A vevő nem írta át az autót! Küldik a felszólításokat!?
Segítséget szeretnék kérni. Az egyik kollégám eladta az autóját... Romák vásárolták meg. Egyből rohant az okmányirodába lejelenteni az autó eladását. Ez történt kb. 2 hónapja... Azóta folyamatosan jönnek kollégámnak a parkolási és gyorshajtási bírságok mivel azóta sem íratták át az autót!!
Szolnok megyei a vevő. A szolnoki rendőrkapitányság már értesítve lett de nem indítottak eljárást azóta sem... Mit lehetne tenni??
Igen, az adásvételi megvan. Viszont már hónapok óta a át kellett volna írni a vevőnek az autót. Folyamatosan jönnek csekkek!
A rendőrség nem indított eljárást, pedig értesítve lett!!
Negativ leszek, de igy jar aki ciganyokkal uzletel...
Tegye a kollegad amit a fentebb hozaszolasban irtak es kesz. A rendorseg eljarast nem tud inditani ez ugyben csak ha elkapja epp a kozlekedoket az autoval akkor feljelenti a sofort.
Sok ilyen van. Cigányok....
Ha a kollégád az eladás napjától számított 8 napon belül bejelentette a lakhelye szerinti okmányirodánál, hogy eladta az autóját (és az adásvételiből leadott egyet az okmányirodán) semmi nem kötelezi. Hamarosan kapni kéne neki egy iratot, hogy az szgk.-t kivonták a forgalomból. Neki semmi dolga sincs, teljesen jól járt el.
Csak annyit tehet, hogy minden esetben elküldi az adásvételi szerződés másolatát. Az eredetit ne 7 évre, hanem úgy 70 évre tegye el tűzbiztos széfbe, ez fontos!
Reméljük megfelelő formájú, jók a tanúk is (nem egyik fél közeli hozzátartozója).
Lesz néhány nyugtalan napod a végrehajtóktól, kredithillesektől: én 1997 augusztusában (14 év után) adtam el fiatal egyetemistának a kocsit, tavaly még kaptam parkolási figyelmeztetőt... Azóta nincs átíratva és senkinek nem jutott eszébe kivonatni a forgalomból, csak könyvelik el veszteségnek a bírságokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!