Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tévesen több pénzt utaltak...

Tévesen több pénzt utaltak nekem a bankkártyámra rgy adás-vételből, ezért lehet bajom?

Figyelt kérdés
Hírdettem egy számítógép alkatrészt 3,000Ft-ért az OLX-en, és 10,000Ft-ot utalt az illető. Elküldtem az alkatrészt, most követeli vissza a pénzt és a rendőrséggel fenyeget. Lehet ebből bajom?

2015. jún. 5. 14:59
1 2
 11/16 anonim válasza:
Szerintem menj be a bíróságra és kérdezd meg, hogy mit kell ilyenkor tenni. Egyébként a mai büntetőjog szerint ez csak szabálysértés lenne, de ő a leírtak szerint véletlenül adta a plusz 7000 Ft-ot. Szerintem sok mindent nem tehet ellened, sőt, az is lehet hogy át akar verni valahogy. De ha tényleg nálad van 7000 Ft-ja, én már csak becsületből rendezném vele.
2015. jún. 7. 14:15
 12/16 Andizsuzsi ***** válasza:

"Egyébként a mai büntetőjog szerint ez csak szabálysértés lenne"

Hát nem.

" aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

2015. jún. 8. 11:19
 13/16 anonim ***** válasza:
"Andizsuzsi "- Neked mi a végzettséged ? :)
2015. jún. 12. 01:43
 14/16 anonim ***** válasza:

Na mindegy, helyesbítem a válaszod: Szabálysértésről beszélünk !

Az általad kimásol szövegrész nagyon is igaz, szép, és jó, CSAK a virtuális pénzösszeg az nem tartozik a "dolog" fogalmába jogilag.

"Dolog:A dolog birtokba vehető, emberi uralom alá hajtható testi tárgy"

Jelen esetben tulajdon elleni szabsról van szó.

2012.évi II.tv.:

A tulajdon elleni szabálysértés

177. § (1) Aki

a) ötvenezer forintot meg nem haladó értékre lopást, sikkasztást, jogtalan elsajátítást, orgazdaságot,....stb-t követ el, az szabálysértés.

2015. jún. 12. 01:49
 15/16 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem vagyok jogász, megkövetlek, ha te az vagy. De a válasz lényege nem változik. Nem tarthatja meg sem erkölcsi sem jogi szempontból. Így jó?
2015. jún. 12. 08:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem kötekedni akartam :P :D amúgy én sem vagyok jogász :D
2015. jún. 17. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!