Kivitelezhető jogilag az az eset, amikor egy nő teherbe akar esni egy férfi barátjából és gyereket szeretne, hogy az a gyerek jogilag csak a nőé legyen? A férfi nem kíván részt venni a gyermek felnevelésében, csak donor lenne.
"Ezért is nem működik törvényesen az ilyen."
Pedig működhetne, ha változnának a törvények. Ha lenne ilyen szerződés, ami érvényes is én gondolkodás nélkül aláírnám és akkor megnyugodhatna férfi, nem kérne a nő gyerektartást, ha akarna akkor sem.. De ez ellen nyilván nem tudok mit tenni, ha ez a törvény el kell fogadni, de nem hiszem, hogy emiatt elállnék az eredeti tervemtől. Kivéve ha mond valaki egy jobb alternatívát. Mégis milyen jobb ötletet tudsz ajánlani egy egyedülálló nőnek, aki szeretne egy gyereket amíg lehet?
"Az egy dolog, hogy megbíznak egymásban, akkor, ami aztán lehet kis idő múlva már nem úgy lesz, változik. Na olyankor mi van? "
Mondjuk pont erre lenne a szerződés, hogy ekkor mi van... :-)
"# 6 De spermabankba mégis segítenek olyan nőknek, akik egyedülállóak nem? Nem lesz a gyereknek apja. "
De te nem spermabankból származó minta beültetését szeretnéd, hanem dugni egy haveroddal. Fordulhatsz spermabankhoz is..
"Mondjuk pont erre lenne a szerződés, hogy ekkor mi van... :-)"
Amivel kitörölhetik a seggüket. :P
" Kivéve ha mond valaki egy jobb alternatívát. Mégis milyen jobb ötletet tudsz ajánlani egy egyedülálló nőnek, aki szeretne egy gyereket amíg lehet?"
Mondjuk összejönni egy férfival? Tudod, még a "középkori" módszer.
Egyelőre ezt tudom ajánlani, mivel ez legális. :O
Egyébként aztán ha a gyerek követelné az apját megmondod, hogy "lemondattad" róla szerződésben? Mert biztos követelné majd az apját, vagy legalább is tudni akarná ki az.
"De te nem spermabankból származó minta beültetését szeretnéd, hanem dugni egy haveroddal. Fordulhatsz spermabankhoz is.."
Én csak párhuzamba hoztam a kettőt, mert hogy ugyan az. Mindkét esetnél csak donor lenne az apuka semmi több. Csak az én esetemben nem számítana legálisnak, ami szerintem egy jó nagy hülyeség. Ha mindkét fél beleegyezne, mégis kinek származik ebből kára, ha mégis "legális" lenne? Ezt nem hajlandó megérteni a 48%os.
"Mondjuk összejönni egy férfival? Tudod, még a "középkori" módszer. "
Ne legyél ilyen egyszerű. Én akarok már gyereket és egy férfi nem biztos, hogy egy hónap ismerkedés után akar..
"Egyébként aztán ha a gyerek követelné az apját megmondod, hogy "lemondattad" róla szerződésben?"
Nem követeli majd azt, akit nem nagyon ismer.. És előbb utóbb meg az igazságot mondanám meg neki kevésbé durva módon. Mi a baj vele, ha megtudja, hogy x az apja, de én nevelem? Minden nevelés kérdése..
Amúgy spermabankból valóban igényelhet egyedülálló is. Párhuzamba állítottam a mesterséges megtermékenyítéssel, melyen csak szigorú követelmények alapján lehet részt venni.
Végül is mi itt a probléma? Te már eldöntötted, akár csak a másik fél. Habár a papír semmit se ér, azért nem te lennél az első, aki hasonló módon fogant gyermekét felneveli.
# 14/20 Időpont tegnap 21:51
Komolyan, ne már... ennyire nem írok félreérthetően. Te vetetted fel, hogy mi van ha az egyik fél mégsem tartja be az ígéretét.
Erre indukáltam azt, hogy megfelelő jogi háttérrel pont erre lenne a szerződés.
Tudom jól, hogy kitörölhetik vele a jelen jogi helyzetben, le is írtam kétszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!