Volt nejem feljelentett tartási kötelezettség elmulasztásáért. Mik a kilátásaim?
Büntetőeljárás indulhat ellened, ami során, ha megállapítják a bűnösségedet, büntetést szabhatnak ki veled szemben. Illetve nyilván az elmaradt összeget is ki kell fizetned az éppen aktuális összeggel együtt.
De most már meg ne haragudj, de szerinted egy gyerek nem kerül pénzbe? Azt mondod, nincs munkahelyed. De van egy gyereked, akinek meg az ellátásáról gondoskodni kell. És hidd el, hogy anyukának egymagának biztos nem egyszerű. Ketten vállaltátok annak idején, tehát a te felelősséged is gondoskodni róla.
Amúgy meg férfi vagy, nem kell a csodára várni, menj el segédmunkásnak, vagy napszámba, most már beindul a szezonja és fizesd ki szépen azt a gyerektartást!
Tartás elmulasztásánál nincs kirendelt védő, tehát abban bármennyire "semmit sem ér".
Viszont akár sittre is vághatnak miatta.
"Nem is vállalhatok fizikai munkát, mert levagyok százalékolva betegségek miatt."
Akkor gondolom ellátást is kapsz, fizesd abból!
Az ellátás amit kapok 28500.-Ft, így abból nehezen tudnék havi 30 ezret kifizetni.
Amúgy, ha tudomásom volna arról, hogy a jelenlegi élettársa törvénytelen dolgokkal is foglalkozik, azt vajon érdemes lenne egy rámenős ügyvéddel feszegettetni? - mármint ha kitudnám fizetni? Mert kaptam egy jogász ismerősömtől olyan tanácsot, hogy ezzel az információval akár vissza is vághatnék ellenük, viszont gondolom bizonyítékokkal is alá kellene támasztanom ezeket a vádakat és ha nem tudom, akár rosszabul is járhatnék ugye?
márne haragudj de mennyi a gyerektartás? 5000 vagy esetleg 10000?
Mellesleg, ha tényleg olyan sz...r az életed, akkor kérheted a tartás csökkentését.
"Amúgy, ha tudomásom volna arról, hogy a jelenlegi élettársa törvénytelen dolgokkal is foglalkozik, azt vajon érdemes lenne egy rámenős ügyvéddel feszegettetni?"
Persze, mindenképpen. Egyszer lesz egy büntetőügyed a tartási kötelezettség elmulasztása miatt, aztán meg esetleg a hamis vádat súrolnád, hisz bizonyítani nem tudnád, a dolgokat, esetleg feltételezel olyat, ami nem is úgy van, mert ki tudja. Mit akarsz, börtönbe menni?
Fordulj bíróságra és ott amiatt, hogy megszűnt a munkahelyed, csak az ellátásod van, ami annyi, amennyi, arra nézve kérheted, hogy változtassák meg az összeget, viszont az elmaradást akkor is ki kell fizetned.
Koma, ha megcsináltad a kölyköt, akkor felelősséggel tartozol érte. Ha éhen döglesz, akkor is. Nem opcionális.
Ha okos ember lettél volna, akkor nem gyereket csinálsz, hanem kisszéket. De te nem vagy az az okos fajta. Gyereket csináltál, nem én csináltam, nem a szomszéd Józsi, hanem te.
Végrehajtásra számíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!