Előre utalásos adás-vétel átverés?
Üdv!
Olyan gondom lenne, hogy expresszen vettem valamit. Előre utalással fizettem (tudom, soha ne utaljunk előre de most nem ez a kérdés kérlek tartsátok szem előtt). A csomag csak nem akar megérkezni, megkereséseimre nem kapok választ. Ilyenkor mi a menete a rendőrségi feljelentésnek?
Igen próbáltam keresni telefonon, de nem veszi fel.
Elméletileg a mérete és a súlya miatt csak kétféleképpen lehet feladni és az olcsóbbnak is ide kellene érnie 2 munkanapon belül (régebben adtam már fel hasonló paraméterű csomagot, akkor tájékoztattak erről).
Én is szoktam adni-venni dolgokat, néhány ezer forint értékben általában. Én mint vevő és eladó azt tudom mondani,hogy nem árt lecheckolni az email címet pl a google-ben, stb.
Amikor eladok valamit minden esetben ajánlva és elsőbbségivel küldöm,szerintem ha nem pár száz forintról van szó,mindenki így küldi akinek nincs hátsó szándéka az adásvétellel kapcsolatban és elégedett vevőket szeretne magának. Ha csomagként küldi az illető,akkor eleve nála kell legyen a feladóvevény,plusz a csomagszám,ami nyomon követhető akár a posta honlapján is.
Ha nem adja meg, akkor 1000%,hogy átvert.
Döntsd el szerintem az áru értéke függvényében,hogy megéri-e neked az eljárás vagy nem. Ha vannak olyan ismerőseid akik elvállalják menj érte ha tudod a címet,így talán hamarabb visszakapod a pénzed.
Minden esetre sok sikert kívánok,az eladónak pedig rácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!