Ilyen helyzetben kinek van igaza?
Figyelt kérdés
Megálltam a kocsival. belenéztem a tükörben, hogy jön e valaki mögöttem, egy kocsi sem jött. a középkonzolból kivettem a telefont, mire kinyitottam az ajtót, már egy biciklis volt mellettem. pontosabban a mögöttem házból indult. de amikor én néztem a tükörben akkor nem látszott, mert a kocsi mögött volt. Szerencsére nem nyitottam olyan nagyra az ajtót, így nem történt semmi. De ha kinyitom előtte az ajtót, akkor ki a hibás, én mert nem figyeltem, vagy ő, mert nem tartott oldaltávolságt?
Mondjuk ez elég gyorsan történt. ...
2014. júl. 4. 12:32
1/4 anonim válasza:
Ha megálltál a kocsival, akkor már nem vettél részt a forgalomban, ő pedig igen. Meg kellett volna nézned még egyszer a tükörben, jön-e mögötted valaki.
2/4 anonim válasza:
Ajtónyitás előtt mindig meg kell nézni, hogy nem jön-e valaki hátulról.
A biciklisnek meg kellett volna tartania a távolságot.
Ennek ellenére szerintem téged hoztak volna ki hibásnak.
3/4 anonim válasza:
Motoros ismerősöm járt ugyanígy, csak ő át esett az ajtón. 50-50 %-ot hoztak ki, mivel neki megfelelő oldaltávolságot kellett volna tartania, az autósnak meg körültekintőnek kellett volna lennie az ajtó kinyitása előtt.
4/4 anonim válasza:
3-as vagyok, bár utólag utánanéztünk, nem volt igazuk, mert az álló autó vezetőjének kellet volna figyelnie. De már mindegy volt, ilyen, ha nem ért hozzá az ember. KRESZ 23§.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!