Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Wifi hibás iphone . Köteles...

Wifi hibás iphone . Köteles vagyok visszavásárolni?

Figyelt kérdés
Eladtam használtan egy iphonet, amit szinte nem is használtam.70ezret kaptam érte. Postán adtam fel a vevőnek. Átvétel után írt a vevő, hogy nem jó a wifi a telefonban ... köteles vagyok visszavárásolni ??

#telefon #visszavásárlás ?
2015. jan. 14. 20:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem, mivel nyoma van, tehet feljelentést a rendőrségen ha nem utalod vissza az ellenértékét a telefonnak.

Lényegében te (gondolom) hibátlan állapotúnak jelölted meg a hirdetésben, ellenben ez mégsem igaz, így megtévesztetted. A bankszámlaszám alapján meg be tudnak azonosítani. Ha mindenképpen szeretnéd átbaxni a fejét, akkor szerintem ha több idő eltelik a vásárlás óta, egyszerűen mondhatod azt is, hogy nála ment tönkre és nem te vagy a felelős (Egyébként a mai világban még azon sem lepődnék meg, ha tényleg leejtette volna, vagy ilyesmi és ezért szart volna be).

Nem tudom, hogy használt termékekre vonatkozik-e a 14 napos elállási dolog, ami más neten vásárolt termékekre.

2015. jan. 14. 23:01
 12/22 anonim ***** válasza:
Alapvetően felelős vagy a termékért, amit értékesítesz, és ha jól értem, itt nem is arról van szó, hogy add vissza a pénzét, de a telefont azért megtartaná.
2015. jan. 15. 00:11
 13/22 anonim ***** válasza:
73%
Tehát nem tüntetted fel, hogy a termék hibás, azt sem, hogy rejtett hibákról nem tudsz, azt sem, hogy te nem használtad valamely funkcióját. Majd a termék hibásnak bizonyult. Szerintem, és ez szigorúan az én véleményem, te hibáztál, és minimum kártérítened kellene az illetőt valamelyest.
2015. jan. 15. 05:54
 14/22 anonim ***** válasza:
73%
Én egy tabletet adtam el úgy, hogy a wifi-je nagyon gyenge volt (nem tudtam róla). Szóltak, hogy ez nem oké, úgyhogy visszavásároltam. Szerintem ez így korrekt.
2015. jan. 15. 08:11
 15/22 anonim ***** válasza:

Szerintem tehet, bár kevés lesz hozzá a netes bizonyítás. Ezt adásvételivel vagy számlával kéne igazolni.

Ennyi erővel csinálok egy vaterás accountot, veszek magamtól egy iPhone-t, valaki nevével és címével regisztrálok, aztán feljelentem hogy szart adott.

A fogyasztóvédőknél reklamálhat, ott viszont megnyomnának, hisz ha új a termék, ha használt, 14 nap garanciát mindenhol biztosítani kell, még a nagy áruházakban is.

2015. jan. 15. 08:24
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hozzászólást, segítséget.Magánszemélytől való használt termék vásárlásánál is vissza kell vásárolni 14 napon belül ? Ezt én nem hiszem. Ha felajánlom neki, hogy visszautalok valamennyit a vételárból, az korrekt, nem ?
2015. jan. 15. 10:39
 17/22 anonim ***** válasza:

Ha elfogadja, akkor korrekt, persze ilyenkor nézni kell azt, hogy egy wifi eléggé alap dolog a telefonban, és megszereltetni sem olcsó mulatság.

Ilyen szempontból az igazán korrekt alapból szerintem az, hogy mivel mi adtuk a hibás terméket, visszavásároljuk, és ne a vevő szívjon vele.

2015. jan. 15. 11:58
 18/22 anonim ***** válasza:
59%
15: De itt ha jól értettem számlára utalta a vevő a vételárat. Így azért annyira nem könnyű átvágni a rendszert.
2015. jan. 15. 13:27
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, megoldódott a probléma. Megegyeztünk a vevővel :)
2015. jan. 15. 13:34
 20/22 anonim ***** válasza:
Ennek örülök, a korrektség ritka manapság.
2015. jan. 15. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!