Gyerektartást emelést kér a párom volt felesége jár
neki 2 gyerek után 60000ft?
Figyelt kérdés
Eddig 32600 Ft volt megállapítva bíróság által. A párom új munkahely után nèzet mert a havi megmaradt jövedelme 52 000 Ft volt a mostani átlag jövedelem 114000 Ft ebből a gyerektartást mèg leveszik marad 81400 emelheti- e a bíróság a gyerektartást?
Ha a gyerekek közül valamelyik most megy majd iskolába, vagy más nagyobb és hosszú ideig tartó költség lesz (tartósan beteg lett mondjuk az egyik gyerek), akkor szintén valószínű az emelés.
2017. jún. 1. 20:37
2/31 anonim válasza:
A bíróság mérlegelni fogja emeljen, vagy sem a tartásdíjon.
2017. jún. 1. 20:43
3/31 anonim válasza:
Emelhet, de legfeljebb a kereslet 50%-áig. Tehát maximálisan 57.000 forintot állapíthatnak meg.
2017. jún. 1. 20:45
4/31 anonim válasza:
jár neki 2 gyerek után 60000ft? - a mostani átlag jövedelem 114000 Ft.
Az adatok szerint NEM, a GYT 50% lehet, azt is 3 vagy több gyerek esetén szokták megítélni. Tehát az elvi maximum az 57 ezer, a valószínű az, hogy 45 000 Ft-ra fogják emelni a mostani 32 600 Ft-t. (ez a 40% kerekítve).
Legegyszerűbb, ha a párod felajánl 40 eFt-t, és meglátjuk, mi történik. Szerintem pont az fog, hogy megítélik a 45-öt.
2017. jún. 1. 20:47
5/31 anonim válasza:
Arra gondoltál már, hogy a két gyereket fel is kell valamiből nevelni? Mit csináljon 32 ezer forintból az anya? Te mit szólnál ha egyedül maradnál 2 gyerekkel és csak sz a ros 32 ezret adna a gyerekek apja?
2017. jún. 1. 20:55
6/31 A kérdező kommentje:
A két gyereket nem egyedül neveli!! 10 éve együtt él a mostani párjával aki magán vállalkozó kamion sofőr, csak a gyerekek anyjának most nincs munkahelye és ezért csinálja! Az én mostani párom pedig daganatos beteg neki csak rokkantsági ellátást biztosítanak!
2017. jún. 1. 21:02
7/31 A kérdező kommentje:
Én vagyok a daganatos beteg!
2017. jún. 1. 21:06
8/31 anonim válasza:
Jobban járna a párod, ha a mindenkori keresetének a bíróság által meghatározott részét fizetné.
Ismerem az elvált szülők problémáját, mert a családomban is van ilyen. Mindkét fél igen rosszul jár a válással. Ez a véleményem. Hiszen az egyiknél ott vannak a gyerekek. A másik megpróbál új családot alakítani.Anyagilag mindketten igen rosszul járnak.
2017. jún. 1. 21:08
9/31 anonim válasza:
Most akkor a párod, vagy te vagy daganatos beteg? (bár nem tudom hogy lehet egy ilyet összekeverni)
2017. jún. 1. 21:18
10/31 anonim válasza:
A volt feleség párjának semmi köze a gyerekekhez.Nem köteles eltartani őket.Az a szülők dolga.Szóval arra hivatkozva,hogy van új pár felesleges,mert nem veszik figyelembe.Ahogy azt sem,hogy te daganatosnbeteg vagy.A 40 %- ot meg fogják ítélni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!