Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek volt igaza ebben a...

Mokkagyerek.blogspot kérdése:

Kinek volt igaza ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy rengeteg ilyen kutyagazdis sztori van, és hogy látatlanban nehéz megítélni, de azért érdekelne a véleményetek.

Az előbb tértünk vissza a sétáról, ahol sok normális kutyával és kutya-gazdi párossal találkoztunk. Végül jött egy pasi, egy flexin a legnagyobb goldennel, amit valaha láttam, ami folyamatosan szűkölt. A láthatóan baba kutyámra megkérdezte, hogy kisfiú-e, valószínűleg attól tartva, hogy az ő kutyája befedezné, ha szuka (?). Mondtam egyefene, odaengedem egy gyors szimatra (az enyém 1 méteres pórázon van). A másik kutya a flexi miatt(mármint elég hosszú volt) leteperte az enyémet, és láttam, hogy ez a szitu nem lesz kellemes, mert a 40 kilós kutya rajtafeküdt az enyémen, és volt egy olyan érzésem hogy itt bizony legalább ledominálás lesz. Megfogtam a másik kutya grabancát és leemelten az enyémről, miközben a pasi sikertelenül hívta a saját kutyáját(még mindig 5 méterről). Majd kifejtette, hogy semmi baj,a kutya csak játszani akar, nem bántja (ekkor ugrott rá megint a goldi az enyémre). Megint leemeltem a kutyát az enyémről és elváltunk, gondolom ez idő alatt sikerült megrövidíteni a flexit...majd kifejtette a hapi, hogy ha bántani akarta volna, akkor már semmi nem lett volna belőle, és hogy ne rángassam a kutyáját...nagyjából köpni-nyelni nem tudtam.

Ti mit gondoltok, túlreagáltam? Nekem kicsit sok volt az a közel 30 kiló különbség, meg durvának tűnt a játék a kutyám eltűnt az övé alatt.

Amúgy odamehet a többi kutyához, felnőttekhez is, de még egy felnőtt kutya sem akart ilyen durván játszani vele, amelyik meg próbálkozott, azt a gazdija leállította.

2013. jún. 14. 17:58
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Engem ebben a helyzetben a gazdi hozzáállása akasztott volna ki, hogy látszólag nem nagyon törte magát azon, hogy leállítsa a kutyáját.

Mondjuk azt nem írtad, a tiéd hogy viselkedett, megijedt-e a nagyobbtól.

Ettől függetlenül, szerintem én is ezt csináltam volna.

Nem szeretem a tutyimutyi, határozatlan gazdikat, pláne, ha még ő van fölháborodva, hogy valaki határozottabban, kutyaként kezeli az ő "pici" kedvencét.

Amúgy aranyos a kutyád :))

2013. jún. 14. 18:05
 2/28 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Kutya reakcióját nem láttam, tekintve, hogy a 'játék' teljes ideje alatt a másik kutya alatt tartózkodott. Nem volt megrémülve különösebben, de nem is akaródzott visszamennie a másik kutyához, ami pedig egy rendes játék után meg szokott történni. Lehet tényleg nem lett volna baj, de féltem, hogy belegubancolódnak a flexibe, meg láttam, hogyha baj is lenne, a másik nem tudná leállítani a kutyát, így a tettek mezejére léptem.

2013. jún. 14. 18:09
 3/28 anonim ***** válasza:
77%

a te hibád volt, de engedted oda...

A láthatóan baba kutyámra megkérdezte, hogy kisfiú-e, valószínűleg attól tartva, hogy az ő kutyája befedezné, ha szuka

vagy azért kérdezte meg mert a kutya dominánsan viselkedik a veleegyneműekkel (pl mint az én kutyám aki van amelyik szukát egyből elfogadja van amelyiknek neki menne)

idegen kutyához nem engedünk oda kutyát.

2013. jún. 14. 18:12
 4/28 A kérdező kommentje:
A barátságosnak kinéző kutyákhoz oda szoktam, ha sosem engedem, sose lesznek ismerős kutyák. A pasi azt mondta, hogy annak ellenére, hogy nem szuka, a kutyája nagyon érdeklődik az enyém iránt, ebből gondoltam...
2013. jún. 14. 18:19
 5/28 anonim ***** válasza:
61%

3-as: ha idegen kutyákhoz nem engedünk oda kutyát, akkor mégis hogy szerezzen barátokat?

Ha láthatóan barátkozó szándékú, én is mindig odaengedem a kutyám a másikhoz, épp ezért az enyém jól szocializált, nem a világtól elzárva tartott kutya.

2013. jún. 14. 18:31
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha nem támadóan viselkedett a másik kutya, hanem csak a méretkülönbség miatt tűnt el a kutyád őalatta, az alapból nem gond. Ha megnyomta volna, szerintem a te kutyád visított volna. A gond akkor van, ha a nagyobb kutya mégse barátságos, és akkor ugye helyzeti előnyben van a kicsivel szemben. De ha csak játék volt, szerintem egy kis kutyának is meg kell tanulni, hogy vannak nála nagyobb/erősebb/dominánsabb kutyák, erről tapasztalatokat kell gyűjtenie a kutyádnak szerintem. Persze nem egy olyan agresszív kutyával, aki rögtön beléharap, hanem pont ilyenekkel, mint ez a kutya a történetben: nem bántotta, de a kicsi tanult belőle vélhetően. Ha csak barátságos kutyákhoz engeded oda, sose fogja megtanulni, hogy másféle kutyák is vannak.
2013. jún. 14. 19:49
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Én ebben a kérdésben nem látom világosan az engedélyt ( a goldenes részéről) vagy az kérést (a te részedről), hogy odamehessen a kutyád. Ha megtörtént akkor bocsi, de ha nem akkor nem értem miért csodálkozol. Engem mondjuk nagyon irritál, ha engedély nélkül odaengedik. Másrészt szerintem minden normális gazda nagyon pipa lenne, ha egy vadidegen pakolgatná! Akkor is ha ő a hibás! Ha a te kutyád rosszat tenne, attól függetlenül nem védenéd meg? Egyáltalán mi van ha mondjuk az idegen kutya ezt nem tolerálja (nagyonj helyesen)?

Nem értem a problémát. Végülis nem bántotta. Ha nem tetszik, amit csinál akkor vagy a tiédet kell elvinni (senki nem kényszerített, hogy maradj), vagy a gazdát kell megkérni, hogy intézkedjen. Nekem 12 kg-os a mudim, és van egy barátunk, aki malamut, újfoundlandi meg nem tudom milyen keverék, lényeg az, hogy baromi nagy. Rendszeresen földbedöngöli játékból vagy véletlenül, és a kutyám még élvezi is ls nem megalázkodásnak tartja.

2013. jún. 14. 20:16
 8/28 anonim ***** válasza:
18:31 a lényeg itt abban áll, hogy előtte ezt ILLIK megbeszélni a másik féllel! Hogy legyen esélye mondjuk nemet mondani, ha akar. Nem odaengedni csak úgy aztán csodálkozni, hogy mi lesz.
2013. jún. 14. 20:17
 9/28 A kérdező kommentje:

A másik kutya jött, mert tudott jönni a flexi miatt, ha a falhoz ragadok, akkor is eléri a kutyámat, ráadásul a flexivel alapból megállíthatta volna. Tehát a másik kutya közeledett és én döntöttem úgy, hogy egyefene összeszagolhatnak(tehát nem szóltam neki, hogy állítsa meg).

Más: Ma este konkrétan 6 másik kutyával sétált együtt, szabadon, mindegyik nagyobb mint ő, mindegyik felnőtt. Ilyen probléma nem volt. A gondom az, hogy a másik gazda még csak a saját kutyája felé se lépett, csak hívogatta, tehát láttam, ha komolyra fordulnak a dolgok, kb esélytelen, hogy közbeavatkozzon. Eléggé jól szocializálódott kutya, háromszor egy héten viszem kutyaoviba és naponta sétálni, sok kutyával találkozott. Ha valaki szerint fölöslegesen paráztam, akkor átgondolom, mert lehet így volt.

2013. jún. 14. 21:15
 10/28 A kérdező kommentje:
7-es: a gazdi nem intézkedett, csak szólongatta a kutyáját, öt méter távolságból a flexi másik végén(aki rá se bagózott), még akkor is, amikor én közbeavatkoztam. Megbízom a legtöbb kutyagazdában, hogy leállítják, ha a kutyájuk durván játszik, de ez nem történt meg, és ahogy felmértem a helyzetet úgy ítéltem, hogy ezt kell tennem. Lehet, hogy túlreagáltam, de ilyen esetünk még nem volt, pedig sok felnőtt kutyával találkozott már.
2013. jún. 14. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!