Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért van az, hogy egy átlag...

Miért van az, hogy egy átlag adófizetőnek, aki eltartja a rendőrséget görcsbe rándul a gyomra ha rendőrt lát, mert az egyenruhával bármikor bírságolhat. Ám ha segítségre van szüksége, akkor nem kap?

Figyelt kérdés
MEglopnak, zaklatnak, fenyegetnek, hiába hívok rendőrt, nem tesz semmit. De ha nem úgy lépek a járdán ahogy neki tetszik, már bírságol is. Ezek nem emberek? nem szégyellik magukat? Mi tartjuk el őket. Dolgozó emberek. Ha nem lennénk, miből kapna fizetést? Semmiből. Felkopna az álla. És még minket, tisztességes embereket zaklat mert ő a rendőr? A bevándorlóhoz meg nem mer odamenni, ha az időseket lökdösi, ahhoz beszari. Ennyihez van esze, tisztességes dolgozó magyar embereket bünteni. Én érzem ezt az egészet az ország fertőjének? Egy undormánynak?
2015. aug. 2. 15:04
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Kedves Biztosúr!

Valamelyest igazad van. (nem gondolom, hogy névtelen portálon magázódjon bárki is) Az én családomat is nyugodtan felhozhattam volna példának. Apám, anyám, nagybácsik, mindenki bejelentett munkahellyel rendelkezik. Sőt, van olyan is, aki már 10 éve nyugdíjas, de nyugdíj mellett bejelentetten dolgozik. Én saját vállalkozást vezetek, és fizetem magam után a havi százezret.

De ha olyan megértő a rendőr. Akkor friss jogsival, épp a névrekerült kocsival (200.000-es kocsi, nem egy ökör ára...) miért akar megbüntetni? Látásból sem ismerem egyiket se. Nem titkolom, egy gumi nem volt megfelelő állapotban. A szélét lenyalta, de a futófelülete nem volt a jel alá kopva. Kérdi, hogy tudok-e róla. Mondtam, hogy igen, és hétfőn lesz lecserélve, meg van rendelve az új gumi. És ekkor meg akar büntetni. Úgy, hogy eddig még az adataim nem voltak a rendszerbe, mivel még soha nem igazoltattak, se gyalog, se biciklivel. Egyetlen ügyem egy tanúkihallgatás volt, de érdemit nem tudtam mondani, mert csak hallottam a dolgokat, nem láttam. Egyszer hívtam rendőrt, amikor egy elmebeteg asszonyka elkezdett szidni, dobálni, fenyegetni. Semmit nem tettek. Kijöttek, de még a nevemet sem kérdezték. Amúgy az ügy vége figyelmeztetés lett. A kocsinak van egy kis hangja, de 18 éves, 300.000 km, nem vártam mást. Nem megyek gyorsan, autóban minden kötelező és ajánlott felszerelés benne. Abszolút nem tegezek senki ismeretlent, legyen akár közmunkás, akár orvos. Így a rendőrt se. Nem szálltam ki, de ezt nem tudom, hogy egyáltalán ki kéne-e. Az eset óta, ha meglátom a rendőrt akkor kerülöm. Egyszerűen tartok tőlük. Mert ha akar, akkor úgyis megbüntet, ha másért nem, mert rozsdás a sárvédő. Vagy mert nem megy le az ablak. Úgyis neki van igaza, nem nekem... A rendőrség állítólag kvóta szerint megy, tehát a kormány számol a büntetésekből befolyt összeggel. Szóval tényleg soha egy ügyem nem volt, életem első találkozása rendőrrel, és hogy ennyire embertelen legyen.

2015. aug. 12. 14:23
 22/23 anonim ***** válasza:

Annyira embertelen volt, hogy nem büntetett meg. Ez a kommented már másabb hangvitelű volt, mint a kérdés, ami nem is kérdés.

Van olyan ország, ahova be sem engednek nyári gumival, nemhogy egy akár milyen kopott gumival, ami akár még repedezett is. Annál az egyszerű ténynél fogva, hogy balesetveszélyes, és pont. Ha autót tudsz vásárolni, akkor legyen pénzed biztosításra és a jármű biztonságos közlekedésre alkalmasságát megtartani. Az a jármű egy műszaki vizsgán megbukott volna, és ott nem figyelmeztetnek, hanem huszonx ezer pénz ugrott.

Azon sem lehetnél felháborodva, ha megbüntetett volna, hiszen a hanyagságoddal, és a járműved műszaki állapotával másokat is veszélyeztetsz.

Abban pedig nincs igazad, hogy úgy is megbüntet, ha megakar. Ha ilyen alapvető dolgok rendben lennének, akkor g sem állítana. Ha magyarázkodnod kell, az már nem jelent jót.

Nem értem a felháborodásod. Azt sem értem, hogy te miből gondolod azt, hogy a nővel nem csináltak semmit!? Ugyanis téged nem kötelességük tájékoztatni semmiről. Lehet, hogy biztonsági intézkedés keretében orvost hívtak hozzá, és az orvos úgy döntött, hogy nem kell pszichiátriára kísérni. Ha nem tettél feljelentést, akkor pedig nem értem, hogy miért várod el, hogy egy magánindítványos feljelentés hiányában járjanak el?

2015. aug. 14. 13:50
 23/23 A kérdező kommentje:

Azért nem büntetett meg, mert nem vagyok 18. És így nem tudott helyszínit adni. Ezért inkább feljelentett. Milyen rendes. Kezet csókolok neki... Csak a széle volt lekopva, és mondtam is a rendőrnek, hogy hétfőn lesz rajta új gumi, le van beszélve a szerelővel. Addig meg teljes száraz úton kipróbáltam a kocsit. Mivel előttenap került át a nevemre. Nekem olyan érzésem volt, hogy ők csak büntetésre mentek ki. Aztán amikor meglátták, hogy saját kocsi, akkor már mégjobban. Nem hogy én, de ismerős, már leszerelt rendőr sem tartotta etikusnak. Pont azért, mivel még jószerrel időm se volt lecseréltetni.

De mi baj is a nyári gumival? Akkor milyen kéne nyárra?

Nem hívtak hozzá orvost, semmit. Pont az ilyen kis rendőrök szoktak kijárni, és semmit tenni. A kicsit nagyobb koponyák, talán nyomozók, nem tudom mik, ők viszont igen.

2015. aug. 18. 01:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!