" ma 00:57"
megjelölöd a hiteles forrásodat is esetleg? gondolom a brfk honlapjáról szedted és nem a wikipedia-ról ugye? de azért mutassad a forrást.
a levegőbebeszélésre meg érvelj, hogy miért tartod levegőbebeszélésnek, kíváncsian várom, holnap reagálok szívesen. Én amúgy azt is megmondtam, hogy miért nem tartom hitelesnek a statisztikádat. de pls forrást.
00:56 - Te idióta, ki írta, hogy a cigányok szentek mind azért, mert az íróasztalbűnözők milliókat vágnak zsebre? Senki nem mondta. Csak ezeket senki nem vonja felelősségre, pedig az én zsebemből is kiveszik azt a pénzt, meg a tiédből is. De ezeket nem lehet felelősségre vonni, mert van annyi milliójuk, amivel lefizetik a hatóságot, a bíróságot, meg mindenkit, akik felelősségre tudnák őket vonni. Ha valaki megtámadná őket, akkor még ők perelhetnének.
Magyarország a korrupció fellegvára lett sajnos.
Kedves 01:06!
ha megnézed a százalékokat, akkor nem én írtam a hosszú levelet, úgyhogy nem tudom mit adatoljak neked...
DE:
a levegőbe beszélés azt jelenti, hogy úgy teszel kijelentéseket, hogy nem tudod alátámasztani semmivel. (nem azt mondom, hogy a másiké jó, pontos adat, hanem azt, hogy te még ennyit sem tudsz felmutatni)
csak a példa kedvéért:
"A legnagyobb probléma talán az egészben az, hogy egy cigányt ha le is ültetsz, jön a helyébe 10."
Ezt mire alapozod?
"Nem egy eset volt már, amikor az áldozatot a család kint várta már a rendőrség előtt."
Hogy legalább formailag ne legyen hazugság, kellene két ilyen konkrét leellnőrizhető eset.
"Amúgy elég bevett szokás, hogy 1-2 cigány magára vállalja az egészet, a többi pedig kint marad."
Ezt így mivel tudod alátámasztani? (Olaszliszka az max egy, hol a többi sok, ha bevett szokás?)
"A rendőrség vagy nem tesz semmit, vagy a sértett, sokszor nyugdíjas, félti a kis szaros életét, talán okkal."
Ez az, amit esélyed sincs bizonyítani. csak jól hangzik.
"Erre is volt már nagyon sok példa, hogy keményen meggyilkoltak öregeket 1-2ezer Ft-ért."
Ez így ebben a formában igaz, csak éppen vagy cigány volt, vagy nem, kapcsolatban meg az előző kijelentéseddel nincs. (az, hogy 1-2 ezerét embert ölnek semmi korrelációban nincs azzal, hogy valakik nem tesznek feljelentést)
"Amit nem lehet felmérni az az amit fent említettem, amikor meg sem történik a feljelentés, nincs statisztika arról, hogy naponta hány cigány fenyeget meg ártatlan embereket fajgyűlöletből."
Logikailag ez úgy néz ki, hogy számodra az a bizonyíték, hogy nincs bizonyíték. ügyes. sokan be is veszik.
"Hányan cigány gyerek ver meg magyar gyerekeket és tart rettegésben."
detto, csak itt már gyerekekről van szó, ami jó, mert heves érzelmeket kelt.
"Nem csak a bűnözés az ami nagyon gáz, hanem maga az agresszív életmód."
jól hangzik, de tertalmilag nem csak ellenőrizhetetlen, de gyakorlatilag minden konkrétumtól mentes állítás, ember legyen a talpán, aki cáfolni próbálja. nem is próbálom, bizonyítsd be!
"Nyugodtan kérdezősködj körbe vidéki tanároknál, hogy mit tudnak tenni a cigány gyerekekkel, hogy rendesen viselkedjenek."
szóbeszéd. lehet találni sok-sok tanárt, aki fog panaszkodni. persze, hogy az igazat mondja-e azt a fene se tudja. meg van sok-sok, aki azt fogja mondani, hogy nincs semmi probléma. róla sem lehet tudni, hogy az igazat mondja-e. ja és az egész bizonyítást áttolod másra...
"Ami pedig tény, hogy a túlzott jogvédőknek hála, ha valaki kezet emel egy cigányra, vagy felszólal ellene, akkor az rasszista lesz a védők szemében."
valóban van ilyen tendencia, csak ebből még nem következik az, hogy sok-sok esetben ne lenne igazuk.
Összefoglalva:
amit te ideböffentettél, az vegytiszta demagógia.
(azért ne izgulj, sokan fognak megtapsolni érte, csak ettől még nem lesz igazad)
00:37
"tudtommal nem tárolhatnak statisztikai adatokat"
Tudtoddal. Ugyanis semmit sem tudsz a témáról, csak írogatsz vaktában. Nyilván nem olvasod a belügyi szemlét. Csak akkor tudnám, mire ilyen nagy az arcod.
"ezek nem a saját szavaid"
Azok. Ha szerinted nem, akkor kérek forrást, ahol ugyanez a szöveg fordul elő.
Ha vádaskodsz, támaszd alá. Ne hazudozz, nem áll jól.
"Az, hogy a börtönökben sok cigány ül, nem jelenti azt, hogy nincs kivételezés."
Ha tudsz konkrét esetről, amikor kivételezés volt, akkor remélem tettél közérdekű bejelentést. Nem szép dolog, ha elmulasztod teljesíteni erre vonatkozó állampolgári kötelességedet. Szóval elő lehet állni a farbával és bizonyítani, mikor van kivételezés :DDD
"Mint mondtad náluk ez egy alap dolog. Leül 1-2 évet, kiépíti a kapcsolatait, kigyúrja magát és utána nagyban folytatja az egészet tovább."
Logika 101, kis barátom. Az előbb azt bizonygatod, hogy nem csukják le őket, mert kivételezés van, most meg azt, hogy leülnek 1-2 évet. Ülnek vagy nem ülnek?
"Amúgy elég bevett szokás, hogy 1-2 cigány magára vállalja az egészet, a többi pedig kint marad. Lásd Olaszliszka. Sokkal több bűnös volt ott mint amennyit letartóztattak."
Ha te jobban átlátod az ügyet, mint az ügyet 3 évig vizsgáló bírók, ügyészek, nyomozók és szakértők, akkor miért nem te vagy minimum az országos rfk.?
Vagy megtetted az észrevételeidet a liszkai ügyben a bíróságnak? Tudsz valami tényt, amit a bíróság nem? És ha tudod, akkor titkolod? Ejnye-bejnye, bűnpártolónak tetszik lenni? :DDDDD
Egyszerű vagy, mint a faék. Azt hiszed, bármibe beleszólhatsz, mert "úgy érzed", hogy mindenki hülye, te mindent jobban tudsz. Te kioktatod az ügyészt, a bírót, a nyomozót, kioktatsz mindenkit. Atomfizikusokat, orvosokat, fejlesztőmérnököket is kioktatsz? A focihoz is jobban értesz, mint a szöv. kapitány? :)))
"talán nem vagy ezzel tisztában, de náluk ez a szokás, a gyereket küldik lopni, rabolni."
Gyerek által elkövetett rablás nem tömegjelenség. Az, hogy volt az elmúlt években 3-4 ilyen eset, au téged, mint bulvársajtót olvasó prolit lehet hogy felizgat, de az ország rendészeti helyzete szempontjából csepp a tengerben.
"A 3. bekezdésednél kezdődik az a fajta érvelés amitől a hideg futkos a hátamon. Ez a mánia, hogy ha megemlítitek, hogy a magyarok is bűnöznek, akkor ezzel bebizonyítottátok, hogy a cigánybűnözés és a pozitív diszkrimináció csak mítosz."
Végig arról írtam, hogy a cigányok körében nagyobb arányú a bűnözés, mint a magyarok körében. Ezt írtam vagy nem? Mit kellett volna írnom? Tudom, hogy téged egy rasszista esti mese elégített volna csak ki arról, hogy a cigány nem is ember, hanem valami gonosz szörny. Csakhogy engem a valóság érdekel, azzal foglalkozom, az áll hozzám közel. A meséket meghagyom a hozzád hasonló szellemileg gyerekkorban rekedt szerencsétleneknek.
"amit még meg kell említenem, az az, hogy sok helyen el sem jutnak a feljelentésig, mert semmi értelme."
Ha nem tesznek feljelentést, akkor milyen alapon panaszkodnak a hatóságokra? Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát.
"Az a baj, hogy te totálisan lezárult eljárásokra építesz, aminek az adatait nem tudom honnan veszed"
Az elmúlt évekből. Nem kell félni a google-től és a könyvtártól sem. Nem esznek meg a könyvek, sőt, sokat lehet tanulni tőlük. Belügyi szemle, KSH kiadványok, OKRI kiadványok.
"Amit nem lehet felmérni az az amit fent említettem, amikor meg sem történik a feljelentés"
Ha nem történik feljelentés, akkor bizony NEM a rendőrség hibája, hogy nem történik előrelépés az ügyben. A rendőrség állományában nincsenek gondolatolvasók, akik bejelentés nélkül is aktákat nyitnak.
"Nyugodtan kérdezősködj körbe vidéki tanároknál, hogy mit tudnak tenni a cigány gyerekekkel, hogy rendesen viselkedjenek. gyakorlatilag semmit."
Erre ki lehet őket képezni. Amelyik nem tud velük szemben hatásosan fellépni, az vagy alkalmatlan a pályára (vö. tanári kontraszelekció), vagy nincs kiképezve a helyzet kezelésére. Nyilván az oktatási tárcának feladata lenne ezzel a kérdéssel behatóbban foglalkozni. Amiről azonban azt hiszed, hogy megoldhatatlan probléma, én konkrétan tudom, hogy megoldható. Ismerek tanárokat, akik nagyon jól tudják kezelni ezeket az elemeket. Ez jártasság kérdése. Ez a jártasság megszerezhető, nem vagyok hajlandó sorsszerűséget látni ebben a kérdésben.
00:38
"a statisztika nem tartalmazza azokat az eseteket, melyeket nem jelentenek"
A lakosság ne várjon hatósági intézkedést olyan ügyekben, amiket nem jelent a hatóságoknak. Még egy ötéves gyerek is felfogja, hogy anyuka csak akkor veszi észre, hogy pisilnie kell, ha szól neki. Ha egyesek ezt nem képesek felfogni, akkor ne hisztizzenek, hogy pontatlanok a statisztikák. A "Nem jelentem a bcs-t a hatóságnak; szemét hatóság, nem is tud róla, mennyi bcs van" egy kétéves gyerek értelmi színvonala, vagy az alatt van.
"sem azokat, amelyek csak utcai inzultálásban nyilvánulnak meg, melyeket csoportos deviánsok követnek el."
Rendzavarás szabs. és más effélék olyan súlyú cselekmények, amiket nevetséges dolog a rablásokkal egy lapon emlegetni. A hatóságokat ezek csak korlátozottan érdeklik, amikor sokezer súlyosabb ügy vár megoldásra.
"Történetesen voltam börtönben tanulmányi kiránduláson, az általad leírt adatok köszönőviszonyban sincsenek a valósággal."
Egy tanulmányi kirándulás egy börtön egyik objektumában minden, csak nem reprezentatív felmérés.
01:06
Olvasgasd pl. a belügyi szemlében (1999) Huszárt. Vagy Póczik Szilveszter cikkeit (több van, pl. a Magyar Tudományban 2000-ben). Tessék kreatívnak lenni. Google, könyvtár.
Egy egész új világ fog kitárulni előtted, ha végre nem csak a bulvármédiából (RTL Klub, TV2, Kurucinfo, Blikk) tájékozódsz.
2:07es Ha már a bizonyítékoknál tartunk, neked van az ellenkezőjére? Éltél olyan környéken ahol sokan laknak? Van erről tapasztalatod?
Azt észrevetted hogy az EU-s szavazáson pont ott szerzett a jobbik, ott szerzett legtöbb szavazatott ahol magas a cigányság aránya? Vajon miért mert az ott élő emberek jobban hisznek a demagógiának? Nem hiszem, hogy azért.
Szerintem azért mert ők köztük élnek és ők valójában tudják milyen dolgok történek.
Vajon kik tudják jobban egyes(kiemelném hogy egyes nem akarok általánosítani) jogvédők akik(csak az ellenkezőjét tudják mondani) a klimatizált irodában ülnek, vagy akik köztük élnek nap mint nap.
Szerintem van cigánybünözés ahogy van többféle. Ami egyáltalán nem általánosítás.
Csak gondolkodj egy kicsit racionálisan.
Azt mondod van fehérgalléros bünözés, én is azt mondom hogy van fehérgalléros bűnűző. Tehát nem minden vállalkozó, üzletember bűnőző. Ugye?
Tehát ebből következik ha van cigány bűnőzés, az nem jelenti azt hogy minden bűnőző cigány, vagy nem minden cigány bűnőző.
Különben meg nekem ismerősőmet verték már meg elég rendesen, bizonyítsam be vagy ő? hogyan mindig vigyek kamerát és mondjam meg nekik várjanak mielőtt megvernek mert beakarom kapcsolni a kamerát?? Miért verték meg na látod ezt nem tudom de nem akarok találgatni ő meg nem kérdezett rá.
Különben meg éjszaka az utcán arra is van esély, hogy nem cigány származású(szándékosan nem használom a fehér szót)
randalírozó fiatalok is megtámadhatnak. Mert igen nem csak cigány bűzőnők vannak. Ugyanúgy vannak unatkozó fiatalok akik nem tudnak mit kezdeni magukkal,bandába csapodnak és emberek támadnak meg az utcán (ismétlem nem cigányok). Csak az arány nem mindegy.
Lényeges kérdés a cigányok integrációja mindenki ezt hangoztatja. Igen én is fontosnak tartom, csak nem úgy hogy tömjük őket pénzzel világnak. Meg az őt jobban támogassa az állam mint az ugyanúgy hátrányos helyzetű nem roma családokat. (Például engem is támogathatna, hiszen anyám apám dolgozik minimálbérér öten vagyunk...de ebbe most ne menjünk bele nem akarom sajnáltatni magam.:))
De a roma integrációba, akik rengeteget tudnának tenni (SZERINTEM) azok a cigány vezetők, vajdák. Nekik kéne rendet rakni a fejekbe.Persze nem azt mondom hogy nem kell pénz az integrációhoz,csak nem felelőtlenül kéne zsákszámra kiönteni, hanem kidolgozottan, értelmesen elosztani. Hogy nesze itt van költsed.
Átérve köztünk is vannak szépszámmal, akik nem dolgoznak csak isznak egyebek és bűzőnek, hisz mi se vagyunk szentek. Csakhát mondom az arány nem mindegy
Jaa, egyébként nem vagyok se Fideszes, se Jobbikos törzs szavazó.MDF-es meg még véletlenül is (Attól még jobboldali, konzzervatív értékrendű)
(le is leszek pontozva :))
Az a baj hogy nem látod be , hogy itt is és ott is van elég demagógia Ugyanaz a maszlag megy a bal oldalon is mint amire te mondod csak éppen a fordítottja.
Egyébként, én minden nyáron napszámba dolgozok, (kis könyvel) dinnyét szedek. És dolgoztam cigányokkal akik rendesen dolgoztak, vannak olyanok is (tudod az arány). Normálisak voltak, nem is azért mondtam hogy nincsenek. Egyáltalán nem vagyok és nem érzem magam rasszistának, csak ki merem mondani hogy létezik, ennyi.
Ne feledd ez egy vélemyény, én csak azt mondom hogy én így látom a dolgokat.Én is tévedhetek, de lásd be te is.Az a baj hogy mindenki azt hiszi hogy az az igazság, amit ő mond, gondol. Ezért jó vitatkozni:)
Egyébként meg te is hárítasz:
--> adatokat, százalékokat adtál meg erre kérdték hogy igazold (bizonyítsd) ezen adatok szavahihetőségét
-->erre csak kontráztál ergó hárítottál hogy bizonyítsa be ő amiket ő írt (demagógia..stb.stb.)
Na jól van elég lesz a sok dumából Jó éjt mindenkinek(Mit jó éjt JÓ REGGELT :D:D:D:D:)
23/F (aki mellesleg bioszt tanul :D:D)
05:01: Ilyenkor elgondolkozok, jól fizet a mosdatás?
Az elzárt kis világodra igaz lehet, amit leírtál. Így születnek a törvényi szabályozások is, egy csoport fogyatékos rendelkezik arról, amihez gőzük sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!