Attól függ milyen beosztásban, rangban van!
Konkrétabban 120ezertől- 1200000 ezerig bruttó, én középen vagyok!
Grófi rangban, törzsőrmesteri rendfokozattal.
Nettó 120eFt.
Nem a rendfokozat a mérvadó, hanem a beosztás. A Járőr a legalacsonyabb, én is ebben vagyok.
A rang az egyén társadalmi állását kifejező fogalom. Nem jelöli külön szó a névben, mint a címet, ezért az egyén rangját csak személyes ismeretség, illetve külső írásos vagy szóbeli beszámoló alapján lehet megállapítani.
A rendfokozat a fegyveres erőknél (honvédség, légierő, haditengerészet) és a fegyveres testületeknél, rendvédelmi szerveknél (rendőrség, büntetés-végrehajtási szervezet, vám- és pénzügyőrség, tűzoltóság, katasztrófavédelem, polgári védelem) alkalmazott, törvény által szabályozott – a szolgálati beosztással egységben –, a szolgálati rendben elfoglalt helyet kifejező besorolási rendszer. A 2007. december 31-én megszűnt határőrségnél szintén rendfokozati rendszer volt érvényben.
Köszönöm a válaszokat :)
Lenne még egy kérdésem : nehéz volt a középsuli(most jelentkeztem egy középsuliba belügyiszakra vagyis rendőrnek és felvettek :)
Az nem nehezebb, mint bármelyik gimnázium. Lényegében ugyan az, csak belügyi rendészeti ismeretek tantárggyal bővül. Ha azt választod érettségi tárgynak, akkor kiválthatod vele a rendészeti szakközépiskola írásbeli felvételijét, amennyiben megelégszel a kapott ponttal.
Annak az iskolának az elvégzése után még nem leszel rendőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!