit hivjak fel a gyámügyet vagy kit, hogy ilyenkor mi a teendő? Vagy csak ne foglalkozzak vele és kész? Csak félek, hogy nehogy én szivjam meg.

2017. máj. 25. 11:28
 1/2 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, hogy csak mások jelenlétében vagy hajlandó találkozni. Sürgősen intézkedj a gyámügynél. Bizonyítékokra is szükséged lesz. Addig pedig megteheted, hogy csak otthon, a szüleid jelenlétében fogadod. Fontos, hogy ezt normálisan, békésen is lehet közölni. Ha látják rajtad, hogy félsz, de nem a gyereket akarod elzárni, az elfogadható a másik számára. ha mégse, ez is ok, hogy más körülmények között ne találkozz. De lényeges, hogy ne provokáld, mutass megértő békés, de határozottan elzárkózó szándékot.
2017. máj. 25. 11:39
 2/2 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Amennyiben még nem helyeztetted el a gyermeket, bírósági határozatot kell kezdeményezned,a területileg illetékes Bíróságnál.Keresetlevelet kell benyújtani három példányban, melyben kéred a gyermek nálad történő elhelyezését, a kapcsolattartás szabályozását és a gyermektartásdíj megállapítását. A bírósági meghallgatáson kérheted majd, hogy felügyelet alatt történjen az apai láthatás, a bántalmazással, az apa agresszív viselkedésével meg is indokolhatod. Amíg nincs bírósági ítélet, addig mindkét felet ugyanazon jogok illetik meg, pl az apa is elviheti a gyermeket.

2017. máj. 31. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!