Szerintetek ebben a helyzetben kinek van igaza?
Fél év után végre sikerült találnom munkát, ami megfelel a végzettségemnek, nagyon jó kereseti lehetőséggel. 23 éves vagyok, éppen ezért gondoltam úgy, hogy mivel egyrészt van megtakarított pénzem, ill. ezután keresetem is, elköltöznék a családi házból. Ezzel viszont a szüleimnek problémája van, miszerint:
-minek mennék el, miért nem jó a kényelmes szobám
-ha szobát bérlek, az pénzkidobás
-elég akkor elköltöznöm, ha családot alapítok stb.
Természetesen nekem is megvannak az okok a költözésre:
-nem túl jó a kapcsolatom a szüleimmel, folyton ellenőriznének, beleszólnak a dolgaimba stb, ami persze jogos tőlük, amíg itt lakok, alkalmazkodnom kell
- szeretnék önállósodni, leválni
-közelebb költöznék a munkahelyhez
-szobát bérelnék, és kiszámolva az esetleges költségeimet, még félre is tudnék tenni, hogy esetleg később saját lakásom legyen, meg eleve nem üres kézzel indulnék neki az életnek
Szóval én úgy érzem normális dolgo az, hogy függetlenségre vágyom, de pontosan tudom, hogy mit gondolnak erről a szüleim és, hogy hatalmas veszekedés lesz ebből. A próbaidő lejárta után költöznék, tehát még van 3 hónapom mindent átgondolni. Szerintetek igaza lehet a szüleimnek?
abszolút normális, hogy önállósodni szeretnél, ez az élet rendje
az már más kérdés, hogy sok fiatalnak sajnos nincs erre lehetősége, és úgy alakul hogy felnőtt korukban is még otthon laknak, de ez akkor is csak egy kényszermegoldás, ha manapság általános. attól még nem az a követendő. ha megteheted hogy elköltözöl hát tedd meg!
MENEKÜLJ :D
önzőek a szüleid. nem a te érdekeidet nézik, hanem a sajátjaikat, hogy a közelükben akarják tudni a pici fiukat/lányukat.
ha el tudod tartani magadat, akkor miért maradnál velük?
én most megyek egyetemre, még jó is a kapcsolatom a szüleimmel, de ha lehetne én már lelépnék.
ha lesz komolyabb kapcsolatod és össze akarsz költözni a pároddal, arról is le fognak beszélni.. vagy, hogy költözzön ő hozzátok, és akkor lesz egy gyönyörű életetek a nagyszülőkkel. (én így nőttem fel, nagyszülőkkel, és a lehető legrosszabb volt, utólag visszagondolva a szüleim is megbánták. én sokkal jobban értékeltem volna ha a szüleimmel élünk egy külön lakásban, még ha rosszabb körülmények közt is)
visszakanyarodva az aktuális témához, baromi önzők a szüleid. felnőtt vagy. én nem vitatkoznék velük, hanem szedném a cuccaimat, és megmondanám, ha gyakran akarnak látni a jövőben, akkor ne balhézzanak, mert ez az én életem, nem az övék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!