Be lehet-e jegyeztetni a kiskorú gyereket is tulajdonosként az ingatlanra?
Kösz.
Szóval, akkor a tulajdon vásárlásakor a szülők minden további nélkül beírathatják a gyereküket az ingatlan tulajdoni lapjára.
És ez mindig is így volt, a szocializmusban is, vagy csak a rendszerváltás óta?
Igen, lehet kiskorú tulajdonos is.
Vagy az ő pénzéből veszitek neki, akkor ő a vevő is, vagy a sajátotokból, akkor ajándékozásnak minősül.
Persze ezerféle megoldás van, ezt majd az ügyvéd elmondja.
Köszönöm.
Én csak a családban levő egyetlen ingatlanra gondoltam, amibe a gyerek is beledolgozott, mint a család tagja.
Nem hiszem, hogy kéne hozzá jogász vagy ügyvéd, ha a tulajdoni lapra egyszerűen ráírható.
"ha a tulajdoni lapra egyszerűen ráírható"
Akkor tényleg nem kellene, de ez nincs így.
Te az ingatlan elajándékozásáról beszélsz most, az ilyesmihez kell az ügyvédi közreműködés. Sőt, még energiatanúsítvány is kell majd :)
Amúgy kíváncsi vagyok, hogy mi ezzel a célod, mert csak úgy értelmetlen ilyet csinálni. Elmondod?
"ha a tulajdoni lapra egyszerűen ráírható."
Nem írható rá egyszerűen. Ahhoz kell jogalap. A jogalap létesítéséhez meg a törvény ügyvéd által ellenjegyzett szerződést, vagy nyilatkozatot vár el.
A dolog költségvonzata ügyvédi munkadíj plusz földhivatali bejegyzési illeték. Ez utóbbi jelenleg 6600 Ft.
Az ügyvédek esetében nagy a szórás, de úgy 50-120 rugó között várható, ügyvédtől és ingatlan értékétől függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!