Itthon előállított terméket árulhatok a facebookon bejelentési kötelezettség és adózás nélkül?
nem haladja meg a 600 ezret évente, és munkahelyem is van.
ami viszont nagyon is szemetszúrhatna a navnak, az ,hogy egy magas nívójú reklámszöveget írok a termékhez, amiben mondjuk komolyabb gyártóként hivatkozok magamra.
aki válaszol, annak megköszönném ha az állítását esetleg megpróbálná alátámasztani a dolgot valami cikkel.
Nem. A NAV elkezdett az ilyenekre lecsapni és szúrópróba szerűen vásárol, és ha nincs számla, stb (mintha rendes vállalkozóként csinálnád) akkor elég borsosan megbüntet.
,,egy magas nívójú reklámszöveget írok a termékhez, amiben mondjuk komolyabb gyártóként hivatkozok magamra"
Az ilyennel pedig vigyázni kell, mert simán hamis reklámozásért megbüntetnek.
Nem,nem árulhatsz.
Van különbség aközött,hogy egy anyuka eladja a kinőtt babaruhákat a facebookon és aközött,hogy otthon van egy magánvállalkozásod,ami abból áll,hogy előállítasz egy terméket,amit aztán eladsz.
Nem,de egyéni vállalkozóként már igen,és úgy elég kedvező feltételekkel tudsz adózni is.
Egyéni vállalkozó 2 perc alatt lehetsz,ha regisztrálod magad ügyfélkapun keresztül.
",egy magas nívójú reklámszöveget írok a termékhez, amiben mondjuk komolyabb gyártóként hivatkozok magamra"
Az ilyennel pedig vigyázni kell, mert simán hamis reklámozásért megbüntetnek."
fú, de rég röhögtem ilyen jót... az alátámasztás kérését is beleírtam a kérdésre, az 100%-ban rád vonatkozik, mivel 100% laikuskéntválaszoltál, fogalmad nincs semmiről
szerintem műbizonylat is kellene a cuccról, mert elektronikai cucc.
az meg szerintem 200 ezer ft lenne, az meg már úgy nem éri meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!