Kivitelezhető jogilag az az eset, amikor egy nő teherbe akar esni egy férfi barátjából és gyereket szeretne, hogy az a gyerek jogilag csak a nőé legyen? A férfi nem kíván részt venni a gyermek felnevelésében, csak donor lenne.
Hát mindent lehet, ugye, de család nélkül felnevelni egy gyermeket...én inkább ezért aggódnék!! És ki az marha, lemondani le lehet amúgy gyermekről de simán kérhetnél gyerektartást...még barátságból sem fogja elvállalni.
De, jogilag lehetséges lemondani a gyermekről, igen.
De ha nem lesztek barátok akkor bizony....börtönbüntetéssel sújtható aki nem fizet gyerektartást, t.i...
Ki az a marha?? Mi barátok vagyunk.. Ez a bizonyíték, hogy saját erőmből képes vagyok felnevelni, hogy simán aláírnék egy ilyen szerződést.. Ha a barátság és a bizalom megvan, akkor mindegy, hogy létezik e ilyen szerződés. De bánom, hogy nincs, mert mi van akkor, ha egy nő olyan férfitól akar gyereket, akit nem nagyon ismer, csak megtetszett? Ilyenek miatt lenne jó ez a szerződés. És én már nem akarok semmiképp sem tovább várni.
Ez az alternatíva abban az esetben is jó lenne, ha egy kapcsolatban pl a férfi meddő. A hölgy kiválaszthatná a partnerét, aki a donor lesz és egy törvényes szerződéssel el lehetne simítani az egészet. Nem kellene spermabankba menni, amiért fizetni kell, a donorról szinte nem tudsz semmit és nem gyakran 2 évet is kell várni a megtermékenyítésre..
Azért ilyen a jogi helyzet, mert a gyermek érdekeit nézik kizárólag. Tehát ha a nő (vagy a férfi) gyt-t követel, azt azért ítélik meg, mert a gyermek felnevelésének költségei vannak, amit valakinek állnia kell. A valaki meg a KÉT! szülő, ezek hiányában az állam.
Mondhatod, hogy van pénzed egyedül is felnevelni, ezt el is hiszi mindenki, de azt egyszerűen nem állíthatod, hogy holnap vagy 10 év múlva is így lesz. Elcsap holnap a villamos és vége a dalnak. Ha nincs apa, akkor a gyerek mehet állami gondozásba.
Persze lehet vitatkozni, hogy ez jó-e így vagy sem, de jelenleg így van.
Örökbefogadáson nem gondolkodtál?..
Nem csak férfi és nő van, hanem bizony ott lesz majd a gyerek is..neki kérdései, igényei lesznek... mit fox akkor csinálni?? Ne hidd hogy könnyű egyedül felnevelni egy gyereket -én is azt tettem ovis kora óta- több problémát fogsz okozni neki mint most gondolod, ő nem csak egy gyerek lesz hanem egy kicsi ember! Sokkal több eszük van mint nekünk, felnőtteknek.
Nos én azért gondolom, hogy igazságtalan, mert bár jó az anyagi helyzetem, szüleimre is számíthatok. De ha mesterséges megtermékenyítést szeretnék spermabankból, akkor valószínűleg elvégeznék, hiába nem lenne törvényes apja a gyereknek. A leszbikus nőknek is segítenek. De ezt már többször is kifejtettem, hogy az én esetemben is ugyan ez a helyzet. Ergo ha tudnám, hogy a partnerem spermiumával megtermékenyítenének spermabankból, azt bezzeg megcsinálnák, azt nem tiltja a törvény.
Ezt az örökbefogadósdt nem is értem. Egy anyának azért teljesen más, ha a saját gyermekét tarthatja a karjaiban szerintem, sőt egy örökbefogadottnak is lennének kérdései, amire még kellemetlenebb válaszolni szerintem. Ráadásul egy örökbefogadottat is ugyan annyiba kerül felnevelni, úgyhogy ezt a részét sem nagyon értem..
Továbbra is tartom, hogy minden nevelés kérdése és a boldogsága nem attól fog függeni, hogy van e apja, ha egyébként szeretetben és anyagiakban megkap minden tőlünk telhetőt. De köszönöm a válaszokat!
Rengeteg gyerek nő fel valamelyik szülő nélkül, mégis szeretetben.
ismerem ezt. a nő előadja ezt, majd mikor nyeregben van elkezd követelőzni. s jogilag igaza van.
de ha belegondolunk, nem csak jogilag. a tartásdíj a gyereké. és nem mondhat le róla a nevében valaki más, még a saját anyja se.
van autód? ha van akkor én szívesen lemondok róla, s akkor kimennek s elviszik mert most már nem a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!