Kit büntetnek meg, ha a bolt előtt dohányzik egy vevő?
Adott egy kisbolt. A boltos figyelmezteti a vásárlót, hogy a bolt előtt sem inni, sem dohányozni nem szabad. A vevő mégis ott dohányzik.
Ilyen esetben csak a vevőt büntetik meg, vagy a boltot is. Ne adj Isten az eladót is, aki nem tehet végképp arról, hogy a figyelmeztetése ellenére rágyújtottak?
2-es! Pont ezért tettem fel a kérdést!:)
1-es: Én úgy tudom, hogy nem lehet a bolt előtt dohányozni, s büntetik.
Itt elolvashatod az összes tiltott helyet. Bolt előtti tilalom nincs benne.
Egy újabb betartathatatlan, ergo felesleges törvény, de hát ennyire tellett...
Ha mondjuk az erre kitenyésztett emberszerű szerves organizmusok "tetten érnek",mert mondjuk félig jogkövető állampolgárként a kocsmán kívül, de az ominózus 5 méteren belül, mi történhet?
Nem igazoltathat, így szalmaszállal fújhatnak egy bizonyos helyre, ők is, meg a törvény kiagyalói is. Amíg rendőrt hív, (mert ugye ere valószínűleg lesz rendőr), én már régen máshol járok, hiszen vissza nem tarthat.
Ezenkívül a "törzsközönségből" pontosan 77 tanúm lesz,(már ha a dolog addig fajul), hogy az életben nem dohányoztam, nem hogy aznap tiltott területen.
Vagy a rendőrség áprilistól a rablók, és társaik helyett
a különösen veszélyes dohányzókat, és a 10 km-rel sebességet túllépőket üldözi.
Gratulálok a törvényalkotóknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!