Kettős állampolgárként Magyarország milyen adóval terhelhet meg?
Figyelt kérdés
Olvastam a wikipedián, hogy egyes államok, többek között Magyarország, bizonyos esetekben adót vethetnek ki a kettős/többes állampolgárokra. Ezek pontosan milyen adók is lennének?
Részlet a szócikkből - Citizenship: a country may tax the worldwide income of its citizens, regardless of whether they reside in that country or whether the income was sourced there (as of 2012: only the United States and Eritrea). A few other countries tax based on citizenship in limited situations: Finland, France, Hungary, Italy, and Spain.
#adózás #Magyarország #adó #magyar #állampolgárság #cikk #szócikk #kötelezettség #kettős állampolgárság
2014. máj. 28. 14:40
1/8 Őszödi Ferenc válasza:
Orbán bármikor bármilyen adót kivet rád, ne aggódj.
2/8 anonim válasza:
Kettős állampolgárként két országban vannak azonos jogaid. Hogy melyekkel hogyan élsz, rajtad múlik. De ha egy helyen olyan tevékenységet folytatsz, amely adóköteles ott, akkor azt az adót meg kell fizetni. Az állampolgárság jogokat és kötelességeket generál mindenütt a világon. Hogy milyen jogokkal élsz, azt az állam nem határozhatja meg, azt te döntöd el. És minden abból következik.
3/8 A kérdező kommentje:
Kösz a választ, én úgy értelmeztem, hogy lakóhelytől függetlenül kénytelen az ember bizonyos adókat megfizetni.
2014. máj. 28. 15:12
4/8 anonim válasza:
Amely országokkal kötöttek un kettős adózást kizáró egyezményt és nem töltesz el három hónapot Magyarországon, úgy az egyezmény alapján nem kell adóznod az ilyen országokban szerzett jövedelem után, ha a jövedelemszerző országban életvitelszerúrén élsz és ott adóztál már.
5/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2014. máj. 28. 16:22
6/8 anonim válasza:
Ki melyik országnak állampolgára, legyen köteles adózni is, ne csak követeljen!!!!!
7/8 anonim válasza:
6-os. te már mániákus vagy, ugye?
8/8 A kérdező kommentje:
Felesleges lenne vitába szállni egy "nyakas" emberrel, szóval dobálózz csak amivel akarsz, senkit sem érdekel, a gondolkodást meg bízd másokra.
2014. máj. 30. 13:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!