Kinek volt igaza, a rendőröknek vagy nekem?
Épp akkor értem haza, még a lépcsőházban voltam, a postaládáknál, mikor a bejárati ajtón kopogott meg integetett két rendőr. Mikor megláttam, hogy rendőrök nem engedtem be őket, becsuktam a postaládát, és indultam volna föl. Közben valakihez kapuztak, és új jöttek be, és kérdezte az egyik, hogy letörtek volna a műkörmeim, ha kinyitom? Mondom nem, de jogom van eldönteni, hogy kit engedek be oda, ahol lakom, és ha nem is igazi rendőrök? (persze nem ettől féltem, már csak azért se akartam beengedni őket) Megmutatták az igazolványukat, megkérdezték a nevemet, és kérték az irataimat. Mondom semmi közük hozzá hogy hívnak, és a személyimet se adom oda, nem csináltam semmi, akkor meg mi jogon kérik el, és különben is dolgom van. És kérdezte az egyik, hogy ugyan mi dolgom van? Mondom nem hiszem, hogy be kell számolnom minden lépésemről, és különben sincs semmi köze hozzá. Csak nem akartak elengedni, végül megmutattam minden létező igazolványomat nekik, és mondták, hogy na, nehéz volt királykisasszony?
Aztán meg mikor vittem le a kutyát, ők pont jöttek ki a mellettünk lévő lépcsőházból, és mikor elmentünk egymás mellett vigyorogtak mind ketten.
Hát engem úgy fölhúztak, hogy az nem igaz. Ilyet csinálhat egy rendőr egyáltalán? Úgy beszélt velem, mintha a seggéből rángatott volna ki...
L/20
De mit nem értesz meg azon hogy törvény kötelez rá? Ha nem mutatod meg bevihetnek, mert ellenszegülsz nekik. Ez nem azért van mert ő rendőr, hanem mert ez a törvény.
Ha az lenne a törvény hogy ezt a gyári munkás / a mentős teheti meg, neki is meg kell tenned.
Nehéz megérteni? És azt, hogy komoly baj lehetett volna belőle? Ha valakit megtámadtak volna és miattad hal meg?
Nincs igazad, vedd tudomásul.
Igaza van a rendőröknek, én bevittelek volna az őrsre, pár órát elöltöltöttél volna a cellában és majd utána mondom, hogy oké tiszta vagy elmehetsz, ha akarsz itt meg itt élhetsz panasszal ( ahol pedig nagy ívben letojták volna amit mondasz, mert a rendőrök cselekedtek volna a törvénynek megfelelően ).
" hogy mért kell megmutatnom az irataimat, ha egyszer az ég világon semmit nem csináltam"
Mert ez a törvény.
"Hát bsszák meg, és akkor hol voltak ezek a fene jó rendőrök, mikor a nagyszüleimet rabolták ki?"
Lehet valami hozzád hasonló kreténnel szarakodtak
"ellenben ezt pont ők gondolják, hogy bárkinél is följebb valóak"
Bárkinél nem, de tőled egészen biztosan
"mégse várom el, hogy térdre boruljanak előttem, mikor leszállok a buszról, mondjuk."
A rendőrök sem
1. Nem lehet ott mindig és mindenhol rendőr,mentős,tűzoltó,...
2. ELEMI udvariasság,hogy ha valaki megkér valamire,akkor ha lehet megteszed. Az,hogy beengedj valakit egy kapun,nem hinném,hogy akkora dolog lenne. De persze te értelmiségi vagy és túlképzett ehhez.
3. Imádom amikor megyek egy társasházba és valaki megkérdi,hogy kihez én meg válaszolok,hogy XY-hoz,majd közli,hogy hazudok,mert ő 10 éve itt él és nem lakik itt olyan akit keresek. Ekkor szépen odahívom a kapucsengőhöz és megmutatom a nevet...az a vicc,hogy sokan még ekkor is okoskodnak,hogy "Az reggel még nem vót itten."
Igen, és ezzel a törvénnyel ők visszaélnek.
Utálom ezt a "mi lett volna, ha...". Ha szirénázó rendőrautó áll meg, és kirohannak a rendőrök, fegyverrel a kezükben, az más lett volna, akkor még előre is engedem őket. De ezek hót nyugodtan sétálgattak, meg beszélgettek, zsebre tett kézzel, ha vészhelyzet lett volna, szerintem nem ebben a tempóban járkáltak volna.
A csekély értelmű kérdezőnek mit térden, hason! csúszva még ma el kellene indulnia Santiago de Compostelába, hogy ott helyben köszönje meg Jézus Krisztusnak, hogy magyarnak született, és 2016-ban nem engedte be a rendőröket a házba.
Ha az Amerikai Egyesült Államokba, Oroszországba, vagy Izraelbe pottyantotta volna le a gólya, akkor nem tudta volna feltenni a kérdését a GYK-n. Az ellenállás első jelére keresztüllőtték volna a felsorolt országokban, és még 50 másikban. Ha ráadásul a bőrszíne miatt az USA-ban négernek, Oroszországban kaukázusinak, illetve Izraelben palesztinnak nézték volna a rendőrök, akkor meg felszólítás nélkül, az ajtón keresztül lőtték volna szitává.
2017-re a menekültválság annyira el fog durvulni, és annyi magyar rendőr fogaz FBI-tól kiképzést kapni, hogy itthon is így végezné.
"Na, ha már ennyi sündisznó van itt, magyarázza már el nekem, "buta közembernek" valamelyik, hogy mért kell megmutatnom az irataimat, ha egyszer az ég világon semmit nem csináltam, azért pedig nem fogok hasra esni előttük, csak mert ők RENDŐRÖK."
Olvasd el a kötelességeid. A rendőr igazoltathat, és neked Kötelességed fényképes igazolvánnyal, vagy az adatai bemondásával igazolni magad! A rendőr dolga többek között a körözött emberek kiszűrése, ez alól te sem vagy kivétel, és ez azért van, mert a rendőr feladata!
"Hát bsszák meg, és akkor hol voltak ezek a fene jó rendőrök, mikor a nagyszüleimet rabolták ki?"
Valószínűleg járőröztek, vagy más bejelentésen voltak kint, esetleg egy hülye lányt világosítottak fel a kötelességeiről... A nagyszüleid nem a rendőrnek kell megvédenie, hanem a biztonságtechnikai berendezéseknek, ere viszont költeni kell pénzt. Egyébként meglettek a nagyszüleid rablói?
"Megvédeni nem tudjátok az embert, de azt igen, hogy hogyan vegyetek el az életéből fél órát, a nagy semmiért, csakhogy utána verhessétek a melleteket, hogy, "igenis, mienk volt az utolsó szó". Hát tudjátok mit, ha vissza lehetne menni az időben, akkor se nyitnám ki az ajtót, de még az irataimat se mutatnám meg, az k urvahétszentség."
Nem, én a te butaságodon nevetek. Az okoskodókat szeretem megalázni, mert azt hiszik, ők szarták a spanyol viaszt.
"És én nem gondolom, hogy okosabb lennék, ellenben ezt pont ők gondolják, hogy bárkinél is följebb valóak, csak mert elvégeztek egy iskolát. Hát én is elvégeztem egy iskolát, sőt többet is, mégse várom el, hogy térdre boruljanak előttem, mikor leszállok a buszról, mondjuk."
Nem vagyok följebb való, de maradjunk annyiban, hogy a HSZT-t, BTK-t, Szabálysértési törvényt többet forgattam mint te. Ha már felhoztad az iskolákat, te 19 évesen egy érettségivel még sehol nem tartasz hozzám képest. A magyaron kívül 3 nyelvet beszélek még. Én sem várom el, hogy térdre borulj, de ha dafke nem nyitod ki az ajtót, mikor kérem, akkor megtalálom a módját, hogy rosszul érezd magad utána, és talán egy kis esély, hogy megváltozik a világnézeted. Ez nálad reménytelen.
"A rendőr igazoltathat, és neked Kötelességed fényképes igazolvánnyal, vagy az adatai bemondásával igazolni magad!"
Ez a törvény hülyeség. Ok nélkül engem ne igazoltasson, csak mert neki olyan kedve van.
"Egyébként meglettek a nagyszüleid rablói? "
Nem. Most mond azt, hogy ez sem a ti feladatotok lett volna.. :)
De értem én, a rendőr úr szent és sérthetetlen, de ők persze vissza élhetnek a hatalmukkal, amikor csak akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!