Eladok egy mobilt ami a vevő szerint működésképtelen és visszavásárlást kér én meg erre nem vagyok hajlandó ő meg erre feljelentéssel fenyeget – mi lehet ebből?
Történet. Használt mobilomat ami már nem kell eladom apróhirdetési oldalon.
Semmiféle hivatalos gar nincs rá rég lejárt én meg mint magánszemély semmit se vállalok.
A vevő utalással fizet én feladom ő megkapja , el is ismeri.
Majd később (napokkal) jelentkezi hogy nem jó vegyem vissza.
Azt kéri utaljam vissza az árát ő meg majd postázza. Hát a nagy szart utalom vissza mondom ha majd visszapostázta és megkaptam esetleg visszautalom.
Ő meg erre nem hajlandó. Akkor részemről az ügy lezárva.
Ő meg erre feljelentéssel fenyeget.
Érték: 30.000
Mi lehet ebből?
Mert én már jelentettem fel valakit akinek utaltam és nem küldött semmit.
Abból két év alatt semmi se lett.
Ebből mi lehet tekintve hogy a rendelt termék ott van nála
-ő ezt el is ismeri
- csak azt állítja nem jó
Ami ugye X idő után értelmetlen állítás-bizonyítani nem tudja hogy már akkor rossz volt mikor küldtem.
tehát voltaképp azért akar feljelenteni mert nem vagyok hajlandó visszavenni nem boltosként hanem magánszemélyként egy általa „rossznak” nevezett terméket.
" Megkeresnélek,"
Ehhez sok sikert tekintve hogy azóta költözés volt.
De ez nem a kérdésemre a válasz.
meg lépjünk már túl az ötéves pistike szitjén.
Megkereslek megverlek-madárkám feltéve hogy az erőviszonyaid ezt lehetővé teszik, nemdebár?
Vissza veszed amugy?
Ha igen akkor adja fel utánvéttel,igy te is megkapod a telot es ő is a pénzt
3 dolog is lehet.
1. A vevő feljelent csalás miatt, ami eljut idővel a bíróságig. A bíró kötelezhet téged, hogy fizesd vissza neki az árát. Te még a per előtt közölheted, hogy ha visszakapod a mobilt, visszaadod a pénzt. Ezt akár egy harmadik semleges tanú jelenlétében is megoldható
2. A vevő egy darabig hisztizik, fenyegetőzik, mivel ő nem akarja a telefont küldeni, te meg a pénzt nem küldöd, így letudja tanulópénznek. Persze neten keresztül nyugodt szívvel pocskondiázhat, ronthatja a megbízhatóságodat
3. A vevő berághat, szívügyének tekintheti, hogy átvágtad a fejét ( a vevő így gondolja) és képes arra, hogy ismerősei segítségével megkeressen téged, és még egy költözés sem akadályozza meg. Megkeres, és személyesen követeli vissza a pénzét.
A te részedről így marad 1 kérdés. Vajon a vevő milyen ember, meddig megy el??
Csak úgy jelzem: a telefon az enyém volt hibátlan volt.
vevő megkapja és napokra rá jelzi hogy "totál használhatlan" és fizessek de izibe persze előre és majd ő küldi a mobilt vissza.
Na most ez milyen sztori már?
Főleg hoyg ha tényleg elvinné bíróságig akkor lenne csak pofára esés-NEKI.
Mert ő a "vádló" és neki kéne bizoynítani hogy a mobil már rossz volt ártadáskor. És mivel az igazolható általam hogy X napon átvette (tértivevényes küldemény volt) és csak X+X nappal később jelezte hogy rossz így ez a mese habbal kategória.
Az életben nem bizonyítja hogy már eleve rossz volt.
"de te tudod hogy rossz volt."
Ühüm. Olvasni tudsz egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!