Nem nevetséges már a NAV?
Olvastam, hogy a NAV figyelemmel kísér sok facebookos adok-veszek csoportot/oldalt, és ki is szabhatnak büntetést, mert valaki nem ad blokkot vagy nem adózik és úgy cserélnek vagy adnak el egymásnak dolgokat.
MOST EZ VICC???
Nem provokációnak írom a kérdést, de ez már azért mindenek a teteje.
Máshol több millió vagy milliárd forint után nem adóznak semmit, nem vallják be, az rendben van.
De ha a kis ember megpróbál eladni valamit egy másiknak, ha már nincs rá szüksége, akkor meg majd jön a büntetés, mert nem adózik utána, meg nem ad számlát, stb?
Hogy lehetséges ez?
Szóval ha én megveszek egy széket, azután ugye adózok. Ha a másik megvesz egy másikat, azután is adózik.
Ha én elcserélem az én székem a másikkal, még azért is adózzak??
Adózzak azért, hogy egy politikusnak nagyobb villája legyen? Levegővételéért ne fizessek áfát?
Nem a kicsiket keresik! Lehet árulni saját termékeidet, szóval nem kell félni.
"Ez azonban nem jelenti azt, hogy az értékesítés után minden esetben adót is kell fizetnie a magánszemélynek. "
Adok-veszek csak a nagy tételben kereskedőkre vadásznak.
Illetve akik zárjegy nélküli termékeket terítenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!