Kinek volt igaza, a rendőröknek vagy nekem?
Épp akkor értem haza, még a lépcsőházban voltam, a postaládáknál, mikor a bejárati ajtón kopogott meg integetett két rendőr. Mikor megláttam, hogy rendőrök nem engedtem be őket, becsuktam a postaládát, és indultam volna föl. Közben valakihez kapuztak, és új jöttek be, és kérdezte az egyik, hogy letörtek volna a műkörmeim, ha kinyitom? Mondom nem, de jogom van eldönteni, hogy kit engedek be oda, ahol lakom, és ha nem is igazi rendőrök? (persze nem ettől féltem, már csak azért se akartam beengedni őket) Megmutatták az igazolványukat, megkérdezték a nevemet, és kérték az irataimat. Mondom semmi közük hozzá hogy hívnak, és a személyimet se adom oda, nem csináltam semmi, akkor meg mi jogon kérik el, és különben is dolgom van. És kérdezte az egyik, hogy ugyan mi dolgom van? Mondom nem hiszem, hogy be kell számolnom minden lépésemről, és különben sincs semmi köze hozzá. Csak nem akartak elengedni, végül megmutattam minden létező igazolványomat nekik, és mondták, hogy na, nehéz volt királykisasszony?
Aztán meg mikor vittem le a kutyát, ők pont jöttek ki a mellettünk lévő lépcsőházból, és mikor elmentünk egymás mellett vigyorogtak mind ketten.
Hát engem úgy fölhúztak, hogy az nem igaz. Ilyet csinálhat egy rendőr egyáltalán? Úgy beszélt velem, mintha a seggéből rángatott volna ki...
L/20
Te jó ég. És mi lett volna, ha pont a te lakásodba mentek mert a szomszéd felhívta, hogy éppen ellopják a cuccaid? Akkor meg miért nem cselekszik a rendőr, miért ilyen lassú?
Nekik volt igazuk és örülhetsz hogy nem volt semmi fontos. Akkor akadályoztad volna őket, ami bűncselekmény. Illetve már azért is bevihettek volna, amiért nem mutatod meg az igazolványod. Köteles vagy odaadni nekik, max utána élhetsz panasszal.
Egyébként a tűzoltókkal vagy mentősökkel is ezt csináltad volna? Hadd álljon kint, rá érnek...
1. Ha mutattak/kértél volna igazolványt,köteles lettél volna beengedni őket és igazolni magad! ÖRÜLJ,hogy nem lett belőle ügyed!
2. Öcsém a díjbeszedős cégnél kézbesít csekkeket és felszólításokat. Ne tudd meg,hogy hány helyre nem tud bejutni,mert a lakók nem engedik be a postaládához. Aztán persze sipítoznak,mikor a következő hónapban a postás viszi a felszólítást vagy a rendszerből történő kikapcsolásról szóló papírt a lakónak,mert nem kapták meg a csekket. Pedig a tesóm fotóval bizonyítja,hogy járt a háznál,csak ugye,ha nem engedik be vagy fenyegetve elzavarják...
Egy SÜN.
"Egyébként a tűzoltókkal vagy mentősökkel is ezt csináltad volna? Hadd álljon kint, rá érnek..."
Komolyan voltam olyan 10 emeletesnél,ahol egyik lakó sem nyitott kaput a mentőknek és később nekünk sem,de semmi gond,a tűzoltók már nem csengettek...igaz nem is kellett,mert a nagy fejsze pont nyitotta a kaput. :)
Egy SÜN.
Agy mosott ostoba...
Az már önmagában elég lett volna a jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegüléshez, hogy nem engeded be őket. Ezt másodjára is elkövetted, mikor nem igazoltad a személyazonosságod, illetve ez egyben a harmadik ok is, mivel a személyazonosságod tisztázása érdekében is előállíthattak volna. Hogy miért nem tették meg, azt nem tudom, inkább kiröhögtek téged. Én biztosan eljátszadoztam volna veled jogszabályismeretben veled a kapitányságon, miközben te az előállítás idejét töltöd az előállító helységben. Szabálysértési feljelentést tettem volna ellened, és utána mosolyogtam volna az arcodba tovább.
Örülj neki nagyon, hogy ennyivel elintézték. Én élvezettel szoktam tudással a földbe döngölni az ilyen buta embereket. Ha úgy gondolod, hogy okosabb vagy, és ennek még hangot is adsz, akkor le kell törni a szarvadat.
Egy másik SÜN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!