Köteles a bolt visszafizetni a vételárat?
Csakugyan elállhatsz a vásárlástól indoklás nélkül, én 8 munkanapról tudok.
A kompatibilitásról neked kell meggyőződnöd, a fenti időtartamon felül ezzel az indokkal nem vetetheted velük vissza.
Nem, ez egy általános tévedés. Vannak cégek, ahol meggondolhatod magadat, és levásárolhatod a termék árát, kicserélheted, vagy talán vissza is kaphatod a pénzt (ez nagyon ritka) - de ez nem kötelességük.
A Tesconál próbálkozz be, azért szoktak ők rugalmasak is lenni - de igen nagy valószínűséggel csak levásárolhatod a termék árát, vissza nem kapod a pénzt. Vidd magaddal a blokkot!
A vásárlástól való elállás joga csak netes, telefonos vásárlásnál van, ott ahol nem tudod megnézni fizikailag a terméket vásárlás előtt.
Ha boltban vásárolsz, csak a gyári hibás terméket viheted vissza 3 napon belül és kapod vissza a termék árát.
Sok bolt megengedi, hogy levásárold a termék árát, de erre már jó ideje nem kötelezi őket jogszabály. (karácsony táján szoktak erről cikkezni)
Itt van róla a hivatalos tájékoztatás:
Én vettem ár egy notebookot a mediamarktban (közben a kollégám is vett egyet a cégnek) - visszavittem 20 perc múlva, egy kis huzavona után visszaadták a pénzt.
A haverom meg egy GPS-t vett a mediamarktban, mondták hogy rá lehet tenni más szoftvert is, de nem lehetett. Már az igazgatót hivattam le, amikor "méltányosságból visszaadták az árát... kb 2 óra vita után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!