Mit akarnak a rendőrök ettől a lánytól, hogy őrizetbe vették egyből, miért kellett?
Valamelyik nap az állatkertben kövel megdobott egy lány egy teknőst. Tegnap elkapták. Az rendben van, hogy állatkínzást követett el és megérdemel egy kis felelősségrevonást. De úgy kezekik mint egy nagy bűnözőt.
Elfogták, előállították és őrízetbe vették, mert 72 órán belűl bíróság elé tervezik állítani.
A hölgy esetében, ha gyorsított eljárásban akarják bíróság elé állítani, szerintem nem indokolt az átmeneti szabadságelvonás, mert szerintem a hölgy elmenne a tárgyalásra, ha 72 órán belüli is, nem úgy néz k8 egyáltalán mint aki nem menne el.
A rendőrség őrízetbe vette és azt hiszik, hogy a bíróság 1-2 év letöltendőt fog adni neki. A bírónak legalább lesz esze, hogy csekély büntetést fog ezért kapni. Szerintem próbára bocsátás vagy pénzbüntetés amit lerónak az őrizetbe. Nagyon max. pár hónap felfúüggesztett. Szóval bőrtönt nem fog látni.
Kicsit felháborító, hogy úgy vezetik a lányt mint egy gyilkost, bilincsben, vezetőszáron.
Miért kellett ezért őrizetbe venni?
Nem gondolták a rendőrök, hogy a bűncselekmény súlya miatt nem indokolt?
Akkor te ezt nem érted kérdező. A hatalomnak meg kell mutatnia, mennyire topon van. Erre a legjobb lehetőség a gyengék és tehetetlenek megregulázása. minél hatásosabban, annál jobb. Még egyszer mondom: nem a büntetés erőssége a fontos, hanem a hatásossága. Hogy lássa a tömeg, itt aztán működik... És hogy megnyugodjon.
Az eseménynek a büntetéshez annyi a köze, hogy lehetőséget adott a fellépésre. A többi lényegtelen.
Éppen ezért, ha nagy lesz a felháborodás, ejtik, ha nincs figyelem, nagy lesz a büntetés és a hírverése. Mert a hatás a fontos. Már régóta.
#9. Rájöttek, hogy mégsem gyorsított eljárás, mert van mit vizsgálni gondolom, ha már mást is irnak. Ezért engedték el az őrizetből. A vizsgálat nem fog kijönni 72 órából, letartóztatásba pedig marhaság lenne tenni, ügyész elutasítaná ,bíró el se rendelné.
NEM VÉDEM!
Odaírtam, hogy megérdemli a felelőségrevonást.
Viszont a cikket olvasva amit 9-es linkelt, kiderűl, hogy megilyedt és ilyedtében dobta a követ. Ez totál enyhítő körülmény a bírónak szerintem. Biztos nem is szándékosan akarta megölni, csak gondolom megakadályozni a kővel, hogy vissza ráugordjon.
Mindent figyelembe kell venni.
"Viszont a cikket olvasva amit 9-es linkelt, kiderűl, hogy megilyedt és ilyedtében dobta a követ. Ez totál enyhítő körülmény a bírónak szerintem. Biztos nem is szándékosan akarta megölni, csak gondolom megakadályozni a kővel, hogy vissza ráugordjon."
Hogy mi van?
1. A cikkben semmi nem utal arra hogy a nő megijedt volna.
2. A cikk alapján konkrétan be is vallota hogy szándékosan ölte meg az állatot.
3. Hogy ugrott volna már rá a teknős? Pláne vissza, amikor eleve a nő vette kézbe majd dobta el...
Jó. Nem olvastam végig a cikket, mást is olvasok.
A nő a rendőrségen bilincsben gondolom beparázott, hogy most nagy baj lesz, lecsuknak és kibukva is gondolhatott arra, hogy inkább az mondja direkt őlte meg, hátha akkor úgy vannak vele, hogy bevallotta és elengedik.
Ilyen is van ám.
Szántóvető!
Ezt te kire érted azt a trollkodást?
Mert én biztos nem trollszándékkal kérdeztem.
Mindent figyelembe kell venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!