Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi az átlag életkor a Nemzeti...

Vietinghoff kérdése:

Mi az átlag életkor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán, a nappali képzésben? 20 éves kor fölött még érdemes nappali képzésre jelentkezni?

Figyelt kérdés
25 évesen van egy polgári végzettségem, elég magas szintű állami szervnél dolgozom. Nem tudom, hogy megéri-e feladni az egészet egy álomért.

2013. febr. 11. 11:58
 1/10 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne érdemes?! Ha ez az utad, járd ezt!

25 évesen nem vagy még öreg.

Ismerek olyat aki 30 felett ment orvosi egyetemere (pedig az jó pár évvel több mint ahova te akarsz menni).

2013. febr. 11. 12:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Sajnos 25 évesen már nem jelentkezhetsz nappalira, levelezőre pedig csak hivatásosakat vezsnek fel.
2013. febr. 11. 13:16
 3/10 anonim ***** válasza:

Katonának még mehetsz (ott 26 a határ).

"Katonai nappali alapképzésekre csak a 18. életévét betöltött, de a 26. életévét be nem töltött, cselekvőképes, büntetlen előéletű magyar állampolgárok kerülhetnek be. A jelentkezőknek továbbá meg kell felelniük az előírt egészségügyi, pszichikai és fizikai követelményeknek."

2013. febr. 11. 13:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Vagy ha mondjuk csak idén szeptember 20-án fogod betölteni a 25-öt akkor rendőrnek is mehetsz. Hisz az első beiratkozás időpontjában még nem voltál 25 éves, nem töltötted be a 25-öt, ha megfeleltél a felvételinek akkor fel kell hogy vegyenek és be is íratkozhatsz.
2013. febr. 11. 13:26
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értékes válaszokat :) (én 1bként úgy tudom, h a rendőrtiszti képzésre is lehet jelentkezni, ha még nem töltötted be a 26. éved.
2013. febr. 12. 15:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Akkor ha már rendőr vagy.

"A nappali munkarendben folyó képzésre állandó belföldi lakhellyel rendelkező, a felvétel időpontjában 18. életévét betöltött, de 25 évesnél - a rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai esetében 30 évesnél - nem idősebb, az a cselekvőképes magyar állampolgársággal rendelkező személy jelentkezhet, aki.."

Levelezőre mehet idősebb is, de oda is csak akkor ha már rendőr vagy.

"A levelező munkarendben folyó képzésekre – a rendészeti igazgatási szak – biztonsági szakirány, a migrációs szakirány, illetve a katasztrófavédelmi szak- katasztrófavédelmi műveleti és iparbiztonsági szakirány kivételével – kizárólag a rendvédelmi szervek különböző területein dolgozó hivatásos állományviszonyúak jelentkezhetnek."

[link]

2013. febr. 12. 17:21
 7/10 anonim ***** válasza:
25-nél nem idősebbe beletartozik a 25 is... Szóval mehetsz, és ha ez az álmod, akkor hajrá!:)
2013. febr. 12. 21:02
 8/10 A kérdező kommentje:
utolsó hozzászólónak: ezt én is olvastam sok helyen, és úgy értelmeztem, ahogy te, de az Educatio kiállításon direkt ezzel a kérdéssel mentem oda a Rendőrtiszti standjához, ahol egy nőci azt mondta, hogy a "25 évesnél nem idősebb" az azt jelenti "rendőr" logikával (nem pejoratív értelemben), hogy 25 még lehet, ha nem tölti be aug. 1-ig a 26-ot. Ha betöltöd, akkor télleg nem jelentkezhetsz, de én aug. 15-én születtem:)
2013. febr. 12. 21:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát szerintem meg nem mehetsz.

25-öt aug 15én betöltöd, onnan már te a 26 életévedben vagy, 25nél öregebb vagy. Aug 16-án 25 éves és 1 napos vagy, ergo 25 évesnél öregebb.

De legyen ahogy te akarod.

2013. febr. 13. 07:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem sem mehetsz. A 25 évesnél nem idősebb azt jelenti, hogy ha 25 elmúltál akár 1 nappal is, akkor már idősebb vagy mint 25, tehát nem felelsz meg a feltételeknek.
2013. febr. 13. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!