Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Bizonyítani nem tudom, de 90%...

Bizonyítani nem tudom, de 90% valószínűséggel tudom egy internetes bkv bérlet illetőről, hogy hamis BKV bérletet árul. Érdemes feljelentést tenni?

Figyelt kérdés
Hogy honnan veszem? Tavaly egy ismerősömnek eladott hamis bérletet, aztán persze nem lehetett utolérni. Jelenleg más email címet és nevet használ, de egyébként minden jel arra utal, hogy ugyanarról az emberről vagy csaló csapatról van szó. Érdemes ezzel kapcsolatban feljelentést tenni? Érdekli ez egyáltalán a rendőrséget? Azért kérdem, mert miután elkapták az ismerősöm, aki jóhiszeműen használta a megvásárolt bérletet, nem azzal voltak a rendőrök elfoglalva, hogy a hamisítót elfogják, hanem azzal, hogy a magánokirathamisítás vádját az ismerősömre ráhúzzák és kiküldjenek egy pénzbüntetést. A másik az, hogy nemsokára megyek vissza dolgozni külföldre, és nem szeretném, ha kapnék valami behívót tanúskodni vagy akármire mikor már kint vagyok.

2012. dec. 28. 13:50
 1/4 anonim ***** válasza:
64%
bejelenteni kell. nem feljelenteni. névtelenül. persze ettől még pont le fogják szarni. menj is külföldre. ez ami itt folyik ez ótvar.
2012. dec. 28. 14:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha utánaolvasol a jogszabálynak akkor rájössz, hogy nem csak a készítését büntetik. A visszaélés is ugyan olyan súlyú bűncselekmény. A barátod is tudatában volt a vételnél, mivel a hivatalosan vásárolható bérlet nem elérhető az interneten.

Feljelentést érdemes tenni, mert meg kellene szüntetni minden ilyen mutyizást. Ha feljelentést akarsz tenni, de nem akarsz/tudsz bemenni elmondani a történetet, akkor mégis hogyan gondoltad?

2012. dec. 28. 16:43
 3/4 A kérdező kommentje:

Rengetegen árulják neten a munkáltatótól cafeteriában kapott teljesen legális éves BKV bérletüket főleg így év vége/év eleje környékén, keress rá Expresszen vagy az Index fórumban. Egyikünk sem sejtette hogy nem eredeti.

Nem arrról van szó, hogy nem akarom elmondani mi történt, csak nem tudom az ilyen bejelentések menetét, szóval ha mondjuk most hetekig be kellene járnom a rendőrségre emiatt akkor inkább hagyom a fenébe, mert két hét múlva már itthon se leszek.

2012. dec. 28. 17:06
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer kell bemenni, és akkor el kell mondani a történetet egy tanúvallomásban. Valamikor behívhatnak folytatólagos kihallgatásra, de ez ebben a történetben nem fog előfordulni.

(köszi a lehetőséget, de nem nézek utána, messze lakok Budapesttől.)

2012. dec. 28. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!