Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kivitelezhető jogilag az az...

Kivitelezhető jogilag az az eset, amikor egy nő teherbe akar esni egy férfi barátjából és gyereket szeretne, hogy az a gyerek jogilag csak a nőé legyen? A férfi nem kíván részt venni a gyermek felnevelésében, csak donor lenne.

Figyelt kérdés
Tehát egy papír vagy szerződés aláírásával lehetséges e, hogy a férfi lemond az apaságról a nő pedig aláírja, hogy nem vár el gyerektartást? Kivitelezhető e ez abban az esetben, amikor a gyerek még nem született meg, meg sem fogant még, csak a felek evvel a szerződéssel bizonyítják egymásnak a bizalmat. a nő a férfinak, hogy nem fog kérni gyerektartást, a férfi meg a nőnek, hogy lemond az apaságról.

2017. máj. 21. 20:21
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
*férfi barátjától akar teherbe esni
2017. máj. 21. 20:22
 2/29 anonim ***** válasza:
85%

Nem. Nem lehet ilyent tenni Magyarországon jogilag.

Te melyik fél vagy? Ha a nő, akkor könnyen megoldod, terhes leszel és nem szólsz, szülés után azt mondod, az apa ismeretlen.

Ha te vagy a férfi, akkor ne menj bele, mert a nő bármikor meggondolhstja magát.

2017. máj. 21. 20:31
 3/29 A kérdező kommentje:

Én volnék a női fél.

Megkérdezhetem, hogy ez jogilag miért nem lehetséges? Ugyan ez alapján működnek a spermabankok is, azok a férfiak lemondanak az apaságról. És úgy tudom, hogy egyedülálló anyukákon is segítenek, tehát nem kell családosnak lenni, hogy majd egy férfi vállalja a gyerek apaságát. Ebben az esetben miért kivitelezhető, hogy csak a nőé legyen a gyerek jogilag, nyilván a spermadonoré nem. Egyébként megbízik bennem a partnerem.

2017. máj. 21. 20:41
 4/29 anonim ***** válasza:
50%

# 3/3 Időpont ma 20:41

Ha arra gondolsz, hogy miért nincs így törvény erre, a válasz az, hogy a fene tudja...

Jogilag viszont valóban az a helyzet, hogy a férfi nem biztosíthatja be magát, hogy a nő nem akar tőle soha semmit a továbbiakban. Ha valamiért mégis perelnél gyerektartásért, a férfi hiába lobogtatja a szerződésetek a bíróságon, hogy "de hát megállapodtunk".

Ne menj így ebbe bele, mindkettőtök érdekében.

2017. máj. 21. 20:53
 5/29 A kérdező kommentje:

Nekem nem kell gyerektartás.. Mondjuk én kinézem belőle, hogy támogatná a gyereket..

És ha ő írásban lemondana én akkor és beleegyeznék, akkor is lenne jogom ezek szerint gyerektartást kérni?:O

Még egy kérdés, miután ő lemondott, már nem vállalhatná az apaságot ugye, tehát nem láthatná törvényileg, evvel szemben a gyerektartás köteles lenne fizetni, ha én úgy kívánom? Köszönöm a válaszodat egyébként.:))

2017. máj. 21. 20:58
 6/29 anonim ***** válasza:
35%

Nem lehet lemondani a gyermekről. Csak abban az esetben szűnik meg a felé való kötelezettség, ha van más, aki örökbe fogadja (nevére veszi). E nélkül bármikor indítható per az apasági vélelem megdöntésére.

Ebből adódóan a spermabank se úgy működik, hogy aki akar az bemegy és már kap is mintát. Rendezett családi háttér, gyermeknevelési alkalmasság... stb. szükséges.

2017. máj. 21. 21:05
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan hülye aki ilyenbe belemenne?
2017. máj. 21. 21:10
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs jogilag, és az ilyen tárgyi szerződés nyilvánvalóan semmis.
2017. máj. 21. 21:14
 9/29 A kérdező kommentje:

# 6 De spermabankba mégis segítenek olyan nőknek, akik egyedülállóak nem? Nem lesz a gyereknek apja. Ezért nem értem, hogy egyébként miért nincs ilyen lehetőség a privát életben, csak nem egy idegen férfitől esnék teherbe, hanem olyantól, akit jól ismerek.

# 7 Elárulod mi a probléma vele, ha két ember megbízik egymásban? Avval meg pláne mi baj lenne, ha törvényileg lehetséges lenne ezt megoldani? Mégis mit csináljon egy mondjuk egy 35 éves nő, aki szeretne teherbe esni? Nem olyan egyszerű..

2017. máj. 21. 21:16
 10/29 anonim ***** válasza:
73%

"Elárulod mi a probléma vele, ha két ember megbízik egymásban? Avval meg pláne mi baj lenne, ha törvényileg lehetséges lenne ezt megoldani? Mégis mit csináljon egy mondjuk egy 35 éves nő, aki szeretne teherbe esni? Nem olyan egyszerű.."

Az egy dolog, hogy megbíznak egymásban, akkor, ami aztán lehet kis idő múlva már nem úgy lesz, változik. Na olyankor mi van?

Ezért is nem működik törvényesen az ilyen. És épeszű ember nem is menne ebbe bele. Már feljebb írták is miért.

Szerintem a teherbe esésnek nem ez a legjobb módja.

2017. máj. 21. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!